Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jó lenne, ha a VALLÁS témakör...

Jó lenne, ha a VALLÁS témakör mellett lenne egy HIT is, akkor ott lehetne eszmét cserélni, itt meg maradhatnának a fanatikusok (lehet az ateista, keresztény vagy bármi más), jól idézgetnének egymásnak meg elvitatkoznának. Ti hogy látjátok?

Figyelt kérdés
vagy milyen fórumon lehetne ezeket megbeszélni?
2014. nov. 9. 13:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is lehetne egy ilyen témakör...támogatnám..
2014. nov. 9. 20:27
 12/16 anonim ***** válasza:
A hit meggyőződés. Minden vallás hiten alapul. Mi a probléma? Olyan nincs, hogy két különböző meggyőződésű ember tartósan jól elbeszélgessen a hit dolgairól, mert előbb-utóbb vita lesz belőle. Ezt nem lehet elfojtani azzal, ha csinálnak egy másik témakört HIT címmel, ugyanis nemcsak a vallási meggyőződés szül vitákat, hanem mindenféle meggyőződés. Ezen kívül egy HIT című topikot teljes joggal látogatnának az olyanok, mint én is, akiket pedig jobban szeretnél elkerülni. A vita csak azokat zavarja, akiknek a meggyőződésük mellé nincsenek érveik. Akinek van valódi érve, az örül, ha egy kis csörtére kerülhet sor, ugyanis az érveknek is szükségük van csiszolódásra, nem beszélve a próbáról, hogy vajon kiállják-e a vihart, vagy inkább szétfoszlanak, mint a fátyolfelhő. Ha nem szeretnél vitát, akkor csendesebb vizekre kell evezned: keresztszemes hímzés, szárazvirág csokrok készítése, kaktuszok szaporítása, kecskekörmözés, lópatkolás, háztartási gépek javítása, autószerelés, cimbalom készítés, bútorok restaurálása vagy ezekhez hasonló témák.
2014. nov. 10. 11:13
 13/16 fairi1 ***** válasza:

Asperrimus

"Fanatizmus és bigottság terén sok ateista és evolucionista felveszi a versenyt a legvaskalaposabb vallásos emberrel"

egy fórumon találkozhatsz egy vita hevében ilyennel, főleg ha lassan a vita sárdobálásba csap át,ok egyszerű emberek vagyunk,és valahogy ez is az emberi természet része vallási nézettségtől függetlenül

Ám olyannal nem nagyon találkozhatsz hogy utcán szólít le egy evolucionista vagy ateista és elkezd győzködni.

Ám olyan előfordulhat hogy rövid időn belül több vallási felekezet környékezik meg séta közben a Budapesten főleg aluljárók környékén. Egyik sarkon Krisnás, nem messze áll egy jehovás, és középen meg valami karizmatikus egyház énekel fals hangon Jézus dicsőítő dalt.

Sokszor egymás után több is elszólít és vadul győzköd valami hülyeségről. Sőt lakásodra is is felcsöngethetnek,és valami szart akarnak rádsózni.

Na itt kezdődik az igazi fanatizmus. fentieket épeszű ember max pénzért csinálja(pl porszívó ügynök vagy hosstess lányok akik termékmintát osztanak)

Hasonló fanatizmus előfordul pártok esetén is,pártaktivisták mondjuk sokszor nem csak elhivatottságból és hitből csinálják...

"ő. Ha nem szeretnél vitát, akkor csendesebb vizekre kell evezned: keresztszemes hímzés, szárazvirág csokrok készítése, kaktuszok szaporítása, kecskekörmözés, lópatkolás, háztartási gépek javítása, autószerelés, cimbalom készítés, bútorok restaurálása vagy ezekhez hasonló témák."

hohhoooo,ezekből is lehet jó kis vita,főleg ha két szaki találkozik...

2014. nov. 13. 16:32
 14/16 anonim ***** válasza:

Kedves Fairi1!

