Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem értem, hogy Isten miért...

Nem értem, hogy Isten miért teszi ki kísértésnek a híveit? Hiszen ezesetben nem a hívő hibája, ha mégis elpártol tőle.

Figyelt kérdés
2014. szept. 28. 14:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem azt állítottam, hogy az ördög tehet róla a Jakab levélben a bűnbe esés lelki és szellemi folyamata van leírva amúgy ha megnézed a paradicsomban a bűnbeesés után mindenki felelősségre lett vonva Ádám-Éva és a kígyó.
2014. szept. 29. 17:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Alexnek igaza van, hogy a bünbeesés ellen harcolni kell.

Még egy kisgyermektöl is elvárjuk, hogy korához, intellinegciájához képest tanulja az önuralmat.

Ezt tanulják a cseppek otthon, ha szeretö szüleik vannak, az oviban is.

Kaint is figyelmeztette Jehova Isten, mert látta Kain szívében a gyülöletet a testvére ellen, hogy uralkodjon a bün felett.

2014. szept. 29. 17:57
 13/15 A kérdező kommentje:
grkaty: De Isten miért rakta belénk a gyűlölet képességét?
2014. szept. 30. 22:00
 14/15 anonim ***** válasza:
A szabad akarat ezzel jár. És ezáltal felelősséggel. Ha nem kaptuk volna meg a választás lehetőségét, miben különböznénk egy robottól?
2014. okt. 3. 10:25
 15/15 anonim ***** válasza:

#1:

ha én teremtek valakit vagy letrehozok valamit, azzal foglalkozok is...

persze en csak egy foldi halando vagyok...

2014. okt. 3. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!