Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedvenc Bibliai idézetetek,...

Kedvenc Bibliai idézetetek, vagy versetek?

Figyelt kérdés
Pár mondatban fogalmazzátok meg, hogy miért is! Hozzáteszem nem az érdekel milyen vallásbeli vagy milyen idős vagy jársz e összejövetelekre! Mindenki személyes véleménye érdekel!
2010. jan. 20. 23:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
70%

Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak, mivel az élet Lelkének törvénye megszabadított téged Krisztus Jézusban a bűn és a halál törvényétől. Róma 8:1-2

...és aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el; János 6:37

Van még egy jópár kedvencem, de ezek a legfontosabbak számomra. Ez a két ige volt ami segít megszabadulni a félelmeimtől, melyeket egy rossz teológiai tannak köszönhetek.

2010. jan. 21. 13:46
 12/22 anonim ***** válasza:
65%

Jézus mondja: „Bizony bizony mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.”

A hangsúly nekem a végén a "sőt, ítéletre sem megy"-en van. Ezt az ítéletet tagadja mindenki, ezt akarja elkerülni mindenki, mert mindenki sejti a szíve mélyén, bármennyire jónak tartja magát, ezt az ítéletet nem fogja túl élni, és most nem a földi halálra gondolok. És itt Jézus nem kevesebbet ígér, mint hogy nekem nem kell elmennem erre az ítéletre, ha hiszek benne. Tehát nem azért úszom meg a kárhozatot, mert nem azt érdemlem, vagy valami olyat tettem, amivel kiválthatom, hanem csak azért nem hajtják rajtam végre, mert Jézus már el ment helyettem erre az ítéletre, és rajta már végrehajtották az én ítéletemet is. És én kegyelmet kapok.

A Jézusba vetet hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 21. 14:17
 13/22 anonim ***** válasza:
49%

háááááááááááááát

az hogy

"és látta isten hogy ez így jó "

2010. jan. 21. 21:39
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat vagy idézeteket! És szerintetek mit jelent az, hogy hitet gyakorolni Jézusban? Vagy mi a hit? Mi bizonyítja a hitet?
2010. jan. 22. 11:33
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

pl 23.ZSOLTÁR

Az Úr az én pásztorom,és nem szükölködöm...stb érdemes elolvasni

2010. jan. 22. 17:38
 16/22 anonim ***** válasza:

mi a hit? Válasz a bibliából.

Zsidókhoz írt levél 11. rész

1. A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.

2. Mert ezzel szereztek jó bizonyságot a régebbiek.

3. Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő.

4. Hit által vitt Ábel becsesebb áldozatot Istennek, mint Kain, a mi által bizonyságot nyert a felől, hogy igaz, bizonyságot tevén az ő ajándékairól Isten, és az által még holta után is beszél.

5. Hit által vitetett fel Énokh, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az Isten felvitte őt. Mert felvitetése előtt bizonyságot nyert a felől, hogy kedves volt Istennek.

6. Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert a ki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, a kik őt keresik.

7. Hit által tisztelte Istent Noé, mikor megintetvén a még nem látott dolgok felől, házanépe megtartására bárkát készített, a mely által kárhoztatá e világot és a hitből való igazságnak örökösévé lett.

8. Hit által engedelmeskedett Ábrahám, mikor elhívatott, hogy menjen ki arra a helyre, a melyet örökölendő vala, és kiméne, nem tudván, hová megy.

9. Hit által lakott az ígéret földén, mint idegenben, sátorokban lakván Izsákkal és Jákóbbal, ugyanazon ígéretnek örökös társaival.

10. Mert várja vala az alapokkal bíró várost, melynek építője és alkotója az Isten.

11. Hit által nyert erőt Sára is az ő méhében való foganásra, és életkora ellenére szűlt, minthogy hűnek tartotta azt, a ki az ígéretet tette.

12. Azért is egytől, még pedig mintegy kihalttól annyian származtak, mint az égnek csillagai sokaságra nézve, és mint a tenger partja mellett a fövény, mely megszámlálhatatlan.

13. Hitben haltak meg mindezek, nem nyerve meg az ígéreteket, hanem csak távolról látva és üdvözölve azokat, és vallást tevén arról, hogy idegenek és vándorok a földön.

14. Mert a kik így szólnak, nyilván jelentik, hogy hazát keresnek.

15. És hogyha eszökbe jutott volna az, a melyből kijöttek, volt volna idejök a visszatérésre.

16. Így azonban jobb után vágyódnak, tudniillik mennyei után; azért nem szégyenli őket az Isten, hogy Istenöknek neveztessék, mert készített nékik várost.

17. Hit által áldozta meg Ábrahám Izsákot, próbára tétetvén, és az egyszülöttet vitte áldozatul, ő, ki az ígéreteket nyerte,

18. A kinek meg volt mondva: Izsákban neveztetik néked mag;

19. Úgy gondolkozván, hogy az Isten a halálból is képes feltámasztani, miért is őt példaképen visszanyerte.

20. Hit által áldá meg a jövendőkre nézve Izsák Jákóbot és Ézsaut.

21. Hit által áldá meg a haldokló Jákób a József fiainak mindenikét, és botja végére hajolva imádkozott.

22. Hit által emlékezett meg élete végén József az Izráel fiainak kimeneteléről, és az ő tetemeiről rendelkezett.

23. Hit által rejtegették Mózest az ő szülei születése után három hónapig, mivel látták, hogy kellemes a gyermek, és nem féltek a király parancsától.