Nem fogadom el az érvelésedet, mert bizonyos dolgokat egyáltalán nem veszel figyelembe. Többek között azt, hogy amikor a társadalomban kezdett teret nyerni az ateizmus, széles propaganda nyomta le a vallásokat. Arról se feledkezzünk meg, hogy a Kádár-rendszer már-már boszorkányüldözésre emlékeztető módon irtotta ki az emberekből az Isten-hitet, és egyáltalán nem elégedett meg azzal, hogy a kisdobosoknak és úttörőknek hirdessék nagy hévvel a marxista ideológiát, de a felnőtt emberekre is komoly társadalmi nyomás nehezedett, hogy szakítsanak a hagyományos gondolkodásmóddal. És hát ne felejtsük el azt sem, hogy a mai napig a perifériára vannak tolva a kreácionizmust propagáló tanárok, illetve tudósok, de még a közemberek is.

Akár hiszed, akár nem, de a társadalom legnagyobb része úgy nő föl, hogy az anyatejjel együtt szívja magába az ateizmust és az evolucionizmust, ami véleményem szerint sérti az érintettek döntési szabadságát, ugyanis a terítékre kerülő egyből választják ki az egyet, azaz valójában nem ők választják, hanem mások teszik ezt meg helyettük. Ehhez képest mi az, amiről te rosszallóan beszámolsz, ráadásul erős túlzással? Mikor elmész a különféle vallási nézeteket népszerűsítő csoportok mellett, végig megmarad a döntési szabadságod arra, hogy figyelmen kívül hagyd őket. Az oviban nem volt meg ez a szabadságod, hogy akarod-e hallani a kincstári ideológiát. Hol a probléma? Ha az nem zavar visszamenőleg sem, hogy ifjúkorod hajnalán fazonra nyírták zsenge tudatodat, akkor most miért zavar, ha a kincstáritól eltérő véleményt kell hallanod? Senki sem kényszerít, nem is kényszeríthet akaratod elleni döntésre. Élj, ahogyan akarsz, gondolkozz, ahogy akarsz, csak tartsd tiszteletben mások jogát is arra, hogy ezt tegyék! Ha pedig valamit nem akarsz meghallgatni, akkor ne tedd!

2014. nov. 14. 17:01
 15/16 fairi1 ***** válasza:

Asperrimus

"Többek között azt, hogy amikor a társadalomban kezdett teret nyerni az ateizmus, széles propaganda nyomta le a vallásokat."

nácizmusban,és kommunizmusban volt vallásüldözés,ezt senki nem tagadja,de ott aztán mindenkit üldöztek aki nem fért bele az ideáljukban. Tudomány bizonyos ágai ellen is támadtak, főleg ha valahogy ellenfelükhöz tudták kötni, zsidó tudomány és liszenkóizmus.

fejlett nyugaton nem volt ilyen baj.

"És hát ne felejtsük el azt sem, hogy a mai napig a perifériára vannak tolva a kreácionizmust propagáló tanárok"

teljesen normális, törvénybe van iktatva vallás külön van választva a államtól. Ennek így kell lenni, hittan órán és templomba nyugodtan taníthatják, de állam pénzén nehogy már. Ez minden normális államban így van!

tetszik vagy sem vallási képzelgéseknek meg van a helye és ideje, és ezt be kell tartani. Iskolában evolúció, templomban mondhatják a kreacionizmust.Nincs tiltva, és fórumokon is lehet.

" de a társadalom legnagyobb része úgy nő föl, hogy az anyatejjel együtt szívja magába az ateizmust és az evolucionizmust,"

ritka nagy hülyeség,sokn államban már van rá választás, pl engem is pl hittaórán jártam és templomban végül elsőáldozó lettem,de volt választásom, inkább tudományos könyveket olvastam, hamar világos lett Biblia nem tud mint mitológiai könyv, hasonló volt Pl Iliász vagy Odüszeia.Végül évek alatt teista, agnosztikus, ateista.Én már a demokráciába születtem, kommunisták mit csináltak nekem történelem.

Mehettem volna bérmálódni is,sőt akár protestáns is lehettem volna, mert ők is megkerestek mikor általánosba jártam.

"Ehhez képest mi az, amiről te rosszallóan beszámolsz, ráadásul erős túlzással? "

persze ha valamilyen ateista csoport kiállna utcán és zaklatna nézeteivel te lennél legjobban felháborodva. Gondolom nagyon boldog lennél, ha kapucsengődön mondanám hogy "hiszel isten nevű baromságokba??".

