Vannak olyan vallásos emberek, akik nem követik a Bibliát, nem hisznek a benne írtakban és nem aszerint élnek?
A mai poltika is arra törekszik,hogy magasabb legyen a népesség,na nem azért,mert nincs pénz a nyugdíjak kifizetésére.
Hanem,mert ahhoz,hogy valakik rád szavazzanak,adnod kell nekik vmit.
Egyre többen akarnak ebbe a gazdag körbe tartozni.
Ennek ára van.
Most meg majd erőszakkal szaporítani fogják a jónépet,hogy legyen vmi hülye is,akik rájuk dolgoznak.
És ezek nevezik magukat jó embereknek,vagy nem tudom miknek,mikor a céljuk a szegény emberek megadóztatása.
Ezért menekülnek rengetegen külföldre.
Eljött az idő mikor a vallás és a politika felhasználják megint egymást áldozatgyűjtésre.
Ha egy normális párt irányítaná az országot,akkor azt mondaná
"Hét,tihülyék,ne szaporodjatok,mert nem lesz munkahelyetek,már így is van elég éhező,stb"
De ezeket semmi nem érdekli.Abban az 50 évben gondolkodnak míg élnek.
Arról ne is beszéljünk,hogy mi lesz,ha jön egy természeti katasztrófa.
Nem lesz élelmiszer.
Melyiknek lesz könnyebb enni adni 7milliárdnak vagy 1 milliárdnak.
Ja,hogy akkor haljon meg 6 milliárd,nem?
Az embernek óvatosnak kellene maradnia.
a kevesebbről mindig egyszerűbb gondoskodni.
Szóval, most te kitaláltál egy világot, ami nem is létezik és most hajtogatod a sok butaságot. Egyértelműen ordít az írásaidból, hogy olyan témához nyúltál, és próbálsz megmondó ember lenni, amihez nem értesz.
Mezőgazdasági egyetemre jártam többek között. Csináltam saját kutatást a természetes gazdálkodás vonalán, bár ennek már eléggé jó irodalma van.
Csak magyarország a jelenlegi mezőgazdasággal 20millió embert képes élelmezni, ha természetes mezgazdot használnánk ez a szám 35-40 millió lenne. És ez csak a földművelés ehhez jön még az állattenyésztés.
Nincs munka? Persze mert egy csomó mindent a gépek csinálnak. 1000 hektárt régen 1000 paraszt szántott vetett, most meg csak 1. Régen a kovácsműhelyekben 100an dolgoztak, ma már csak egy, az is csak azért, hogy a gépeket javítsa, ha meghibásodnak. Varrónők ezrei gyártották a ruhákat, ma már azt is gépek csinálják.
A sok munkanélkülit meg a szolgáltató szféra igyekszik felszippantani. Menedzser, menedzser menedzsere, főnök, ellenőr, igazgató, tanácsadó, marketinges, dizájner, bajuszfésülő stb. Sok tök felesleges semmi értéket nem teremtő munka.
Ha afrikának amerika meg európa megengedné, hogy használják az olajukat és nem fenyegetnék őket azzal, hogy őket is lerohanják, akkor afrika a világ elsőszámú ipari és mezőgazdasági országgá válna. Mert van baromi sok termőföldje csak nincs vize. Vizet odaszállítani sok energia, ahhoz üzemanyag kell. Erről ennyit, nagyon aggódni kell mi lesz velünk.
Azok amiket felsoroltál mind a háttérhatalom félelemgerjesztő propagandája. Sokan agyunk, nincs elég energia, nincs elég víz, nincs elég élelem.
Csak Magyarország, naponta több millió tonna élelmet dob ki a szolgáltató szférában és magánemberként. Az élelemnek oly mértékű pazarlása sosem volt a világon mint manapság. És te azon aggódsz, hogy éhezni fogunk?
