Jehova Tanúi miért vagytok ellene a Bethlehemi csillagnak?
Ezt tanítja az Őrtorony;
"Milyen csillag vezette az asztrológusokat?
Néhány árulkodó jelből megtudhatjuk, mi is volt ez a csillag. Például a csillag nem egyenesen Betlehembe vezette a férfiakat. Először Jeruzsálembe vitte őket, ahol a fülébe jutott Heródes királynak, hogy Jézus felől érdeklődnek. Heródes „titokban hívatta az asztrológusokat”, azok pedig beszéltek neki az újszülöttről, ’a zsidók királyáról’. Heródes ezt mondta nekik: „gondosan kutassatok a kisgyermek után, és ha megtaláltátok, jelentsétek nekem”. Ezt a büszke és kegyetlen uralkodót azonban egyáltalán nem a jóindulat vezérelte. Elhatározta, hogy megöleti Jézust!
Különös, hogy „a csillag” ezután déli irányba, Betlehembe vezette az asztrológusokat. Ott „megállt” a fölött a ház fölött, ahol Jézus lakott.
Leszögezhetjük hát, hogy a csillag nem közönséges csillag volt! És ha Isten angyalok által előzőleg már közölte néhány alázatos pásztorral, hogy megszületett Jézus, akkor most miért használna egy csillagot arra, hogy pogány asztrológusokat vezessen először Jézus ellenségéhez, és csak utána a kisgyermekhez? Az egyetlen logikus magyarázat az, hogy a csillag Sátán egyik gonosz trükkje volt, aki képes előidézni ilyen jelenségeket. Hát nem érdekes, hogy vannak, akik a karácsonyfa tetejére egy úgynevezett betlehemi csillagot tesznek dísznek?"
([Forrásjelzés]
© Mary Evans Picture Library
Copyright © 2014 Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania )
És ezt írja a Biblia;
"Hol van a zsidók királya, a ki megszületett? Mert láttuk az ő csillagát napkeleten, és azért jövénk, hogy tisztességet tegyünk néki."(Mt.2:2)
"És mikor meglátták a csillagot, igen nagy örömmel örvendezének."(Mt.2:10)
"AZ Ő CSILLAGÁT..."ezt írja a Biblia!
Most akkor kinek a csillaga!-Krisztusé vagy Sátáné?
kedves valakik,
ha igazán érdekel Titeket az ünnep eredete, kérlek olvassátok el végig ezt a cikket.
Kedves kérdezö, engedd meg hogy Filoszgodnak ezt az információt elküldjem, nem tér el a témától
ezt írja Filoszgod
Egyrészt nem asztrológusok voltak, nem is értem honnan szedték ezt a hazugságot és azt sem, hogy állítólagos Biblia olvasók hogy tudják ezt elhinni?
-------------
Kedves Filoszgod, gondolod nem csak neked lesz érdekes ez az információ a napkeleti bölcsekkel kapcsolatban
Egyrészt nem asztrológusok voltak, nem is értem honnan szedték ezt a hazugságot és azt sem, hogy állítólagos Biblia olvasók hogy tudják ezt elhinni?
Kedves grkaty! :)
Jogod van azt írni amit akarsz akinek csak akarsz.
Én nagyra tudom értékelni hitedet mert tény és való,hogy van hited :) de érdekes módon ti akik "Biblia kutatóknak" nevezitek magatokat nem hisztek a Bibliának.
Szerinted Jézus születésétől egész Jézus haláláig és még azon tovább is amíg Máté megírta az Evangéliumot nem jött rá senki az ég világán,hogy valójában az a csillag ki is volt vagy helyesebben írva kitől volt!?:) Ne legyünk már gyerekek az Isten szerelmére! :)
A Biblia minden apróságot leír amit tudnunk kell,miért hagyná ki pont ezt a fontos eseményt,miért tévesztene meg? :)
A Biblia nem téveszt meg senkit hanem irányít és főleg figyelmeztet mindazokra a cselvetésekre amelyekre képes Sátán....
Most tényleg kellett várni szinte 2000 évet ahhoz,hogy kiderüljön egy ilyen fontos pillanat ami Jézus életét érinti!? :)..ne már!
Gondolkozz!
Ha tényleg Sátán lett volna az aki irányította a bölcseket akkor szerintem Máté ezt nem hagyta volna ki...Ő csak tudta az igazságot...vagy nem?:)
Mindenkinek köszönöm a válaszát,annyit elmondhatok,hogy hasznos információkkal lettem "gazdagabb".:)
Üdv!
A Máté 2:1-12 leírja a történteket.
A dolog érdekessége még az, hogy nincs szó arról, hányan voltak ezek a bölcsek.
Nos ha elgondolkodunk az olvasottakon, a csillagot látták ezek az asztrológusok.
Most ez a csillag miért nem vezette öket közvetlen Jézushoz, hogy ne kelljen nekik a gonosz gyilkos Heródeshez menni?
Elolvashatjuk ebben a részben azt is, hogy Heródes hívatta titokban az asztrológusokat, kifaggatta öket, és azt mondta, érdeklödjetek, és hozzátok nekem a hírt.
A csillag vezette öket egészen a házig, ahol Jézus élt. Megállt a háza felett.
Igazán, miért ez a körút? Miért nem tudta öket a csillag biztonságosan vezetni Jézushoz?
Még egy érdekességet szeretnék hozzátenni. A régi görög szövegekben itt a "magoi" szó van, ami asztrológust-varázslót jelent.
Kedves grkaty! :)
A Biblia ír Sátán cselszővéseiről a Teremtés könyvében?
A Biblia ír Jób szenvedéséről?
