A vasinava vallásra mennyire volt hatással a kereszténység? Olvasom a Krisnával kapcsolatos könyveket, és sokszor úgy beszélnek Krisnáról, mint a keresztények Jézusról.
Az tény, hogy nagyon sok párhuzam van a vaisnava és a kereszténység között.
De az szerintem még fontosabb, hogy a vaisnava hit szerint csak egy korszak zárul le a fehér lovas eljövetelekor, míg a keresztény hit szerint pedig az egész világtörténelem, és nincs újrakezdés pl. Aranykorral.
Tudomásom szerint a vaisnava hit szerint az élet ciklikusan megújuló, míg a kereszténység szerint az lineáris.
Erről mit gondoltok?
3. válasz írója!
Ezzel senki sem vitatkozik.
Ezt tudjuk.
De ettől nem kerültünk közelebb a kérdés megválaszolásához.
2.
Amikor Brahmá meghal, megsemmisül az univerzum, aztán majd újrateremtődik.
Hogy a fő kérdésre is válaszoljak: van egy olyan könyv, ami pont arról szól, hogy mik a párhuzamok és eltérések a két vallás között. Tasi István a szerzője, címe pedig: Kereszténység és Krisna-hit.
"Lebannen nevű felhasználó válasza:
Kalkí szintén a világtörténelmet zárja le, mert a Kali-juga az utolsó korszak, ezután a világéjszaka következik, mielőtt a ciklus ujra kezdődne."
Ezért mondtam azt, hogy a hindu szemlélet ciklikus.
De a kereszténység lineáris, ugyanis egyetlen egyszer zárul le a világtörténelem és azután jön a pokol vagy mennyország.
Én úgy tudom, hogy a kereszténység nem ír arról, hogy a mennyország/pokol egy újabb ciklus kezdete volna...
Sziasztok!
"De az szerintem még fontosabb, hogy a vaisnava hit szerint csak egy korszak zárul le a fehér lovas eljövetelekor, míg a keresztény hit szerint pedig az egész világtörténelem, és nincs újrakezdés pl. Aranykorral."
"Ezután láték új eget és új földet;"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!