Jehovás is akkor teszi kapucsengődet tiltólistára mikor elküldött őt az isten retkes micsodájába. Kb akkor megérti hogy innen pénz nem fog jönni és feketelistára tesz. egyszer légy azokkal kedves, na utána kapucsengődre tapadnak. nagyon is tudom.Tapasztalat!

1989től bármelyik utat választhatod,egyik se kötelező rá,mehetsz vallási suliba, vagy tudományosba is.Középsuliba már biológiát választottam főszakomnak.Olyan gimit is aminek semmi köze vallási felekezethez.

89 előtt tuti másképp volt,de most már nem! Ateizmus nincs reklámozva sehol.Senki se mondta hogy ne higgyek istenben, ellenben higgyek benne tucatszor mondták élő szóban mikor általánosba jártam és az utcán is.

Nem igazán van olyan ateista aki üldözné a vallásokat, max követelik a vallásoktól való mentességet, hogy ne zaklassa őket minden jöttment szekta,és a egyházak ne a állam csecsén éljenek.

Elmebeteg politikai irányzatok meg mindenkit üldöztek akik nekik nem tetszett,lehettél teista vagy ateista ugyanúgy szívhattál.

"választják ki az egyet, azaz valójában nem ők választják, hanem mások teszik ezt meg helyettük"

legtöbb a szülőkön múlik,de választás lehetősége mai Magyarországon adott. 18 év felett mindkét irányba mehetsz,senkinek nincs joga tiltani.

valóság az hogy a világon ha bevallod ateista vagy rengeteg helyen halálra ítélnek(!!!!), kb Észak-Koreán kívül nincs más ország ahol teizmusért rosszallóan néznek!!Kína is elég toleráns ha államnak nem szólsz be.

Ez a valóság,. Múltba mi volt, az elmúlt.Ma 2014-ben az a helyzet hogy ateizmust bevallani sok helyen sokkal de sokkal veszélyesebb mint bevallani azt hogy hiszel istenbe!

"Hol a probléma?"

zaklatás:Sok borzalmas ember van ott is, sok valahogy nem fogja fel hogy "nem érdekel". Tapasztalat.Túl gyakran járok arrafelé ahol ezek az "izék" tobzódnak. lehet rosszul öltözködök és valamilyen palimadárnak néznek.

" ifjúkorod hajnalán fazonra nyírták zsenge tudatodat, akkor most miért zavar, ha a kincstáritól eltérő véleményt kell hallanod?"

nagymamán unszolására hittanórára kellett járnom,elsőáldozónak kellett lennem. Teisták akarták az agyam kimosni,de kb általános végére a rájöttem Biblia nem több mint butítás, el tudtam olvasni (nem csak a tanár által elmondott verzió volt), hamar világos lett komolytalan.Semmi több mint akkori emberek tudása és világnézete, semmi isteni, semmi csoda nincs benne, Önámítás és önbutítás. Persze van benne jó részek is, egy-két jó gondolat,de igazából ugyanezt filozófiában is megtalálja az ember, nem kel vallási könyvet bújnia.Mondták:húú,haa,hááá, de valóság semmi különös,semmi extra.Egész egy butítás,nincs itt semmi. Általános után templomba csak akkor mentem be ha mint műemléket nézte meg valami kiránduláson. Bibliát is akkor olvasok bele ha valami vita folytán pár fejezetet el kell olvasni, kb mint valami történelmi fantasyt látok benne.

Fórumokon neten elmondom véleményem, való életben senkinek nem mondom a nézeteimet, max akkor szólok be ha engem akar aztán nagyon téríteni

2014. nov. 15. 01:26
 16/16 A kérdező kommentje:
Engem jobban zavarnak a vallási fanatikusok, mint az ateisták. Ateistákkal hamar megbeszélem, szerintük nincs Isten, szerintem meg van. Agresszív, levakarhatatlan, vagy felsőbbségesen kioktató stílusuk egy pár "vallásos" embernek van. És igen, nekem az is számít, milyen stílusban vitatkozunk, és kevésbé számít, hogy egyetértsünk.
2014. nov. 16. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!