Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyünk, ha nem találunk...

Mit tegyünk, ha nem találunk alkalmas keresztszülőt?

Figyelt kérdés

Szeretnénk második gyermekünket megkereszteltetni, viszont a legnagyobb baj, hogy nem találunk erre alkalmas embereket. A kisfiúnk keresztszüleit nem szeretnénk tovább terhelni egy második keresztgyerekkel és bár már céloztunk rá, tudom, hogy nem repesnének az örömtől egy újabb felkérésnek.

Mi a teendő ilyenkor?

Úgy is megkeresztelnek egy kisgyermeket, ha a szülei egyben a keresztszülei is?

Nem szeretnénk, ha második kisfiúnk nem lenne megkeresztelve.

Köszönjük szépen előre is a válaszokat.

2014. okt. 13. 13:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
46%
Ostoba keresztény szokásjog, oda viszed, megkereszteled, aztán csókolom, ha a papnak nem tetszik, akkor kérd el ruháját meg a kancsóját, elmondasz nagy vonalakban egy passzust aztán majd te megkereszteled a mosogatóban. Szerintem Isten nem azon fog kiakadni, hogy van-e szerencsétlen, félig öntudatlan gyereknek keresztszülője.
2014. okt. 13. 16:12
 12/12 anonim ***** válasza:

gyereket alapból nincsen értelem megkeresztelni. Nem az ő döntése. Ha már ennyire követitek a vallást akkor biztosan szemet szúrt, hogy krisztus felnőtt fejjel merítkezett meg. És nem csak azért, mert lőtte nem volt egyház. Hanem mert amit jelent azt felnőtt fejjel és szándékosan tudatosan felvállalva veszi magára.

Nem egy gőgicsélő kisgyerek aki többé lehet az életben templomot sem lát belülről.

Nekem ha lesz gyerekem tuti nem fogok ilyenekkel foglalkozni.

2014. okt. 14. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!