Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! Hogy lehetne mindig...

Hívők! Hogy lehetne mindig szeretni, és sohasem gyűlölni?

Figyelt kérdés
Én sajnos képtelen vagyok rá, amire nem vagyok büszke...
2014. szept. 22. 21:56
 1/10 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Vagy csak több figyelmet fordítasz azokra a pillanatokra amelyeket utálkozással töltesz. Fordíts figyelmet a szeretettel töltött percekre ugyanilyen intenzítással!

2014. szept. 22. 22:13
 2/10 anonim ***** válasza:

Számodra mit jelent gyűlölni? Mit vagy kit gyűlölsz és miért? Mit akarsz tenni vagy mit tennél, ha tehetnél?

Nem lehet, hogy haragot vagy fájdalmat érzel inkább?

Az emberek sőtét tetteit, a szenvedést és elmúlást nem is kell szeretni ebben a döglött világban.

A veszteséget a normális ember nem szereti. (meg amúgy is az egot és szeretteinket nem szeretjük, ha sérülnek).

A legjobb amit tehetsz, hogy a megértés és megismerés útján próbálsz járni. Nyugodtan élj magadnak és másoknak, boldogan.

Ha rossz dolog ér téged, akkor pedig ne gyűlölettel, pusztítással reagálj rá, legalábbis próbálj meg nemet mondani rá amennyire csak lehet.

Jó stressz levezetés, a sport, a káromkodás. Jó probléma megoldás pedig a jó kommunikáció és normális barátok léte.

Persze vannak dolgok, amiket nem nagyon lehet megbocsátani és van amit nem is kell.

Nekem inkább fáj amit az emberek művelnek, a fájdalom pedig a személyésigem része lett.

Sokszor ordítani, pusztítani, gyilkolni, rombolni volna kezdem, de aztán csak fájdalmat érzek. A fájdalom pedig a személyiségem része lett, ami a komfortzónámban tart.

2014. szept. 22. 22:53
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia !

A te döntésed függvénye ahogy képes vagy gyűlölni mert úgy döntesz ugyanúgy képes vagy szeretni is.

Hasonló ez a megbocsátáshoz.

2014. szept. 22. 22:56
 4/10 anonim ***** válasza:

Olyan vagyok, mint egy okkult szellem, aki a távozására készül, csak még van egy-két teendője és még nem mehet.

Gyűlölöm a holnapot, de várom hogy vége legyen.

Nem tudtam még eldönteni, hogy élni vagy halni szeretnék jobban, csak sodor az idő magával, de élni akarok.

Az a baj, hogy azt a sok negatív dologgal kezdeni kell valamit. Ha magam ellen fordítom, akkor csak még rosszabb lesz. Ezt viszont úgy egyensúlyoztam ki, hogy ne egy exponenciálisan csökkenő lejtőn haladjak, hogy azt gondolom magamban, hogy a fájdalom megerősít, s elégedettséggel tölti el a lelkemet. Csak ugye ez a kettős érzés meg kisüti az agyam.

Ordít a lelkem, de csak szánalmat és megvetést érzek, a könnyeim megfagytak, s vele együtt a szívem is. (ami azért rossz, mert nehéz úgy kereszténynek lenni).

2014. szept. 22. 23:08
 5/10 anonim ***** válasza:

Ismerd meg az Úr szívét, hogyan működik :)

Tegyél meg lépéseket hitben, miközben Jézus szavait olvasod és meglátod, hogy ha átadod a szíved az Úrnak és Rábízod magad, akkor sokminden megfog változni az életedben pozitív irányban :)

Kezd el szeretni a körülötted levőket, ne csak a száddal :) gondolok itt pl imákra, ami tényleg nagyon jó dolog és én hiszem azt, hogy az a legerőteljesebb dolog amit egy keresztény ember tehet :D de ha látod pl azt, hogy valakinek valamire szüksége van, annak adjál vagy segíts :)

2014. szept. 22. 23:20
 6/10 anonim ***** válasza:

Aztán lehet nem fogod tudni eleinte teljes szívedből csinálni. Én is tudom, nehéz bizonyos lépéseket megtenni, de ha elindulsz egyszer a szeretet útján (mégha nem is teljes szívedből) akkor érezni fogod, hogy az Úr egyszer csak megölel és hogy Ő az, aki kezelésbe veszi a szíved úgy igazán :D

Olvasd az Úr szavait és imádkozz Hozzá, és el ne szakadj Tőle :)

2014. szept. 22. 23:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem önerőből kell szenté válni venni kell a Szent Lelket.

5. Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.

6. A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az.

7. Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.

Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.

13.

Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, a kik tőle kérik.

4.

És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok.

14.

Mert a kiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai.

26.

Hasonlatosképen pedig a Lélek is segítségére van a mi erőtelenségünknek. Mert azt, a mit kérnünk kell, a mint kellene, nem tudjuk; de maga a Lélek esedezik mi érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.

2.

Mert a ki nyelveken szól, nem embereknek szól, hanem az Istennek; mert senki sem érti, hanem lélekben beszél titkos dolgokat.

2014. szept. 23. 08:24
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Az emberi természeted szerint sehogy! Emberileg nézve lehetetlen dolog, mert mindannyian önzők vagyunk, és ebben az állapotukban képtelenek vagyunk szeretni azokat akik ellenünk vannak. Erre egyetlen ember volt képes: Jézus Krisztus. Az embernek le kell győzni a saját emberi természetét és felöltözni a krisztusi természetet, és akkor menni fog!

Üdv. Péter

2014. szept. 23. 12:25
 9/10 megfelelő ***** válasza:

Sehogy nem lehet, szerintem sem. Csak Jézus képes rá.

Meg kell bánni és meg kell térni időnként.

2014. szept. 24. 09:26
 10/10 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Érdekes, hogy a Biblia nem ellenzi a gyűlöletet. Az nem mindegy, mit gyűlölünk.

„Gyűlöljétek a rosszat, és szeressétek a jót” (Ámós 5:15)

Sőt arról is olvashatunk Isten Szavában, hogy maga az Isten is tud gyűlölni.

A zsoltárok 11:5 és a Példabeszédek 6:16-19-ben olvashaatsz arról, hogy milyen dolgokat gyűlöl Isten.

Tehát a gyűlölet, ma még része az életünknek. Csak embereket nem kellene gyűlölni. Hiszen azt is írja a Biblia, hogy "haragudjatok, de ne vétkezetek" :-)

2014. szept. 24. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!