Amikor még városban laktam, egy cigányasszony jött minden héten a kukákat végigmászkálta. 12 háztömbből, 6 zsák kenyeret, és még 6 zsák egyéb zöldség vagy gyümölcsöket szedett össze. Vitte haza etetre vele a disznókat meg a tyukokat. Nagyon okos asszony volt. Mindenki utálta mer azé eléggé kuka szaga volt, de én tiszteltem is kicsit, mert igeny ne pazarolj vazze. Én ezek után mindig összeszedtem otthon azt az éllmet, amit mi nem ettünk meg, kenyeret, szalámit, zöldséget, gyümölcsöt és egy szatyorban levittem és odaadtam neki.
Minden amit eddig leírtál butaság. Azt hiszed az érdekük a túlnépesedés? Ne viccelj már, a tömeget nem lehet irányítani, vagy kontrollálni. Csak amerikában akkora már a népesség, hogy a hadsereg létszáma a lakosság 2%-a. A lakosság 80%-nak pedig van fegyvere a fegyvertartási törvényre hivatkozva. Ez azt jelenti, hogy az amerikai kormány retteg a lakosságától, mert azok megindulnak nincs hadsereg ami megállítsa.
Szóval gondolkozz el azon amiket eddig írtál, mert messze van az igazságtól. Az önbecsapás pedig a világ legnagyobb butasága.
Egyébként a népesség csökkentés híveknek szoktam ajánlani, hogy akkor ne csináljanak gyereket. Persze ez már annyira nem hangzik jól...
Anonymus
"Előbb járnál utána. A Christianos a magyarban a Krisztus szónak felel meg. A Keresztény-nek nincsen sem latin, sem görög megfelelője."
Szerintem inkább te járj utána, mert butaságokat irgatsz. A magyar "keresztény" szó a görög "Christianos" fordítása, amely nem azonos a görög "Khrisztosz"-szal. A "Khrisztosz" a héber "Masiah" fordítása, a "Christianos" pedig előbbiből képzett szó, amely szó szerinti jelentése "krisztusi", krisztust követő".
Sziasztok!
OFF!
Torba Attila!
"A hívő ember ellenben szereti Isten Igéjét és ahhoz tartja magát."
Honnan szedted, hogy a Biblia Isten igéje?
Jah értem, Anonymus csinálja a fesztivált. A magyar kereszt a Christianos fordítása. Hajjaj... Akkor kondolom a kereszteződés is, a körosztás is, keresztül is. Gondolkodjunk már emberek. A keresztény egy magyar szó, nem fordítása semminek.
Csak szólok, mert ilyen party arc vagyok, csinálom a fesztivált.
Abonymus
Anonymus.
Mondd már meg nekem,hogy mi abban a jó,ha többen leszünk?
Ha az általad megfelelő létszámot elérnénk.
Akkor mi lenne?
Azt is meghaladnánk egyszer.És még tovább.....
Lehet,hogy a 100-200 évvel ezelőtti ember igényeinek teret adott volna a Föld.
De ez a 21.század.
Így is rengetegen közlekednek autóval.Mi lenne ha még 10-20szor ennyien lennének?
Az,hogy vannak gépek,jó dolog.
Mi értelme az életnek,ha nem a fejlődés?
Miért végezzen az ember olyan munkát,aminek semmi értelme,mert az embernél alacsonyabb intelligencia is végre tudja hajtani?
Illetve miért kellene az embernek olyan munkát végeznie,ami megterhelő fizikailag,ha a gépek is megteszik?
Te teljesen minőségtelen életre kényszerítenél több milliárd embert.
De minek?
Nem logikusabb,a kevesebben,de boldogabban elv?
Szerintem igen.
"Nem tudják őket irányítani".Ez hülyeség.
Az,hogy mennyire tudják irányítani az embereket az nem a számoktól függ,hanem az arányoktól.
Mindig lesznek irányítható és nem irányítható emberek.
Az ember a Föld legnagyobb élősködője így is.
Minden forrást felemészt.
50 év múlna nem lesz kőolaj és földgáz.
Hozzá teszem,ha a "háttérhatalom" valamit akar,úgy is megteszi.
Ha az lenne a cél,hogy kevesebben legyünk és nem teljesül,megoldják azt hidd el!.
A kérdés,hogy melyik a jobb,ha erőszakkal oldják meg vagy ha az emberek belátják,hogy ez így nem mehet tovább,ennyi embert pazarlás eltartani a Földnek.
