Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosok, hívők! Sétál még...

Vallásosok, hívők! Sétál még más is azon a vékony mesgyén, amelyen én?

Figyelt kérdés

22 éves nő vagyok, kb. 2 éve fordultam Isten felé. Világ életemben nagyon segítőkész voltam, így felnőttként is sok karitatív munkát végzek, illetve szeretem vidámabbá tenni az embereket, különféle apró figyelmességekkel. Katolikusnak kereszteltek, de nem érzem magaménak ezt a vallást. A gond az, hogy a többit se, semelyikkel nem tudok azonosulni. Nem tudok megfelelni efféle dogmáknak, elvárásoknak, illetve nyilván tudnék, de nem akarok. Nagyon gyakorlatias ember vagyok, és képtelen vagyok órákig imádkozni pl. az elesettekért. Inkább azért imádkozom, hogy legyen elég erőm és bátorságom segíteni rajtuk, mert magamat (és nyilván a többi embert) tartom Isten eszközének. Ezt most példaként írtam, mert épp egy ilyen szentségimádós-gyógyító alkalomra hívtak, és bár biztos szép, én nem érzem jól magam egy ilyenben. Aztán nem hajolok meg szobrok előtt, mert nem értem a lényegét. Nem imádkozom Máriához, mert hiszem, hogy Isten mindenki felé tud fordulni. Kétségek vannak bennem a papokat illetően. Nem járok közösségbe, mert úgy érzem félig kilógok onnan. És a többi, ezeket mind csak példaként írtam.

Viszont, szűzen szeretnék férjhez menni, a család, és az ünnepek számomra szentek. Mint írtam, igyekszem szeretettel az emberek felé fordulni, legyen az egy hányattatott sorsú állat, drogos, bűnöző, vagy koldus. Járok hetente szent misére, de azt is inkább csak azért, hogy ott nyugodtan figyelhessek Istenre, és semmi másra. Olvasom a Bibliát, szeretem a témában írt könyveket, zenéket.

A lényeg, hogy az út amin járok, nagyon nehéz nekem, mert nem vagyok sem világi, sem vallásos teljesen. Félek, hogy nem lesz majd társam, mert egy világinak keresztény vagyok, egy kereszténynek meg világi. Nem tudom mit tehetnék, mert Istent eszemben sincs elhagyni, ugyanakkor ennél vallásosabb sem leszek már, mert nem megy. Mit gondoltok, fenntartható ez így? Találhatok hozzám hasonlókat, vagy egyedül kell megküzdenem?

(Elnézést, ha nem voltam teljesen érthető, igyekeztem, csak a téma túl fontos számomra, és csapongok)

2014. nov. 14. 18:47
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
#20 mélységesen egyetértek veled. A vallást de még inkább a hitet meg lehet élni különböző tudatszinteken. Ezért bármely keresztény(és akár nem keresztény!) vallásban lehet valaki Jézus követője, mivel a szeretet parancsát követi, tiszta tudatossággal. Az ego, a szabályok,az erőszakosság alacsonyabb tudatszinten léteznek.
2014. nov. 18. 11:56
 22/23 anonim ***** válasza:

" A vallást de még inkább a hitet meg lehet élni különböző tudatszinteken. Ezért bármely keresztény(és akár nem keresztény!) vallásban lehet valaki Jézus követője, mivel a szeretet parancsát követi, tiszta tudatossággal. Az ego, a szabályok,az erőszakosság alacsonyabb tudatszinten léteznek."

Miféle "tudatszintekről" beszélsz? A Biblia ezt a kifejezést nem ismeri.

Krisztust követni pedig csak ÉLŐ KERESZTÉNY HITBEN lehet. Ezt Ő maga teszi világossá. Vagyis Aki ezt nem ismeri el, az hazudnak nevezi Krisztus Urunkat. Úgy pedig hogy lehetne a követője?!

2014. nov. 18. 23:14
 23/23 anonim ***** válasza:

"Miféle "tudatszintekről" beszélsz? A Biblia ezt a kifejezést nem ismeri."

Nem én írtam a 21. hozzászólást, amire reagáltál, de egyetértek azzal, aki megfogalmazta.

Ha nyitott szemmel jársz a világban, akkor láthatod, hogy azok, akik kereszténynek, vallásosnak, hívőnek, Krisztus követőjének tartják saját magukat, sokféle különböző tudatossági szinten vannak.

Én azt tapasztalom, hogy vannak, akik prédikálják, netalán időnként másokon kérik számon a krisztusi példa követését, és vannak, akik igyekeznek a saját életükben, a cselekedeteikben élni a krisztusi tanításokat.

Nem gondolnám, hogy Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolására létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója egy tudatossági szinten lenne azokkal az emberekkel, akik - többek között például ezen a fórumon - arról próbálják megyőzni a saját testüket és a szexualitásukat felfedező kamaszokat, vagy éppen a homoszexuális orientációjukra ráébredő, vallásos neveltetésük miatt ebből kifolyólag lelkiismereti válságban szenvedő, kétségek között vergődő, problémájukkal egyedül maradt fiatalokat arról, hogy ha nincs akaraterejük ellenállni ezeknek a kísértéseknek, illetve vonzalmaknak, akkor örök kárhozat és kínszenvedés vár rájuk a pokolban.

Nekem szívszorító ilyet olvasni. A jószándékukat nem vonom kétségbe, de azt igen, hogy valós képük lenne Istenről, és azt is, hogy a krisztusi szeretetet képviselnék azzal, amit tesznek.

2014. nov. 19. 00:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!