Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek számít-e úgy vétkezni,...

Bűnnek számít-e úgy vétkezni, hogy nem tudok róla, hogy amit teszek azzal ártok valakinek?

Figyelt kérdés
Például cselekszek valamit abban a tudatban, hogy az a helyes, de közben a cselekedetemmel másoknak szenvedést okozok. Nem úgy értem, hogy balul sül el valami jó dolog, hanem, hogy alulinformált vagyok cselekedeteim következményeivel kapcsolatban. Úgy is kérdezhetném, hogy bűn-e alulinformáltnak lenni?
2010. jan. 26. 16:30
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
fajom=nemzetem :)
2010. jan. 26. 17:09
 12/20 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy ezzel "el is van intézve", így jársz helyesen el.
2010. jan. 26. 17:11
 13/20 anonim ***** válasza:
Akkor csak buta vagy.
2010. jan. 26. 17:21
 14/20 anonim ***** válasza:
54%
hatha az mszp re szavaztal gondatlansagbol akkor megérdemled, h bűnhödj
2010. jan. 26. 17:28
 15/20 anonim ***** válasza:
58%

Mivel nagyon általánosan kérdezel, csak nagyon általánosan tudok válaszolni. Először is tisztázzuk a bűn fogalmát. Mit nevez a Biblia bűnnek? Minddent, ami Isten akaratával ellentétes. Ebből kiderűl, nagyon könnyű bűnt elkövetni, hisz legtöbbszőr nem tudod mi Isten akarata. Ehez ugyan is folyamatos és személyes kapcsolat kell Istennel. Ehez pedig megtérés, újjászületés kell. E nélkűl csak vétkezni tudsz, és ezt nem fogadják el a vallásodak, és az ateisták. Ha ennél konkrétabbat szeretnél, konkrétabban ted fel a kérdésed.

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 26. 17:29
 16/20 anonim ***** válasza:
A bűn az, hogyha tudatosan és saját akaratodból teszed a rosszat. Tehát ha mondjuk ellopsz valamit egy boltból, akkor nyilván tudod, hogy ez nem helyes, és nem csak a törvény miatt, hanem a lelkiismereted miatt is. De ha úgy teszel rosszat, hogy nem tudod, hogy az rossz, az miért lenne bűn?
2010. jan. 26. 18:25
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod hogy cselekedeteddel árthatsz valakinek, az nem bűn, én úgy tudom. És azt meg se kell gyónni, bár nem árt:) Mindenesetre szavazás előtt azért mindent végig kell gondolni... Persze attól függ mert a baloldaliak nem valami vallásosak.
2010. jan. 26. 18:51
 18/20 anonim ***** válasza:
kedves kérdező az első válaszoló az emberi törvényből idézett, hozzáteszem, pontosan. azonban Isten nem ember, ezért a törvényei igazságosabbak. Isten szerint,"ha valaki TUDJA, hogyan kell helyesen cselekedni, és mégsem teszi, bűne az annak" jakab 4:17 tehát a törvény nem tudása, Isten szerint, igenis MENTESÍT a büntetés alól, ellenben az emberi törvények álláspontjával! aki nem hiszi, járjon utánna! azok a személyek, akik tévtanítások miatt jelenleg nem Isten akaratát cselekszik, armaggedonkor meghalnak, de 1000 év után feltámadnak, és új életet kapnak. az a kérdés, hogy szeretnéd-e kihagyni a legizgalmasabb 1000 évet? ha nem, írj privátban.
2010. jan. 27. 11:36
 19/20 anonim ***** válasza:

"azok a személyek, akik tévtanítások miatt jelenleg nem Isten akaratát cselekszik, armaggedonkor meghalnak, de 1000 év után feltámadnak, és új életet kapnak. az a kérdés, hogy szeretnéd-e kihagyni a legizgalmasabb 1000 évet? ha nem, írj privátban."

Ez a végletekig kicsinyes, agresszív és ostoba jehovás-szektás néphülyítés _tényleg_ ennyire pofátlanul folyhat?

2010. jan. 29. 14:18
 20/20 anonim ***** válasza:
szia! az imakönyvemben olvastam a gyónásról és arról, hogy mi a bűn. eszerint az, amiről TUDOD hogy bűn, és AKARATTAL követed el. ez nem polgári jog :) mind a kettőnek fenn kell állnia, hogy bűn legyen.
2010. febr. 5. 01:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!