24. Hit által tiltakozott Mózes, midőn felnövekedett, hogy a Faraó leánya fiának mondják,

25. Inkább választván az Isten népével való együttnyomorgást, mint a bűnnek ideig-óráig való gyönyörűségét;

26. Égyiptom kincseinél nagyobb gazdagságnak tartván Krisztus gyalázatát, mert a megjutalmazásra tekintett.

27. Hit által hagyta oda Égyiptomot, nem félvén a király haragjától; mert erős szívű volt, mintha látta volna a láthatatlant.

28. Hit által rendelte a páskát és a vérnek kiontását, hogy az öldöklő ne illesse az ő elsőszülötteiket.

29. Hit által keltek át a veres tengeren, mint valami szárazföldön, a mit megpróbálván az égyiptomiak, elnyelettek.

30. Hit által omlottak le Jérikónak kőfalai, midőn hét napig köröskörül járták.

31. Hit által nem veszett el Ráháb, a parázna nő az engedetlenekkel együtt, befogadván a kémeket békességgel.

32. És mit mondjak még? Hiszen kifogynék az időből, ha szólnék Gedeonról, Bárákról, Sámsonról, Jeftéről, Dávidról, Sámuelről és a prófétákról;

33. A kik hit által országokat győztek le, igazságot cselekedtek, az ígéreteket elnyerték, az oroszlánok száját betömték.

34. Megoltották a tűznek erejét, megmenekedtek a kard élitől, felerősödtek a betegségből, erősek lettek a háborúban, megszalasztották az idegenek táborait.

35. Asszonyok feltámadás útján visszanyerték halottjaikat; mások kínpadra vonattak, visszautasítván a szabadulást, hogy becsesebb feltámadásban részesüljenek.

36. Mások pedig megcsúfoltatások és megostoroztatások próbáját állották ki, sőt még bilincseket és börtönt is;

37. Megköveztettek, kínpróbát szenvedtek, szétfűrészeltettek, kardra hányattak, juhoknak és kecskéknek bőrében bujdostak, nélkülözve, nyomorgattatva, gyötörtetve,

38. A kikre nem volt méltó e világ, bujdosva pusztákon és hegyeken, meg barlangokban és a földnek hasadékaiban.

39. És mindezek, noha hit által jó bizonyságot nyertek, nem kapták meg az ígéretet.

40. Mivel Isten mi felőlünk valami jobbról gondoskodott, hogy nálunk nélkül tökéletességre ne jussanak.

2010. jan. 22. 17:45
 17/22 anonim ***** válasza:

mi bizonyitja a hitet?

A biblia szerint, a hit cselekedetek nélkül halott.SZerintem a bizonyitja a hitet,hogy az ember az ige alapján hozza meg a döntéseit,ráhagyatkozik a láthatalan Istenre.De szerintem az,hogy egyáltalán hinni tudunk,az is az Isten ajándéka.Én azóta hiszek sivböl az Istenben,amióta megtértem,mert megtapasztaltam utána az Ö valóságát.Mert Jézus Krisztus tényleg él.

2010. jan. 22. 17:51
 18/22 A kérdező kommentje:
Szerintem is a hit halott cselekedetek nélkül! Viszont nem szabad azt sem elfelejteni kinek köszönhetjük Jézus váltságáldozatát! Mert ugye Isten hozta ezt meg! Első sorban neki tartozunk hálával, utána pedig Jézusnak! Ezt több féle képen bemutatni legelőszöris, hogy úgy viselkedünk, ahogy a szava leírja A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, 17 hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen. 2Timoteusz 3:16,17! Másodszor is „ szeresd az Urat, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel, egész elméddel és egész erőddel.« 31 A második ez: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat" /Márk 12:29-31/ Harmadszor Máté 28:19,20 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek.
2010. jan. 22. 18:43
 19/22 anonim ***** válasza:

Az Úr a te őriződ.....az Úr megőriz téged minden gonosztól... Zsolt.121

Közel van az Úr minden őt hivóhoz; mindenkihez, aki hűséggel hivja őt.Beteljesiti az őt félőknek kivánságát, kivánságukat meghallgatja és megsegiti őket.Zsolt.145 ez az egész zsoltár tetszik.Érdemes elolvasni végig.

Bizzad az Úrra a te dolgaidat, és a te gondolataid véghez mennek. Peld.3

2010. jan. 23. 11:47
 20/22 anonim ***** válasza:

Hát nem tudod-é és nem hallottad-é, hogy örökkévaló Isten az Úr, a ki teremté a föld határait? nem fárad és nem lankad el; végére mehetetlen bölcsessége.Erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja.

Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is;

De a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el! Ésa,40

Ezt én tapasztaltam, volt sokszor hogy úgy éreztem hogy nem birok tovább menni-az élet útján-,Istenhez kiáltottam segitségért, és Ő erőt adott. Volt úgy hogy egyből elmúlott minden fáradtságom, elkeseredésem, és mindig megoldódnak a problémák is. Csodálatos, ahogy Isten segit!!!!!!!

2010. jan. 23. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!