Tehát írja a Biblia,hogy a Sátán dolgozik?
Nos miért nem ír semmit a csillagról????
Egy nagyon fontos eseményről van szó!!!! :)
-az Isten szerelmére,miért nem ír semmit a Bibli erről a csillagról?
-Nem tudom elhinni,hogy az apostolok figyelmen kívűl hagyták volna a "CSILLAGOT".
Lehet,hogy téged az eőítéleteid vezetnek és csak azt tudod be magadnak amit az Örtorony "bemagoltat" veled.
De Hidd el nekem....vagy inkább ne nekem,hanem a Bibliának,hogy A BIBLIA NEM HAZUDIK!-és ami a leg fontosabb-A BIBLIA NEM ALKUSZIK!!!!
"Igazán, miért ez a körút? Miért nem tudta öket a csillag biztonságosan vezetni Jézushoz? "
Ó, Te!
Józsefet miért adták el a testvérei?
IMóz 45
5. És most ne bánkódjatok, és ne bosszankodjatok azon, hogy engem ide eladtatok; mert a ti megmaradástokért küldött el engem Isten ti előttetek.
Tehát Isten színjátéka, hogy kútba vetették, eladták, hogy megmaradhassanak. Minek ez a körút?
Okosabb vagy Istennél? Számon kéred Tőle, hogy mit miért tesz, hiszen van egyszerűbb út is?
"Miután Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király napjaiban, íme, keleti vidékekről való asztrológusok jöttek Jeruzsálembe, 2 és ezt mondták: „Hol van a zsidók királya, aki megszületett? Mert láttuk a csillagát, amikor keleten voltunk, és eljöttünk, hogy hódoljunk neki.”"
Ebből egyértelműen kiderül, hogy a keletiek NEM az igaz Isten emberei voltak, hanem az eredetileg a Máténál írt szóhasználattal élve "MÁGUSOK"! Azt pedig sohasem fogjátok tudni bizonyítani, hogy a Biblia Istenének a szemében a mágiát gyakorlók, a csillagjósok elismert emberek voltak. Ha pedig Isten ellenségei voltak azok, akik ilyen szokásokat gyakoroltak, nem lehettek Jehova által vezérelve erre a célra. De ez ki derül.
Máté evangéliuma az egyedüli evangélium, amely hivatkozik ezekre a látogatókra (2:1–12). De vajon Máté megemlíti, hogy hárman voltak, vagy azt, hogy királyok lettek volna, és vajon feljegyzi a nevüket? A katolikus Kirchenzeitung für das Bistum Aachen című újság elismeri: „A Bibliában ilyen címen, hogy Három Szent Királyok voltak-e, nem találkozunk velük. Csak a VI. századtól kezdve kezdték úgy értelmezni, hogy a bölcsek . . . azonosak a három királlyal. . . . A csillagjósok számáról. . . Máté semmi részletet nem közöl. . . . A IX. században találkozunk első ízben velük Gáspár, Menyhért, és Boldizsár néven.” Ezenkívül a Lexikon für Theologie und Kirche című katolikus forrásmű megjegyzi, hogy a görög ma΄oi jelentése nem királyok, hanem olyan személyek, „akik a csillagjóslás titkos tudományában jártasak” voltak. Jusztián Vértanú, Origenész és Tertullianus — mindhárman — „csillagjós” értelmében használták ezt a szót. Az újkori bibliafordításokban a Máté 2:1, 7. verseiben „csillagjósok” vagy „mágusok” kifejezést találjuk (The Living Bible; An American Translation; Csia fordítás).
Bár karácsonykor a betlehemi játékoknál változatlanul ott szerepelnek a „három királyok” is, de ott voltak-e Jézus születésekor? A lexikon ezt fűzi hozzá: „A Máté 2:16 azt mutatja, hogy a látogatás Jézus születése után talán egy év múlva vagy még később történt.” A 11. vers „házról” és nem istállóról beszél, ahol „meglátták a kisgyermeket” (Károli).
De mi a helyzet a „Szent Királyok” elnevezéssel? Nevezhetjük-e helyesen a látogatókat szenteknek? A Szentírás egyszer sem nevezi őket szenteknek. Valójában ők egy isteni alapelvet sértettek meg. Ésaiás 47:13, 14. versében Isten elítéli „az egek imádóit [a Septuaginta szerint „a csillagjósokat”] és a csillagok kutatóit.” (Vö. 5Mózes 18:10.) Ezek a csillagjósok „napkeletről” jöttek, nagyon valószínű, hogy az okkultizmus hazájából, a szentségtelen Babilonból, ahol ők hamis isteneket imádtak. Ezeket a mágusokat képzeletük szerint egy mozgó „csillag” vezette, de ezt rajtuk kívül senki sem látta. Máté is azt mutatja, hogy a „csillag” elsőnek Heródes királyhoz vezette őket, aki máris kísérletet tett Jézus meggyilkolására (Máté 2:1, 2).
Nem, Isten nem küldött ilyen „csillagot”, hogy őket Jézushoz vezesse. Nem valószínűbb-e az a feltevés, hogy ezt a „csillagot” valaki más küldte, az, aki szerette volna Jézust már akkor nyomban megölni, mielőtt elvégezhette volna Istentől kapott feladatát? (Vö. 1Mózes 3:15.)
Jézus arra figyelmeztetett, hogy Isten Szavát „érvénytelenné” lehet tenni azzal, ha azt „hagyománnyal” keverjük össze (Máté 15:6). Ezek körül a személyek körül kialakuló hagyományok kifejezetten Írás-ellenesek. Nem gondolod ezek után, hogy helytelen lenne tisztelni, vagy szentként kezelni ezeket a csillagjósokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!