Kedvenc Bibliai idézetetek, vagy versetek?
kedvenc idézet? hm.
"nincsen isten"
"Grádicsok éneke. Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem.
Az én segítségem az Úrtól van, a ki teremtette az eget és földet.
Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te őriződ.
Ímé, nem szunnyad és nem alszik az Izráelnek őrizője!
Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobbkezed felől.
Nappal a nap meg nem szúr téged, sem éjjel a hold.
Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet.
Megőrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!" (Zsoltárok 121)
"Mindenre van erőm a Krisztusban, a ki engem megerősít." (Filippi 4:13)
"Mert nékem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség." (Filippi 1:21)
"Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!" (Ézsaiás 43:1b)
Nekem is a Szeretethimnusz. Mikor először olvastam, azt kívántam, hogy bárcsak így érezném ezt az érzést. Hát, megkaptam... Nem gondoltam át eléggé, hogy ez mivel is jár, de az igazság az, hogy akármilyen nehéz - mert nehéz - így szeretni, ez a legtisztább érzés a világon, és nagyon jó átérezni is, nem csak ismerni olvasatok alapján. :-)
Római katolikusnak vagyok keresztelve - de jobban szeretem hívőnek vallani magam - járok misére, de szelektálok - tudom, hogy sok az álszent, velük igyekszem nem azonosulni.
Amúgy én alapból kíváncsi ember vagyok, a többi hitvilág is érdekel. Ha lenne időm és nem számítana a pénz, régészkednék, kutatnám a kultúrákat, hitvilágokat. :-) Egyelőre marad az általános ismeret.
Még van egy, ami tetszik, de kizárólag a Bolyki Brothers előadásában:
Szia!
Az enyém:
"Ma, ha az ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveiteket." (Zsid. 4:7).
Okok:
- A szakdolimat Dániel könyve 5. fejezetéből írtam, és ez az igevers foglalja legjobban össze - mintegy esszenciaként - ennek a történetnek a mondanivalóját,
- Úgy gondolom, hogy a megtérés a legfontosabb dolog az ember életében, ez egy olyan döntés, amit - ha Isten szól - nem szabad halogatni, mert az életed múlhat rajta.
Üdv. Péter
Kedves első! Az idézeted nem teljes, a zsoltár vers így van: Azt gondolja magában a bolond, nincs Isten. És ez így már tényleg benne van a Bibliában.
A Jézusba vetet hit reményt ad. Hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
Valóban ahogy Jakab fogalmaz ahogy a test halott szellem nélkül, úgy a hit is halott cselekedetek nélkül!
Bátorítalak titeket saját véleményetek kifejtésére is! Eddig jól használtátok csak így tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!