Mi a különbség a bűn és a gyarlóság között? Keresztények válaszát várom.
Figyelt kérdés
2014. szept. 9. 21:52
1/5 anonim válasza:
A gyarlóság a bűnre való hajlam, amit mindenki magában hordoz, a tökéletlenség, amit Ádám örökített az utódaira.
A bűn az Isten parancsát figyelmen kívül hagyó, vele ellentétes tetteket jelent, amivel az ember magának és az embertársának árt, de mindenképpen Istennek okoz mélységes bánatot.
2/5 anonim válasza:
A bűn tudatos, a gyarlóság pedig az ádámi természet miatti "véletlen" bűn.
Tudatos = amikor szánt szándékkal, előre eltervezve (még ha az csak fél perc is) követsz el valamit. Pl.: lopás, ölés, lázadás; fél percre pl.: meglátsz vmit és nagyon megtetszik és elcsened, stb.
3/5 openyoureye válasza:
"TÖKETLENSÉG, amit Ádám örökített az utódaira." XD
- Nagyon korán van még nekem...
4/5 anonim válasza:
Fordítok: a gyarlóság mindenkiben meg van, arról nem tehetünk. A bűn az, mikor konkrétan elkövetünk valamit.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, értem. De azt vettem észre magamban, hogy a gyarlóság a Teremtő felé vezető eszköz is lehet. Sose jöttem volna rá mennyire rászorulok az Úrra, ha nincs az a sok gyarlóságom.
2014. szept. 10. 21:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!