Vannak olyan vallásos emberek, akik nem követik a Bibliát, nem hisznek a benne írtakban és nem aszerint élnek?
Pontosan ez jellemzi a vallásos embereket, amilyennek leírtad őket a kérdésedben.
A hívő ember ellenben szereti Isten Igéjét és ahhoz tartja magát.
Arra gondoltam,hogy keresztények.
Hisznek Istenben,viszont vannak annyira felvilágosultak,hogy tudják,hogy a Biblia csak egy könyv,amit emberek írtak és nem hisznek el benne mindent.
Értelmesen gondolkodó ember nem követi a Biblia minden szavát, és nem aszerint él. Nem is tanulja meg szószerint a benne írtakat.
Csak iránymutatás számukra, amit a Biblia ír, és azt tartják be.
Nagyon sok erőszakos dolog van benne.
Nem hinném,hogy ez lenne "Isten igéje".
Nekem volt egy olyan hittant tanárom,aki azt mondta,hogy nekik a férjével azért van 3 gyerekük,mert az Isten parancsa,hogy szaporodjatok és sokasodjatok!
És,ha csak 2 gyerekük lenne,az nem szaporulat.
Én meg csak néztem,hogy WTF?
Ez most komoly?
Gondolom a túlnépesedésről még nem hallottak,és annak a következményeiről.
"Gondolom a túlnépesedésről még nem hallottak, és annak a következményeiről."
És te tudtad, hogy a túlnépesedés csak egy mítosz? :)
A föld teljes lakossága kényelmesen elférne pl. Németország területén 2x. A föld nincs túlnépesedve. Vagy ha olyan helyen élsz, ahol sokan vannak, akkor KÖLTÖZZ EL. Ennyire egyszerű.
"Nekem volt egy olyan hittan tanárom, aki azt mondta..."
És csak azért, mert a vallásos tanárnéni azt mondta, egyből el kell ítélni az Istennel járó keresztényeket? Nekem valahogy ez jött le...
"Én meg csak néztem,hogy WTF? Ez most komoly?"
Utolsó!
Mégis hová költöznénk,Afrikába?
Ahol rendes ivóvíz sincs.
Az ember igényei egyre nagyobbak.
És ezzel nincs baj.
A túlnépesedés igenis nagy probléma.
Gondolom Isten nem azt szeretné,hogy szaporodjunk is nyomorogjunk és egymást öljük meg a forrásokért.
És egyenlőség meg soha nem lesz,mindig lesznek nagyravágyó emberek,akik miatt másoknak meg kell halniuk.
Ezzel nem tudsz mit kezdeni.
Pont a vallási vezetők találták ki ezt!
Ezért nem támogatják a védekezést sem,mert kapzsik,gazdagok akarnak lenni,de ehhez kellenek szegények,akiken élősködhetnek.
Én magamat agnosztikusnak vallom.
Nem zárom ki semmi létezését!
Viszont,ha létezik egy felsőbb hatalom,aki jóságos,ugyebár ezt mondják rá.
Akkor biztos nem az a célja,hogy sanyargassa a teremtményeit.
Minden vallás az emberek hiszékenységéből és félelmeiből táplálkozik.És kihasználják az embereket.
Ezért írták ezeket a könyveket is.
Mindegy milyen vallásról legyen szó.
Én pusztán arra vagyok kíváncsi,hogy mennyi a józanul gondolkodó emberek aránya azok körében,akik hisznek vmi felsőbb rendű hatalomban.
Vagy esetleg a vallásukat gyakorlók között mennyi olyan ember van,aki igenis is kiáll a véleménye mellett,nem csak követi a birkákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!