Keresztények ti játszotok erőszakos videótájékkal?
Van-e bibliai alapelv arra hogy helytelenség erőszakos mondjuk fps játékkal (fegyverrel lövődózni embereket, szörnyeket) játszani?
Ti magatok hogy tekintetek erre? Növeli az erőszakot az emberbe, és ha nem akkor is helytelen?
Nem játszom. Régebben játszottam: Doom, Resident Evil, meg a többi. De miután befogadtam Krisztust, akkor egyszerűen meggyűlöltem saját magamtól és ehhez nem kellett Ige, mert az ott értelmetlen gyilkolás, amiben nincs semmi emberi.
Meg az időmet is pocsékolja, amit sokkal értékesebben el tudok tölteni, mondjuk karitatív célokra.
Az ilyen rossz gyümölcsöt terem.
17.
Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.
18.
Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.
19.
Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
Igen játszom. Azért mert ennek aztán tényleg az ég világon semmi köze a valláshoz. A kikapcsolódás egy formája.
Ártalmatlan és egyáltalán nem növeli az erőszakot. Sőt. Ezekkel a játékokkal sok egyébként erőszakos ember le tudja vezetni a feszültséget amit így nem a környezetére vetít ki. Szeretik ezeket a játékokat vesszőparipának használni, mert hogy egyes erőszakos bűncselekmények elkövetőiről kiderült, hogy bizony játszottak hasonló játékokkal. Arra viszont nem gondol senki, hogy rajtuk kívül millióan játszanak és mégsem erőszakosak. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy mivel valaki autóval elgázolt egy másik embert így minden sofőr gyilkos. Ez butaság volna.
Azzal egyetértek, hogy ebben az esetben is fontos a mérték. A mértéktelenség mindenben káros. De a videojáték nem az görögtől való.
(ugyan ez volt annak idején a popzenével, a televízióval. nem kell mindenben a sátánt látni...)
Naná,hogy játszok.Le nem feküdnék úgy,hogy nem mászároltam volna egyet virtuálisan.A mostani kedvenc a Farcry 3.Lefekvés előtt pedig ima.
Mi köze van a játéknak a valláshoz?Attól még,hogy a gépen belenyomod valaki nyakában a kést,attól még a való életben nem követsz el semmit,nem igaz?
Counter-Strike: Source... úgy vagyok vele, hogy ha már nem bírom abbahagyni (mivel régi kedvenc) ezért megpróbálom Isten dicsőségére csinálni, pl. másoknak beszélek a hitemről játék közben stb.
Tudom, nekünk keresztényeknek a szeretetet kell követnünk és ez a játék nem éppen erről szól... és itt szeretném elmondani, hogy én mit gondolok erről: ha a gyűlölet/harag motivál téged arra, hogy ilyenekkel játsz és közben mindenkivel megy a szájkarate és a mocskolódás, akkor az kifejezetten nem jó... viszont, ha azért játszol (pl. CSS-vel), mert szimplán szeretsz azzal játszani és közben beszélgetni más emberekkel, akkor szerintem nem olyan rossz... rossznak rossz így is ez biztos, de "nem olyan rossz"...
Néha elképzelem a gyerekeket, ahogy kis fafegyverekkel mennek egymásnak a játszótéren, közben a képzeletükben kitudja mikre gondolnak játék közben... nem hinném, hogy mi nagyon különböznénk tőlük, max kevesebb testmozgással és egy számítógéppel járunk előttük :)
Persze azért én is azon vagyok, hogy ezekről minél előbb leszokjak mert úgyérzem, hogy ez biztos hogy nem jó, de be kell ugyanakkor azt is vallanom, hogy nem látom át tisztán a dolgokat, én sem tudom azt, hogy pontosan, nagyon biblikusan és szabályszerűen mit szabad és mit nem, és ezt nem csak a János 9,41 miatt mondom hanem azért, mert tényleg nem tudom.
Kutatások során arra jutottak, hogy az emberi agy nem tesz különbséget a nézett, virtuális világ, illetve a valóság között, ugyanolyan hatással van az agyadra. Valamint az agy folyamatosan változik, az aktuális cselekedetek alapján.
Ezért én úgy gondolom, hogy nincsenek ránk jó hatással az ilyen játékok. Én is játszottam pár ilyen játékkal, és azt vettem észre, hogy ilyeneken is gondolkodom, még ha nem is játszottam, ráállt az agyam.
Egy keresztény embernek viszont Krisztus kell, hogy a figyelmünk központjában legyen, nem pedig erőszakos dolgok. Még ha virtuálisak is, ugyanúgy hatással vannak ránk. Még ha nem is látszik meg a mindennapokban (nem kezdünk az utcán gyilkolászni), a gondolkodásmódunkat igen erősen befolyásolja.
Sosem értettem.
Lemond valaki egy hobbijáról, kedves elfoglaltságáról, csak azért, mert a vallása tiltja..?
Ez számomra felfoghatatlan ><
(Utolsó vagyok)
És őszintén szólva röhejesnek is tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!