Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen ellentmondások vannak...

Milyen ellentmondások vannak a bibliában?

Figyelt kérdés
sokaktól hallom ezt, de konkrét, meggyőző példát még nem hallottam. ha lehet, konkrét helyeken lévő bibliaverseket írjatok, hogy meg tudjam nézni, tényleg úgy vannak-e ezek a dolgok. köszönöm.
2014. nov. 3. 16:31
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
waw!!! :-)
2014. nov. 3. 21:07
 22/29 anonim ***** válasza:
Mi?? Ki van zárva, Én még egyet sem találtam, a Szentírásban nincs ellentmondás!
2014. nov. 3. 22:31
 23/29 anonim ***** válasza:
43%

Szia!

Itt van néhány, amelyek nem látszólagosak.

“TIZENNYOLC esztendős volt Joákin, mikor királylyá lett, és három hónapig uralkodott Jeruzsálemben. Az ő anyjának neve Nékhusta, a Jeruzsálembeli Elnatán leánya.” 2 Kir 24:8

“NYOLC esztendős korában kezdett uralkodni Joákin, és három hónapig és tíz napig uralkodék Jeruzsálemben; de ő is gonoszul cselekedék az Úr előtt.” 2 Krón 36:9

“Ábrahám pedig ismét vőn magának FELESÉGET, kinek neve Ketúráh vala. És az szűlé néki Zimránt, Joksánt, Médánt, Midiánt, Isbákot és Suakhot.” 1 Móz 25:1-2

“Keturának pedig, az Ábrahám ÁGYASÁNAK fiai, kiket szüle, ezek: Zimrán, Joksán, Médán, Midián, Isbák és Suakh. És a Joksán fiai: Séba és Dédán.” 1 Krón 1:32

“Árah fiai HÉTSZÁZHETVENÖT;” Ezdr 2:5

“Arah fiai: HATSZÁZÖTVENKETTŐ;” Neh 7:10

“És elküldé Hírám az ő szolgáit a hajókon, akik jó hajósok és a tengeren jártasak valának, a Salamon szolgáival. És egész Ofirig menének, és hozának onnét NÉGYSZÁZHÚSZ tálentom aranyat, és vivék azt Salamon királyhoz.” 1 Kir 9:27-28

“És külde Hirám az ő szolgái által néki hajókat és szolgákat, akik a tengeren jártasok valának, akik menének a Salamon szolgáival együtt Ofirba, honnan NÉGYSZÁZÖTVEN tálentom aranyat hozának és vivék Salamon királynak.” 2 Krón 8:18

"Ennekokáért Mikálnak, Saul leányának NEM LŐN SOHA GYERMEKE, az ő halálának napjáig." 2 Sám 6:23

"De elvevé a király Aja leányának, Rispának két fiát, kiket Saulnak szült vala, Armónit és Méfibósetet, és a SAUL LÁNYÁNAK, MIKÁLNAK ÖT FIÁT, kiket szült Barzillai fiának, Adrielnek, a Méholátból valónak." 2 Sám 21:8

Ne bálványozd a Bibliát! Jézus az Isten Igéje, nem pedig a könyved...

2014. nov. 3. 22:52
 24/29 anonim ***** válasza:
Nem ellentmondásokat keres egy vérbeli antikeresztény, hanem ha csak egyszer is kezébe veszi a bibliát, azt olvasván mélységes, gyomorforgató undor kerülgeti, szinte elhányja magát. Az undort sosem felejti el, de azt igen, mit olvasott. Ha nem vagy ilyen, még lehetsz keresztény valamikor, mert érvelni minden mellett és ellen lehetséges -amíg valami fizikailag el nem dönti a kérdést végleg.
2014. nov. 3. 23:12
 25/29 anonim ***** válasza:

"ha csak egyszer is kezébe veszi a bibliát, azt olvasván mélységes, gyomorforgató undor kerülgeti, szinte elhányja magát"

Azért nem erős ez egy kicsit? :D Az ateisták imádnak az ószövetségen lovagolni (teljesen joggal egyébként, én például nem tartom teljesen igaz írásnak, még ha Isten is ihlette, egyszerűen túl nagy rajta az emberi hatás), de ha bármilyen szöveg olvasása ilyen szintű biológiai ellenreakciót vált ki belőled, akkor javaslom egy szakorvos felkeresését :D

