Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Személyválogató az Úr? Ha...

Személyválogató az Úr? Ha szerintetek nem, akkor miért?

Figyelt kérdés

A búza és a konkoly mi?

Ezt a példát hogyan kell értelmezni?

A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 25. fejezet

4

Mert épen úgy van ez, mint az az ember, aki útra akarván kelni, eléhívatá az ő szolgáit, és amije volt, átadá nékik.

15

És ada az egyiknek öt tálentomot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek az ő erejéhez képest; és azonnal útra kele.

16

Elmenvén pedig aki az öt tálentomot kapta vala, kereskedék azokkal, és szerze más öt tálentomot.

17

Azonképpen akié a kettő vala, az is más kettőt nyere.

18

Aki pedig az egyet kapta vala, elmenvén, elásá azt a földbe, és elrejté az ő urának pénzét.

19

Sok idő múlva pedig megjöve ama szolgáknak ura, és számot vete velök.

20

És előjövén aki az öt tálentomot kapta vala, hoza más öt tálentomot, mondván: Uram, öt tálentomot adtál vala nékem; ímé más öt tálentomot nyertem azokon.

21

Az ő ura pedig monda néki: Jól vagyon jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe.

22

Előjövén pedig az is, aki a két tálentomot kapta vala, monda: Uram, két tálentomot adtál volt nékem; ímé más két tálentomot nyertem azokon.

23

Monda néki az ő ura: Jól vagyon jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe.

24

Előjövén pedig az is, aki az egy tálentomot kapta vala, monda: Uram, tudtam, hogy te kegyetlen ember vagy, aki ott is aratsz, ahol nem vetettél, és ott is takarsz, ahol nem vetettél;

25

Azért félvén, elmentem és elástam a te tálentomodat a földbe; ímé megvan ami a tied.

26

Az ő ura pedig felelvén, monda néki: Gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, és ott is takarok, ahol nem vetettem;

27

El kellett volna tehát helyezned az én pénzemet a pénzváltóknál; és én, megjövén, nyereséggel kaptam volna meg a magamét.

28

Vegyétek el azért tőle a tálentomot, és adjátok annak, akinek tíz tálentoma van.

29

Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és megszaporíttatik; akinek pedig nincsen, attól az is elvétetik, amije van.

30

És a haszontalan szolgát vessétek a külső sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

2014. nov. 18. 15:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Isten határozottan NEM személyválogató! Ő mindenki életéért: szegényért, gazdagért, drogosért, bűnözőért stb. elküldte az egyetlen fiát, hogy nekünk életünk lehessen, mert Ő annyira szeret minket! Bárki jöhet hozzá, Ő nem tesz különbséget ember-ember között!:) Igeversek is alátámasztják ezt a tényt:

5 Mózes 10:17 "Mert Istenetek, az Úr, istenek Istene és uraknak Ura. Ő a nagy, erős és félelmes Isten, aki nem személyválogató, és akit nem lehet megvesztegetni."

Lukács 20:21 Ezek megkérdezték tőle: "Mester (Jézus), tudjuk, hogy helyesen szólsz és tanítasz, és nem vagy személyválogató, hanem az igazsághoz ragaszkodva tanítod az Isten útját."

Apostolok cselekedetei 10:34 Erre Péter beszélni kezdett, és ezt mondta: "Most kezdem igazán megérteni, hogy nem személyválogató az Isten,.."

Róma 2:11 "Mert Isten nem személyválogató."

SZóval, nekünk se kell azok lennünk, fel is hívja a figyelmünket erre, teljes komolysággal int bennünket Jézus, hogy ne legyünk személyválogatóak!

Jakab 2:1 "Testvéreim, amikor dicsőséges Urunkba, a Jézus Krisztusba vetett hitetek szerint éltek, ne legyetek személyválogatók. "

Efezus 6:9 "Ti pedig, urak, ugyanígy bánjatok velük, hagyjátok a fenyegetést, mivel tudjátok, hogy él a mennyekben az Úr, aki nekik is, nektek is Uratok, és aki nem személyválogató."

Róma 2:1 "Ezért nincs mentséged, te ítélkező ember, mert amikor más felett ítélkezel, magadat ítéled el, hiszen magad is ugyanazt cselekszed, miközben ítélkezel!"

Malakiás 2:9 "Ezért én is megvetetté és megalázottá teszlek benneteket az egész nép előtt, mert nem ügyeltetek útjaimra, és személyválogatók vagytok, amikor útmutatást adtok."

2014. nov. 20. 00:27
 12/12 anonim ***** válasza:

TEGYÜK fel, hogy felkérsz egy művészt, készítsen rólad portrét. Amikor elkészül a mű, teljesen lenyűgöz; a hasonlóság szinte tökéletes. Arra gondolsz, milyen büszkén nézegetik majd ezt a képet a gyermekeid, unokáid és az ő unokáik.

Néhány nemzedékkel később azonban az egyik utódod úgy gondolja, hogy nem túl előnyös, hogy a homlokodnál kopaszodsz, így odarajzol valamennyi hajat. Egy másiknak nem tetszik az orrod formája, így ő azt változtatja meg. Az elkövetkező nemzedékek további „javításokat” végeznek a portrén — végül a kép már alig hasonlít rád. Ha tudnád, hogy ez fog történni, mit éreznél? Biztos dühös lennél.

Szomorú, hogy ez a portréról szóló történet tulajdonképpen igaz, mégpedig a névleges keresztény egyház esetében. A történelem azt mutatja, hogy röviddel Krisztus apostolainak halála után a „keresztényiség” arculata* kezdett megváltozni, pontosan úgy, ahogyan azt a Biblia megjövendölte (Máté 13:24–30, 37–43; Cselekedetek 20:30).

Persze nagyon is helyénvaló, hogy a Biblia alapelveit különböző kultúrákban és korokban alkalmazzák. Az viszont már egyáltalán nem, hogy átalakítják a Biblia tanításait az éppen népszerű nézeteknek megfelelően. Pedig pontosan ez történt....

2014. nov. 26. 05:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!