Jehova tanúi nektek nem tűnt még fel, hogy mennyire nem vagytok szimpatikusak az emberek többségének?
Tudom most jön az,hogy üldözöttek vagytok isten nevéért,de ez távolról sem igaz. :) Első sorban a törvény védelmében áltok,továbbá a biblia JÉZUS nevét említi az üldözés okaként és nem egy kitalált nevet. Üldözőttek a mártírok voltak akik életüket adtak és szenvedtek JÉZUSÉRT és a kereszténységért...de ti? Titeket senki nem üldöz jobban mint pl egy egyszerű hivőt,hanem titeket egyszerűen az emberek nem szeretnek az arrogáns viselkedésetek miatt.
Hogy nem veszítek észre a különbséget?
„üdv, nos a biblia szerint a vég ideje bizonyos szempontokból pont ugyanolyan lesz, mint noé ideje volt.”
Ez arra vonatkozik, hogy amíg akkor mindenki élte a maga életét, nem vette észre senki, hogy közeledik a vég. Ezt Jézus az utolsó napok elöttre mondja, és hasonlítja Noé napjaihoz.
Mt 24
37. A miképen pedig a Noé napjaiban vala, akképen lesz az ember Fiának eljövetele is.
38. Mert a miképen az özönvíz előtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez mennek vala, mind ama napig, a melyen Noé a bárkába méne.
39. És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképen lesz az ember Fiának eljövetele is.
És nem arra vonatkozik, hogy Noéval mit tettek vagy gondoltak az emberek. Bele lehet sok mindent képzelni, de a Jézusi példázat nem Noéról szólt, hanem a vízözön idejét hozta párhuzamba az utolsó napokkal.
Idézet Jézustól:
Mt 24,9
Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az ÉN NEVEMÉRT.
Idézet vége.
Az már más kérdés, hogy a ’név’ említése a Bibliában nem nevet jelöl, hanem személyt, de ezt már ne is firtassuk, mert ha véletlenül elfogadnátok ezt, más értelmet nyerne még a miatyánk is, a fonetikai istennevetek meg főleg.
9-es! Ők nem egy nevet hirdettek, hanem prófétáltak. Ismered a mondást: Mondj igazat, betörik a fejed.
Filoszgod nagyon helyesen mondta: „Őket nem üldözik, hanem ellenszenvesek. Különbség.”
A kommunizmusba és a fasiszta társadalmakba nemcsak a tanúkat figyelték meg, hanem mindenkit, akik kilógtak abból a normából, amit a politika megkívánt. Megfigyelték a papokat is, ugyan úgy el is verték őket néha, és minden vallási tömörülést, legyen az adventista, vagy Jehova tanúja. Tehát grkaty, persze, hogy börtönben van tanú szélsőséges országokban, de ne feledd, hogy más hovatartozású emberek is a börtönbe vannak ott, mert nem teljesítik azokat a normákat, amit ezek a szélsőséges társadalmi rendszerek megkívánnak. Ez magába véve egyáltalán nem jelent semmit. Nézd csak meg, hogy milyen utálat van a zsidók iránt, még azok az emberek is szidják őket, akiknek semmit közük hozzájuk. Itt, most Magyarországon van ez. A népbutítás magasiskolája, amikor egy társadalom egy réteget olyan habitussal szid, és tart bármi rossz eredetének, amit csak tömeghülyítéssel lehet elérni. Ettől még nem azt jelenti, hogy Jézus a zsidókról beszélt, mert évszázadaink kiemelkedően üldözött és gyűlölt rétege a zsidó eredetű ember.
Filoszgod, én is olvastam annak a tanúnak az írását, amit említettél. Viszont én szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, mert vagy nem tanú, vagy már nem sokáig. A tanúk szélsőséges nézeteket vallanak mind teológiailag, mind társadalmilag. Aki ezektől a nézetektől nagymértékben és/vagy huzamosabb ideig eltér, az vagy belefárad, vagy kiközösítik. Ez így logikus.
Kedves kérdező.
Kérlek olvasd el ezt a verset.
(János 15:21) 21 De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.
Ingen Jézus nevéért üldöznek de Jézust Jehova küldte
amit az emberek nem tudnak vagy nem akarnak elismerni.
Jézus az Atyja királyságának kinevezett királya
ez a királyság nem Jézusé
nem véglegesen lett kinevezve, s ez által nem is ál Isten felett, csak azt teszi amit az atyja mond és ebben leli örömét.
Én csak annyit mondok,hogy többek között a #11 válaszolónál a pont. Helyesen ittelte meg kérdésem.
Köszöm!
Kedves Kérdező!
Nekem az tűnt fel, hogy az emberek közül sokan arra reagálnak heves elutasítással, amit mutatunk nekik, azaz a Bibliára, Isten szavára. Azt mondják, hogy ők a saját vallásukban akarnak maradni, bár nincs Bibliájuk, és nem is járnak templomba. Senki nem kéri közülünk, hogy "térjenek át", azt viszont szeretnénk, ha legalább egy-két gondolatot meghallgatnának a Bibliából. Na, ekkor szokott az elutasítás berobbanni, és ekkor mondják ránk, hogy arrogánsak vagyunk, holott mást nem akartunk, csak bibliaverset olvasni. Itt, persze, nincs szó üldözésről, még akkor sem, ha valaki vasvillát dob a kapu felé, vagy kiküldi a kutyáját az utcára utánunk, vagy minősíthetetlen szavakkal szitkozódik, rendőrrel fenyegetőzik. Ezek megtapasztalt dolgok, de van még cifrább is.
