Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak olyan vallásos emberek,...

Vannak olyan vallásos emberek, akik nem követik a Bibliát, nem hisznek a benne írtakban és nem aszerint élnek?

Figyelt kérdés
2014. okt. 16. 19:45
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
47%

Pontosan ez jellemzi a vallásos embereket, amilyennek leírtad őket a kérdésedben.

A hívő ember ellenben szereti Isten Igéjét és ahhoz tartja magát.

2014. okt. 16. 19:48
 2/49 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nem csak a keresztény vallás létezik ám.
2014. okt. 16. 19:48
 3/49 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam,hogy keresztények.

Hisznek Istenben,viszont vannak annyira felvilágosultak,hogy tudják,hogy a Biblia csak egy könyv,amit emberek írtak és nem hisznek el benne mindent.

2014. okt. 16. 19:51
 4/49 anonim ***** válasza:
11%

Értelmesen gondolkodó ember nem követi a Biblia minden szavát, és nem aszerint él. Nem is tanulja meg szószerint a benne írtakat.

Csak iránymutatás számukra, amit a Biblia ír, és azt tartják be.

2014. okt. 16. 19:51
 5/49 A kérdező kommentje:

Nagyon sok erőszakos dolog van benne.

Nem hinném,hogy ez lenne "Isten igéje".

2014. okt. 16. 19:52
 6/49 A kérdező kommentje:

Nekem volt egy olyan hittant tanárom,aki azt mondta,hogy nekik a férjével azért van 3 gyerekük,mert az Isten parancsa,hogy szaporodjatok és sokasodjatok!

És,ha csak 2 gyerekük lenne,az nem szaporulat.

Én meg csak néztem,hogy WTF?

Ez most komoly?

Gondolom a túlnépesedésről még nem hallottak,és annak a következményeiről.

2014. okt. 16. 19:55
 7/49 anonim ***** válasza:
100%
Igen, vallasos vagyok, de nem kovetem a Bibliat, nem hiszek a benne irtakban, es nem elek aszerint....mert muzulman vagyok :P xD
2014. okt. 16. 20:15
 8/49 anonim ***** válasza:
43%

"Gondolom a túlnépesedésről még nem hallottak, és annak a következményeiről."

És te tudtad, hogy a túlnépesedés csak egy mítosz? :)

A föld teljes lakossága kényelmesen elférne pl. Németország területén 2x. A föld nincs túlnépesedve. Vagy ha olyan helyen élsz, ahol sokan vannak, akkor KÖLTÖZZ EL. Ennyire egyszerű.

"Nekem volt egy olyan hittan tanárom, aki azt mondta..."

És csak azért, mert a vallásos tanárnéni azt mondta, egyből el kell ítélni az Istennel járó keresztényeket? Nekem valahogy ez jött le...

"Én meg csak néztem,hogy WTF? Ez most komoly?"

2014. okt. 16. 20:21
 9/49 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Mégis hová költöznénk,Afrikába?

Ahol rendes ivóvíz sincs.

Az ember igényei egyre nagyobbak.

És ezzel nincs baj.

A túlnépesedés igenis nagy probléma.

Gondolom Isten nem azt szeretné,hogy szaporodjunk is nyomorogjunk és egymást öljük meg a forrásokért.

És egyenlőség meg soha nem lesz,mindig lesznek nagyravágyó emberek,akik miatt másoknak meg kell halniuk.

Ezzel nem tudsz mit kezdeni.

Pont a vallási vezetők találták ki ezt!

Ezért nem támogatják a védekezést sem,mert kapzsik,gazdagok akarnak lenni,de ehhez kellenek szegények,akiken élősködhetnek.

2014. okt. 16. 20:28
 10/49 A kérdező kommentje:

Én magamat agnosztikusnak vallom.

Nem zárom ki semmi létezését!

Viszont,ha létezik egy felsőbb hatalom,aki jóságos,ugyebár ezt mondják rá.

Akkor biztos nem az a célja,hogy sanyargassa a teremtményeit.

Minden vallás az emberek hiszékenységéből és félelmeiből táplálkozik.És kihasználják az embereket.

Ezért írták ezeket a könyveket is.

Mindegy milyen vallásról legyen szó.

Én pusztán arra vagyok kíváncsi,hogy mennyi a józanul gondolkodó emberek aránya azok körében,akik hisznek vmi felsőbb rendű hatalomban.

Vagy esetleg a vallásukat gyakorlók között mennyi olyan ember van,aki igenis is kiáll a véleménye mellett,nem csak követi a birkákat.

2014. okt. 16. 20:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!