Van az iszlám vallásban tiltott gyümölcs?
az tudom, hogy az iszlám vallásban hisznek a teremtésben.
Ott is van tiltott gyümölcs?
Valaki azt mondta nekem, hogy ott a banán volt az, de azért ezt leellenőrizném, mielőtt beleírom a dolgozatomba.
erről írok beadandót ( erről is ).
a google a barátom, igen, csak nem találok semmit, és szorít az idő.
előre is köszönöm a segítséget
nem így értettem
pontatlanul fogalmaztam.
a teremtéstörténetben van ugye a tiltott gyümölcs, a mindentudás fáján.
na hogy ilyen volt-e az iszlám teremtéstörténetben, ez érdekel.
köszönöm a gyors választ ennek ellenére :)
Udv
A Koránban nincs megjelolve a gyumolcs fajtaja
idezet......
És Allah azt mondta: "Ó Ádám! Lakozzál a feleségeddel együtt a Paradicsomban és egyetek a gyümölcseiből, ahol csak akartok! De ne közeledjetek ehhez a fához, különben a kegyetlenek közé fogtok tartozni." (Al-Araf 7:19, Hungarian - egyistenhit.com)
Roviden .Nincs kihangsulyozva a tipus mint pl .: alma , csupan a tilalom fontossagan a hangsuly , tehat a probatetel miszerint a paradicsom minden fája kozul 1 tiltott. igy a tortenet szemponjabol irrelevans a fajtaja.
es meg egy idezet.....
És csalárd módon a bukásukat okozta. Miután pedig megízlelték a fa gyümölcsét, láthatóvá lett nekik a szemérmük és a Paradicsom fáinak leveleit kezdték összeróni magukon. Ekkor szólította őket az Uruk: "Vajon nem tiltottalak-e el benneteket ettől a fától, és nem mondtam-e néktek, hogy a sátán nyilvánvaló ellenségetek?" (Al-Araf 7:22, Hungarian - egyistenhit.com)
Ezt fogalmazd bele az esszédbe
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!