2014. nov. 4. 01:26
 26/29 anonim ***** válasza:
31%
Rengeteg normális oka van annak, hogy ennyre undorít. Alapból úgy olvastam anno, amíg bírtam, hogy nem voltam hívő, és ami tudatosan átjött: az ember tehetetlen, szánalmas lényként van bemutatva istene nélkül, és nyomorult, kisszerű szolga istenének engedelmeskedve. Ezt pedig direkt így írták bizonyos társadalmi és egyéni lelki hatások elérésére sokaknál, mégpedig tényként bemutatva, mintha az ember természetes helyzete vagy a tehetetlenség, vagy pedig az elvtelen, teljes behódolás valakinek, aki képvisel egy adott rendet. Folytathatnám, de minek?! Ezekhez a tudatos dolgokhoz meg jön sok ösztönös is, és nálam minden az undort erősíti, ahogy sok más antikereszténynél.
2014. nov. 4. 07:10
 27/29 anonim ***** válasza:
57%

Sziasztok!

Tegnap 22:52-kor hozzászóló, ezek egyszerű elírások, és fordítási, értelmezési különbségek. A Szentírás lényegi mondanivalóját semmiben nem érintik!

Tekintettel arra, hogy az autografák, vagyis az eredeti szövegek nincsenek a birtokunkban, csak az azokról készült sokadik másolatok, így simán lehetnek benne elírások, a különböző szövegvariánsok segítenek eligazodni ezeken. Ha valakit komolyan érdekelnek ezek az apró hibák, az simán ki tudja bogozni, hogy melyek a valós információk.

Jézus Krisztust a Szentírás mutatja be leghitelesebben.

Üdv. Péter

2014. nov. 4. 12:44
 28/29 anonim ***** válasza:

Egyetértek Péterrel, ráadásul ezek akkor sem lennének lényeges dolgok, ha ténylegesen így szerepelnének az eredeti szövegekben! Hogy most 420 vagy 450 talentum aranyat vittek Salamonhoz, az teológiai szempontból édesmindegy! Teológiailag ellentmondást mondjátok, ha tudtok! De ne olyan hülye elvel, hogy az Ószövetségi törvényeket szembeállítjátok az Újszövetségben lévőkkel, mint azt az ateista blogok teszik! A Biblia alapelvei megállják a helyüket és a mai emberek is épp úgy sokat tanulhatnak belőle, mint bármely más korban élők.

"Nem ellentmondásokat keres egy vérbeli antikeresztény, hanem ha csak egyszer is kezébe veszi a bibliát, azt olvasván mélységes, gyomorforgató undor kerülgeti, szinte elhányja magát."

Ez a te gondod. Tudod Én mitől tudok undorodni, mitől tudom elhányni magam? Ha kezembe veszem a történelemkönyvet, sőt, ehhez nem is kell, elég az is, ha a jelenlegi világban szétnézünk egy kicsit. Ezek a szörnyű tettek pont a hozzád hasonló emberek következményei, akik elutasítják Isten tökéletes alapelveit és a saját törvényeik alapján akarnak élni, pedig még csak "lépteit sem tudja irányítani a járókelő ember." Ez már számtalanszor nagyon súlyos, következményekhez vezetett, ezt bizonyítja a történelem, na szerintem ez az, ami gyomorforgató!

"az ember tehetetlen, szánalmas lényként van bemutatva istene nélkül,"

Mert az is! S ezt jól be is bizonyosodott már számtalanszor.

"és nyomorult, kisszerű szolga istenének engedelmeskedve."

Látszik, hogy írtózatosan felületesek a bibliai ismereteid... Ha az ember már kezdetben is Istennek engedelmeskedett volna és nem ment volna a saját feje után, akkor milyen sorsa lett volna? Az édenkertet hogyan írja le a Biblia, ott is nyomorultak voltak az emberek?

2014. nov. 4. 17:44
 29/29 anonim ***** válasza:
A Biblia legalapvetőbb ellentmondása: az Ószövetség és az Újszövetség.
2014. nov. 26. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!