Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi nektek nem tűnt...

Jehova tanúi nektek nem tűnt még fel, hogy mennyire nem vagytok szimpatikusak az emberek többségének?

Figyelt kérdés

Tudom most jön az,hogy üldözöttek vagytok isten nevéért,de ez távolról sem igaz. :) Első sorban a törvény védelmében áltok,továbbá a biblia JÉZUS nevét említi az üldözés okaként és nem egy kitalált nevet. Üldözőttek a mártírok voltak akik életüket adtak és szenvedtek JÉZUSÉRT és a kereszténységért...de ti? Titeket senki nem üldöz jobban mint pl egy egyszerű hivőt,hanem titeket egyszerűen az emberek nem szeretnek az arrogáns viselkedésetek miatt.

Hogy nem veszítek észre a különbséget?

2014. nov. 18. 23:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Jézus nem az embereket nem szereti, hanem a bűnt.. nekünk is így kell tennünk!
2014. nov. 19. 01:01
 2/20 anonim ***** válasza:
mármint ezt arra írtam hogy "titeket egyszerűen az emberek nem szeretnek"
2014. nov. 19. 01:02
 3/20 anonim ***** válasza:
68%
Nem igaz, ma már nem agresszívak. Csak állnak az aluljáróban és néznek, mint a halottak. De majd nyilván fel fognak támadni, ha eljön a királyságuk. Átmásznak a betonon az aluljárók tetején és kibújnak az aszfaltból, ahogy a kis képecskéik mutatják. Csak ne akkor jöjjön éppen egy kamion... bár akkor már a kamion is nagyon szelíd állat lesz, nem öl embert, csak ügy a diófa alatt és infantilis képpel diózik a copfos, angyali arcú, amerikai tenyésztésű kislányokkal.
2014. nov. 19. 01:38
 4/20 anonim ***** válasza:
11%

Kedves kérdezö,

mi ezt tudjuk, de igazán nem háborgat minket ez a tény.

Tudod miért? Mert Jézus Krisztus ezt megjövendölte.

Egyik szavában ezt mondta: "A világ gyülölni fog titeket, engem is gyülölt, de ne féljetek, én legyöztem, a világot"

Kedves kérdezö, nagyon sok testvérem van, akik valamikor az ellenségeimnek tartották magukat. Olyan is, aki gyilkossággal fenyegetözött.

Sokszor az emberek féligazságokat, hazugságokat terjesztenek rólunk...és ezt el is hiszik.

Figyeld meg kérlek itt is a hozzászólókat. Akik intelligens kommenteket adnak, még ha nem is értenek velünk egyet, de nem csúfolkodnak. Leírják nézetüket, buta szöveg nélkül.

Tévedsz kedves kérdezö, igazán nem vagy képben. Sok országokban rengeteg tanú ebben a percben is a börtönben szenved. Az elöbbi rendszerben is nagy üldözést folyt a tanúk ellen.

Mi nem találtunk ki semmilyen "új vallást", bár ezzel vádolnak minket. Mindenkinek meg tudjuk mutatni a saját Bibliájukban, hogy milyen szép jövö vár hamarosan Te rád is kedves kérdezö, ha tenni fogod az Isten akaratát.

2014. nov. 19. 05:54
 5/20 anonim ***** válasza:
21%

Én ugyan utálom a jehovásokat, tanaikat is röhejesnek tartom, hiszékeny, pénzsóvár vezetőiket pedig csalóknak, az azonban tény, hogy a nácik is, a kommunisták is üldözték őket. Sokan pusztultak el a haláltáborokban és a gulágokban. Ha így nézem, akár mártíroknak is lehetne őket nevezni.

Ettől persze nem lesznek szimpatikusabbak, de adjuk meg a császárnak, ami a császáré...

2014. nov. 19. 06:53
 6/20 anonim ***** válasza:
20%
De feltünt! De minket ez nem lep meg,hiszen a Bibliából ezt tudjuk hogy ennnek igy kell lennie! A Lukács 11:17 ezt mondja:És gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt.
2014. nov. 19. 07:57
 7/20 anonim ***** válasza:
25%
Azok akiknek szimpatikusak vagyunk (sokan vannak ilyen személyek), feledtetik velünk azokat akik nem jó szemmel néznek minket.
2014. nov. 19. 08:10
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Jézus nevéért üldöznek, ahogy Jézus megjövendölte és írja a Biblia? Mert ha nem, akkor nincs közötök a Bibliához.

Nekem tőlük egyetlen egy válasz volt idáig szimpatikus, egy 80%-os kommentelő volt, akinek a válaszából sütött az értelem és nem a bemagolt, hamis téziseket másolgatta be. Ő értette a kérdést akkor, ezek a válaszolók nem. Szerintük a jehova szó miatt üldözik őket, holott le van írva, hogy Jézus nevéért fogják a keresztényeket. Üldözni.

Őket nem üldözik, hanem ellenszenvesek. Különbség.

2014. nov. 19. 08:16
 9/20 Mulder614 ***** válasza:
Józsefet, Dánielt, Noét, Jónást kinek a nevéért nem fogatták el, és akarták megölni?
2014. nov. 19. 08:30
 10/20 anonim ***** válasza:
0%
:-) üdv, nos a biblia szerint a vég ideje bizonyos szempontokból pont ugyanolyan lesz, mint noé ideje volt. pl noé és családja nagyon komolyan ki volt téve az akkori társaktól jövő nyomásnak. a földön az összes ember gonosszá vált, csak ők nyolcan nem. arról nem ír a biblia, hogy fizikailag üldözték volna őket, de arról igen, hogy bolondnak tartották, és gúnyolódtak rajta az emberek. ennek ellenére hírdette a megmentés üzenetét évtizedekig. egyéb próficiák is megvalósulnak napjainkban:"Mivel nem futtok már velük ezen a pályán a kicsapongás ugyanazon posványába, össze vannak zavarodva, és folyton becsmérlően beszélnek rólatok" béke
2014. nov. 19. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!