Az üldözés nem ez.
Vannak testvéreink, akiket a hitük miatt börtönöztek be. Ez nem ugyanaz, mintha valakit egy fennálló rendszer azért zár be, mert az önkényesen felállított szabályainak, normáinak nem felel meg. Itt konkrétan a hitről (a cselekedeteivel együtt) van szó. Csak arról, hogy egy testvérnő, egy családanya, elment az összejövetelre, DE NE MENJEN!Menjen inkább börtönbe. Hosszú fogvatartás után nemrég hazatérhetett.
Még ez sem az üldözés nagy méretekben, ez lehet helyi döntés.
Jehova Tanúinak azt mondták a koncentrációs táborokban, hogy hazamehetnek a családjukhoz, ha aláírják a papírt, miszerint felhagynak a hitük gyakorlásával, magyarán, megtagadják Istent. Képzeld magad a helyükbe, és mondd azt, hogy ez sem üldözés volt.
Valószínű, hogy sokkal rosszabb helyzetek elé nézhetünk, ahogy a világ egyre arrogánsabbá válik. Szerinted nem erre tart a világ? Tőlünk függetlenül kérdezem, persze. Most tényleg az a legelviselhetetlenebb erőszak, hogy megállok előtted, hogy egy bibliaverset megoszthassak veled? (Ha már úgyis erre kérte Jézus a követőit.)
Gusev
Sajnos még mindig ott vannak leragadva, hogy mi nem szeretjük Jézust, vagy nem vesszük figyelembe.
Nagyon sokszor elhangzott már, és többször elmondtuk, hogy mi Királyunként ismerjük el Jézust és a gyülekezet fejének, irányitójának.
De nem emeljük Istennel egyenlő szintre, ivel Jézus nem a mindenható Teremtő Isten.
Jézus egy küldött aki önként vállalta Atyja által kapott megbizatását, és soha nem gondolta hogy ezért az embereknek magasabb tiszteletet adjanak ezért, mint az atyjának. Kijelentette, hogy aki Őt követi, illetve az életében utánozza, az Atyjának tetsző imádatot mutat be.
Minden mondatában azt emelte ki, hogy az atya akaratát teszi, nem a sajátját, és mindent Tőle tanult, és semmit nem tesz függetlenül magán kezdeményezésből
Sokan a tetteiért emelik magasabb tiszteletre Jézust,aki csak egy feladatot látott el az emberiségért, de nem azért hogy elvegye az Istennek járó tisztességet, vagy imádatot.
Kijelentette, hogy imádatot az atyának kell bemutatni, persze Jézus nevében vagy is Ő a közvetitő Jehova és az emberek között.
De sajnos ezeket elfelejtik elolvasni a bibliában,
"Nagyon sokszor elhangzott már, és többször elmondtuk, hogy mi Királyunként ismerjük el Jézust és a gyülekezet fejének, irányitójának."
Igen...ez tényleg nagyon sokszor elhangzott már ez nem vita kérdése.
Viszont megkérlek hasonlítsd össze ezt a két címet,vagy rangot;
-MEGVÁLTÓ
-király
Nos,mit látsz?
Igen tényleg,ti Jézusból csak egy királyt csináltatok ami persze benne van a Bibliában is,csakhogy megfeledkeztek a lényegről.
Ő az én számomra nem "csak" a királyom hanem elsősorban a MEGVÁLTÓM! A Királyom akkor lesz ha majd az Ő országában leszek,addig Krisztus a MEGVÁLTÓM!
A Bibliát etzerféle képen ki lehet magyarázni,de van egy ige amt nem igazán lehet;
" Én vagyok az út, az igazság és az élet;"(Jn.14:6)
Kedves kérdezö,
Mi elismerjük Jézus Krisztust Királyunknak, úgy ahogyan azt Atyja akarja.
Elfogadjuk, elismerjük mint Megváltónkat. Parancsa szerint mondjuk imánkat is.
Jézus Krisztus ugye ezt mondta: Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadatik nektek.
Tehát e parancsa szerint Jézus Krisztus által imátkozunk a Jézus Krisztus Atyjához, Jehova Istenhez.
"grkaty nevű felhasználó válasza:
Kedves kérdezö,
Mi elismerjük Jézus Krisztust Királyunknak, úgy ahogyan azt Atyja akarja.
Elfogadjuk, elismerjük mint Megváltónkat. Parancsa szerint mondjuk imánkat is.
Jézus Krisztus ugye ezt mondta: Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadatik nektek.
Tehát e parancsa szerint Jézus Krisztus által imátkozunk a Jézus Krisztus Atyjához, Jehova Istenhez."
Nos kedves katy,azt hiszem így szeretted volna írni;
Jézus a Megváltóm és Királyom!
Biztos vagyok benne,hogy
tévesen fogalmaztál...:)-vagy mégsem?
Tehát a sorrendet ne feledjük el betartani ha megkérhetlek. :)
Apropó;
"Így szól az Úr, megváltód és alkotód anyád méhétől fogva: Én vagyok az Úr, a ki mindent cselekszem, a ki az egeket egyedül kifeszítem, és kiszélesítem a földet magamtól;"(Ézs.44:24)
Szóval első sorban a Te Megváltód egyben a Te Alkotód is és persze a Királyod is.
Valahogy ez a sorrend. :)
Kedves kérdezö,
az Alkotónk az a Jézus Krisztus Alkotója is Jehova Isten.
Jehova királyi hatalmat igért már a jövendölésben a Fiának, Jézus Krisztusnak.,
Ezt megtaláljuk a Zsoltárok 110 részében.
Érdekes elolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!