Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ördög lennék, vagy mindenki...

Ördög lennék, vagy mindenki az a földön?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom hogy a világban már nincs jó és rossz, csak áll szentség. Hisz ha mindenki bűnös, miért viselkednénk ellenkezőleg és ezzel megtagadni önmagunkat?

Ha körülnézek a földön csak azokat a dolgokat látom mindenkiben amit a biblia megtagad, vagy "elítél"... Miért vagyunk éhesek és szomjasok? Miért élünk itt? Tényleg próbatétel ez vagy inkább a föld maga a pokol, és már késő bánat, megbuktunk a próbatételen.

2014. nov. 5. 13:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem.
2014. nov. 5. 13:33
 2/10 A kérdező kommentje:

nem tudom mennyire igaz ez a mondás h:

mindenki magából indul ki :|

2014. nov. 5. 13:40
 3/10 anonim ***** válasza:
Mindkét oldal bennünk van. Aztán meg tanulunk. Szerintem egyész jól halad már. Pl senki nem gondolja hogy majd a háború az jól mindent megold. Nemrég még azt gondolták.
2014. nov. 5. 14:05
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha jó és rossz, akkor nincs olyan, hogy álszentség.

Ki vagy te akit megtagadsz és miért tagadod meg?

Az éhezés és a szomjúságot nem tagadja a Biblia. És arról is ír, hogy itt vagyunk.

Ez egy sírgödör és mindenkit elnyel...

u.i.

Néha én is gondolok rá, hogy miért ne csak magamnak éljek.

Sőt olyanok is megfordulnak a fejemben, hogy mindenki azt érdemli amire képes.

A többiről már nem is beszélek, mert nem legális.

De hát a szabadság nem az, hogy bármit megtehetsz és mindenhez jogod van. Ezt meg kell érteni. A helyes gondolkodás, hogy senkinél nincs kevesebb jogod.

2014. nov. 5. 14:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Most például mindjárt lerugok mindent, mert elírtam. Nagy önkontroll kell, hogy ne verjem szét a lakást.
2014. nov. 5. 14:31
 6/10 anonim ***** válasza:
43%
üdv, a szabad akaratot látod, amit sátán befolyásol. mindent szabad nekem, ezt látod a világban, mert sátán hazug, és félrevezet mindenkit. valóban mindent szabad, de nem minden hasznos, figyelmeztet a biblia. az, hogy valaki törekszik a jóra, de nem siker neki, az nem álszentség. azt meg csak szeretné elhitetni sátán, hogy az az önmegtagadás, ha jót cselekszel. az önmegtagadás a biblia szerint az, hogyha valaki tudja, hogyan tehetne jót, és mégsem teszi. ugyanis a szeretet nagyobb erő, mint a gonoszság, ami a szeretet hiánya. itt a földön jelenleg sok helyen tettenérhető a szeretet hiánya, de mi bármikor hozzájuthatunk a szellem gyümölcséhez, ami szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, szelídség, önuralom. Ezek ellen nincs törvény.
2014. nov. 5. 15:24
 7/10 anonim ***** válasza:

vallás melyik igaz melyik nem? hiszem ha látom, avagy nem én minden után? rakok.

Mindenkinek megvan a maga útja és sajnos a mai világba munkát kell vállalni stb... de ettől még élhetsz is...

2014. nov. 5. 16:18
 8/10 anonim ***** válasza:

ja és még...

Az ördög még ahogy amennyit a valláshoz értek angyal volt és azért került a pokolra mert gyilkosokat ölt... régi hitekben pedig a legszentebb pas se mondott le hogy felgyujtson egy ma orvosnak hívott embert...........

Ma már az ördög nagyon gonosz elvileg...

Egyépként elvileg ha a gonosz eljön akkor még az 1 agysejttel rendelkező elmebetegek is a jóhoz álnak mer elvileg olyan gonosz...

2014. nov. 5. 16:21
 9/10 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Nem vagy ördög, és senki sem az a földön. Ugye megvígasztaltalak?:-)

Ja hogy mégis annyi rossz dolog történik? Na ennek tényleg nagyrészt az ördög az oka, mert rossz dolgokra befolyásolja az embert. Aki hagyja magát.

Biztosan ismered Krisztusnak azt a tanítását:"Állj ellen az ördögnek, és elfút tőled"

Érdekes, amit Isten mondott Káinnak, mielőtt megölte a testvérét. Ezt m ondta neki:"Ha jót cselekszel, abból vajon nem felmagasztalás származik? De ha nem cselekszel jót, akkor a bűn ott lapul a bejáratnál, és rád vágyódik. És te vajon uralkodsz rajta?” 1Móz.4:7

Ezek szerint, minden ember választhat a között hogy jót, vagy rosszat tesz. DE a "bűn ott lapul...és rád vár"

"És te vajon uralkodsz rajta?" - nos ez rajtunk múlik. De mint ahogyan látod is, ahogyan leírtad, elég sikeres a mai embernél az ördög. Talán csak azért, mert nem figyelünk magunkra kellőképen:-(

2014. nov. 5. 17:02
 10/10 I.B.T. ***** válasza:

Először is: ha csak a "földön" nézel körül akkor azt most a kukorica földre érted? Már letörtük!

Másodszor, hogy komolyabbra fordítsam a szót: ateistaként azt mondom neked, hogy emeld fel a fejed a Bibliából és tanulmányozz más kultúrákat is. Az emberölés számodra bűn? Volt olyan közösség, ahol az ISTENÜKNEK embert áldoztak. HOPPÁÁ.

Nincs jó vagy rossz. Gondolkozz globális szinten: felrobbantunk még néhány atombombát és a Bibliával/tankönyvekkel együtt minden elporlad (jó.. erről lehet írni 2 oldalt, h pontosan mi történik:D). És mi marad? Emberi, állati, növényi tetemek. De az élet megy tovább, ahogy mindig is. Azt hiszed, hogy ha több száz/ezer évre lakhatatlanná tesszük a bolygót akkor azzal vétkezünk? Utánunk kialakul majd néhány millió év múlva egy másik értelmes faj, akinek talán lesz annyi esze, hogy nem követi el a mi hibánkat, azaz:

-Megeszem/iszom azt amiről tudom, hogy tele van nyomatva testet károsító anyagokkal valamint még a környezetet is szennyezem AZTÁN mikor megbetegszem elkezdek panaszkodni, hogy jajj de rossz nekem AZTÁN mikor rákos leszek a sok immunrendszer károsító (meg persze sok más) anyagtól akkor panaszkodom, hogy nincs gyógyszer AZTÁN azzal a tudattal halok meg, hogy ha nem háborúzásba öljük a pénzt hanem a rák ellenszerébe akkor vígan élhetnék...... Na ezt kifejtettem.

Bűnös vagy e azért mert ennek a társadalomnak a normáit (ajánlom Durcheim Öngyilkosság című könyvét hátha...) vetted fel és ezek alapján ítéled meg a dolgokat? Nem! Akkor vagy bűnös ha jahh nem vagy az. Nincs jó és rossz. Ahogy az élet sem jó vagy rossz. Az élet csak egy megadja neked azt a lehetőséget, hogy a körülötted lévő világot úgy formáld, ahogy akarod és ahogy neked engedik. Semmi több, nincs eredendő bűn vagy hasonló!

Várom az izgalmas és kiábrándult válaszokat mellyel azt akarjátok bebizonyítani, hogy nincs igazam.

2014. nov. 5. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!