Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyászolni bűn? Van erre...

Gyászolni bűn? Van erre valami utalás valamelyik vallásban?

Figyelt kérdés
Előrebocsátom, nem vitát akarok gerjeszteni, csak a középkorban játszódó regényemhez kerestem adatokat, s így merült fel a kérdés: Ha isten magához szólítja valamelyik szerettünket, és mi meggyászoljuk, akkor tulajdonképpen isten akaratát, az ő döntésének helyességét kérdőjelezzük meg. Van erre valami utalás valamelyik vallásban?

2014. nov. 8. 12:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
kedves 7-es. úgy tettem, ahogy tanácsoltad. ezt olvastam:Mária pedig, mikor oda ért, ahol Jézus volt, és meglátta őt, leborult a lábához, és ezt mondta neki: „Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem.” 33 Jézus azért, mikor látta, hogy sír, és a vele jött zsidók is sírnak, szellemétől indíttatva felsóhajtott, és nyugtalanná vált; 34 s így szólt: „Hová tettétek?” Ezt mondták neki: „Uram, jöjj és lásd.” 35 Jézus könnyekre fakadt. 36 A zsidók ezért elkezdték mondogatni: „Íme, mennyire vonzódott hozzá!” :-)
2014. nov. 9. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!