T. gyakorivalasz2! ROSSZ kérdésre, rossz válaszokat adnak egyesek, ezzel a manipulatív módszerrel akarnak bizonyítani nemlétező dolgokat!.
Tedd csak fel a kérdésedet magyarul, hogy mindenkinek érthető legyen, még nekem is. Annyit azért leszűrtem, hogy eleve olyant feltételez pl. a harmadik szöveg, ami nem igaz. :-)
Fordítás 24%-os válaszolónak:
1. "Megsértettél! Ezért tessék, itt a fiam: öld meg, és akkor meg tudok bocsátani."
2. "Genesis 1, 1-17: És Isten mondá: teremtsünk növényeket, mielőtt teremtenénk a túlélésükhöz nélkülözhetetlen Napot, hogy azonnal kiszáradjanak és elpusztuljanak a Nap hiánya miatti hideg és zord környezetben. Azért, mert francba a logikával!"
3. "Ha Isten mindenkit szerető és mindent megbocsátó, akkor megbocsát-e valakinek, aki nem hisz benne?
Nem -> akkor nem mindenkit szerető és nem mindent megbocsátó
Igen -> akkor senkinek sem szükséges hinnie benne.
Logika: tényleg ennyire egyszerű."
1. Azoknak akik megölték Jézust és tudták mit csinálnak, tisztában voltak a tettük súlyával, azaz megbánás nélkül viselkedtek (az is, aki a háttérből láthatatlanul irányította a dolgokat), Isten megbocsát?! Legvégül kiknek bocsát meg Isten?
Másrészt mi is a váltságdíj? Vajon egy ismeretlen fogalom, egy logikátlan dolog az emberi ügyekben, vagy létező, sajnos gyakran alkalmazott eljárás?
2. Ez egy butaság, olyanok ostoba kritikája, akik nem vizsgálták meg alaposabban a Teremtési beszámolót. A GYK. oldalain is többször válaszoltunk már.
3. Ki mondta azt, hogy Isten abszolút "mindent megbocsát"? Nem a Biblia!
Ezért mondtam, hogy még a kérdések, vagy állítások sem helyesek, illetve igazak, rossz kérdésre, vagy helytelen feltételezésre nem lehet jó választ adni.
Kedves grkaty!
Te nem azt mondod, hogy a tej fehér, hanem azt, hogy a Nap fekete! A kettő között óriási a különbség. Nem vált ki belőlem semmi negatívumot, pusztán csak akkor, ha meg akarnak téríteni hamis és ostoba hittételekkel. A Jehova Tanúi saját felfogásban értelmezik a Bibliát, amely értelmezést a Jehovisták alapítói találták ki, tehát nem Istentől jön!
Természetesen jogodban áll azt olvasnod, amit csak akarsz, és abban hinned, amiben csak akarsz, csak akkor te is tartsd tiszteletben a másikat, és fogadd el, hogy MINDENKINEK jogában áll azt gondolnia és abban hinnie, amiben cak akar! Tehát, ha én azt gondolom, hogy az adataid és sajátos Biblia-értelmezésed bullshit, akkor fogadd el, kérlek!
T. 19-es!
Nem értem, miért mondasz ilyet. A Wikipédia adatai miatt? Nem értem. Tehát a wikipédia hoz fel hamis adatokat? A ti jehovista lapjaitok pedig a csúcsigazságot terjesztik? Abban hisztek, amiben csak akrtok, de ha hazudtok, akkor ahhoz nekem is lesz egy-két szavam. Minden jövőbeni hozzászólásaitokhoz is!
Isten logikáját akarjátok érteni?
Sikerülhet ez valaha?
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!