És teljesen figyelmen kívül hagytad amit mondtam.
Időjárás változások.Rossz termés,kevesebb termék,drágábban,több ember,aki éhezik=szelektálni kell.
Ma már korszerű fogamzásgátló eszközökkel arra kellene ösztönözni az embereket,hogy ne szaporodjanak.
Amúgy meg ezek a nagy gazdasági számítások:D
Ne számolj,hanem a gyakorlatban mutasd meg!
A gyakorlat azt mutatja,hogy 7 milliárd ember is sok erre a Földre,aminek lehet még ma nem látod az következményét,de 50-100 év múlva teljesen más lesz a helyzet.
Szia!
Elég érdekes véleményed van, és azt kell mondjam, hogy nagy részben nem értek veled egyet. Remélem nem gond, ha nem a kérdésre válaszolok, hanem továbbviszem a már előrehaladott beszélgetés témáját.
Először is: népességnövekedés. Tudtad, hogy a Földön több országban probléma a népességcsökkenés, mint a növekedés? A növekedés valójában csak ázsiai, afrikai és iszlám területeken jelent problémát. Ez az oka annak, hogy egyre több kínaival találkozol az utcán. Ehhez hozzá kell tegyem, a "ne szaporodjatok, így sincs munkátok" témáját is: miből élnek a külföldi bevándorlók? Németország is sok bevándorlót enged, bár ők elsősorban mérnököket a fejlett államokból - arra van a legnagyobb igényük. Kínai boltokra, török gyrososra kevesebb. Van azért az is. :)
Fogamzásgátló módszerek? Rendben, de szegény afrikai hogy jusson hozzá a tablettához, vagy az óvszerhez? Küldjünk nekik "jótékony célból"? Gyógyszert sem küldünk nekik, nem hogy fogamzásgátlót.
Az, hogy valaki nem születik meg, lehet gyilkosság. Keresztény gondolkodóként pl. az abortuszt gyilkosságnak tartom. Nyilván vannak extrém esetek, de az abortuszok 90%-a a nem kívánt terhességek miatt van.
A melegségre egyébként egyszerű a magyarázat: egy meleg házaspár nem tud természetes úton gyermeket nemzeni. Gyermeket örökbefogadni, vagy spermabankból vehet a fogantatáshoz hozzávalót, de érted... (ez csak egyszerű logika)
Nos és akkor végül rátérnék a vallással vagy kereszténységgel kapcsolatos kérdéseidre. Tudtad, hogy az iszlám magát a legbékésebb vallásnak tartja? Kíváncsi lennék rá, hogy a keresztény Bibliában egyébként hol vannak erőszakos dolgok? Tudsz egyet is idézni? Így elég nehéz veled "szembeszállni", mert én pl. egyet sem tudok, pedig jópárszor végigolvastam.
Egy gyermek élete is lehet nagyon tartalmas, és a környezete számára lehet nagyon építő. Sajnálom, hogy a te családodban is volt rá példa, hogy valaki nem élte meg a felnőttkort. Ez nem egyedüli, de én szerintem a probléma nem az, amit te felvetettél. Nekem sok testvérem van, és nagyon szeretjük egymást. A mai kornak mások az adottságai, nem azért éltünk "túl", mert a szüleim nem vállaltak több gyereket, hanem azért, mert jobb körülmények között nevelkedtünk.
Miért mondod, hogy a vallás ne szóljon bele az életünkbe? Az, hogy ki mit fogad el, mindenkinek a saját döntése. Ahogy neked egy zeneszám, egy film, egy színész lehet példaképed, nekem miért ne lehetne Jézus? Ennek nem arról kell szóljon, hogy "a vallás megmondja, mit szabad és mit nem", és normál esetben nem is ez történik. Én egyszerűen eldönthetem, hogy milyen erkölcsi normák szerint, milyen világnézettel élem az életem. Eldönthetem, hogy kinek adok a szavára, és kiére nem. Számomra a hit - és a vallás (bár a kettő nagyon különböző) nagyban meghatározza az életem, de nem ezért fogok 4 gyermeket vállalni. Ez sokkal inkább hat a mindennapi viselkedésemre, a kapcsolataimra, döntéseimre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!