Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, elismerit...

Kedves Jehova tanúi, elismeritek ezt a bizonyságtételt?

Figyelt kérdés

Tamás bizonyságtétele: ἀπεκρίθη Θωμᾶς καὶ εἶπεν αὐτῷ Ὁ κύριός μου καὶ ὁ θεός μου.

Magyarul: Én Uram és én Istenem!

János 20,28

És hogy ne mondhassátok, hogy kiragadtam a szöveget: Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, a kit Kettősnek hívtak, nem vala ő velök, a mikor eljött vala Jézus.

25.

Mondának azért néki a többi tanítványok: Láttuk az Urat. Ő pedig monda nékik: Ha nem látom az ő kezein a szegek helyeit, és be nem bocsátom ujjaimat a szegek helyébe, és az én kezemet be nem bocsátom az ő oldalába, semmiképen el nem hiszem.

26.

És nyolcz nap múlva ismét benn valának az ő tanítványai, Tamás is ő velök. Noha az ajtó zárva vala, beméne Jézus, és megálla a középen és monda: Békesség néktek!

27.

Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.

28.

És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!

29.

Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek.

2014. szept. 14. 15:20
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát.

Első válaszoló: én is tudok a ferdítéseikről. Utolsó mondatodra Ámen.

Attila, a Biblia több helyen is jelzi, hogy Jézus Isten, de ők kimagyarázzák, hogy a királyokat is nevezték istennek. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Csak Isten tud rajtuk segíteni.

Ötödik válaszoló, nem tudom, hogy te tanú vagy e vagy sem(habár a százalékod azt mutatja), de ha te ezt a bizonyságtételt nem fogadod el, akkor kétségbe vonod az Úr szavát, mivel a teljes írás Istentől ihletett.

Hatos, igen tudom, Isten szemében minden ember egyforma.

Katy, én ebből nem akarok kihozni semmit, csak az TÉNY, hogy itt Tamás Istennek vallotta Jézust.

És lehet, hogy mondtam, amit írtál, de az Úr megszabadított e rossz és bűnös szokástól. Ajánlom neked is, kérd az Úr segítségét.

Ez a mondat a katolikusok közt nagyon elterjedt(bár nem akarom őket megsérteni).

Van egy olyan igerész, ahol azt írja: az Úr nevét hiába fel ne vedd.

Nos ezen lehetne filózni, de a héberben nincs szó a személyre, ezért a nevével azonosítsák az adott személyt. Itt is ez van.

Mivel te azt mondtad, Istenem, ezzel már beazonosítottad Őt(mivel csak egy Isten van), felvetted a nevét, és HIÁBA vetted fel a nevét.

Szóval erről a szokásról le kell szokni.

Zitus, gondolom nem vagy értelmi fogyatékos(elnézést a kifejezésért), ezért feltételezem tudtad, hogy mire gondolok ennél a résznél. A testvéred tudta.

És ha tudtad, akkor a hozzászólásoddal tereltél. Nem mered felválalni a saját gondolatodat.

2014. szept. 15. 14:17
 12/20 anonim ***** válasza:
22%

Kedves kérdezö, már olyan, de olyan sokszor meg volt magyarázva, hogy mit jelent az Isten cím.

Tudod mit jelent? Miért tetted fel a kérdést? Azért, hogy azt szeretnéd tudni, hogy Jézusnak jár-e a Isten cím?

Ha ezért, természetes, hogy Jézusnak ez a cím kijár.

Csupán nem bizonyítja a háromságtant.

Tudod ugye, hogy a Sátán is isten?

Mit gondolsz milyen értelemben?

Hallottál ugye Zeuszról, Amon-Ra, Baál, Krisna meg a többi Istenröl?

Mit szólsz hozzá?

2014. szept. 15. 16:45
 13/20 anonim ***** válasza:

"Nem hulyek ,ertelmesebb emberek."

Megbocsájtom azt, hogy elítéltél :'3

2014. szept. 15. 16:48
 14/20 anonim ***** válasza:
A Jehova tanúinak tök mindegy mit írsz,csak passzoljon az Őrtorony mesemondókájához.Onnantól elhiszik.A többi nem számít.
2014. szept. 15. 20:08
 15/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Nagy-nagy önhittséggel állsz ehhez a kérdéshez, pedig elfogult vagy és egyáltalán nem vagy alapos a vizsgálódásaidban. Sajnos ez van, vajon változtatsz-e rajta? Adok egy lehetőséget: menj fel Jehova Tanúi hivatalos honlapjára és keress rá e versre, majd a cikkek közül választ ki azt, amelyik a kérdésedre ad alapos és BIBLIAI választ. Többféle válasz van rá, melyet igazán bibliainak nevezhetünk ...

Azt próbáld megcáfolni. Megteszed?! :-)

2014. szept. 16. 01:44
 16/20 A kérdező kommentje:

Katy, hol írja, hogy a Sátán isten??

Arról tudok, hogy a világ fejedelme. A 2Kor 4,4-ben a görög szöveg nem említi, hogy a "világ Istene/istene" a Sátán lenne, bár egyes fordítások belehelyezik ezt is.

Szóval valamivel támaszd alá a feltevésedet. Még nem vagyok annyira otthon ebben a témában.

Remélem az utolsó előtti kérdésedben hiba csúszott.

És honnan tudhatjuk, hogy melyik Isten/isten az igazi??

Mert ha azt írod, aki a földet és a mennyet teremtette, akkor bajban vagy, mivel ezeket, és mindent az Atya, Jézus, és a Szentlélek teremtett.

Utolsó hozzászóló, te hazavágod még magadat is.

Ezt írod: pedig elfogult vagy...kérdésedre ad alapos és BIBLIAI választ.

Hát ez nem elfogultság. Még hogy az Őrtorony adjon nekem megfelelő bibliai választ. Már hogyan?????

Még ha azt írtad volna, hogy keresd ki ezt-meg-ezt az igerészt a BIBLIÁBÓL. De még az sem annyira egyértelmű, mivel Ti nagyon sokat csak kiollóztok belőle, gondolok itt a Róma 6,7-re.

Amúgy el is fogadtam volna a kihívást, de az Úr azt sugallta nekem, hogy ne osszam az észt, akkor amikor emberek életét lehetne menteni. Ne itt veszekedjek(mivel ezt csak veszekedés, mivel mindenki csak viszi a magáét), és sehol máshol.

A tanítványok is ezt tették, amikor Jézus jött le a hegyről Péterrel és Jánossal.

Ha még valaki hozzászól ehhez a kérdéshez, válaszolok, de új kérdést egyenlőre nem szándékozok feltenni.

Majd, ha meg lesz a kellő ismeretem hozzá.

2014. szept. 16. 17:10
 17/20 A kérdező kommentje:
És még az lemaradt, hogy nem tudtam kikeresni ezt a részt, kedves utolsó. Egy linket ha belinkelnél, megköszönném.
2014. szept. 16. 17:11
 18/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én úgy látom az írásaidból,hogy rád férne még egy kis tanulás,és ismerkedés a Bibliából!

2014. szept. 16. 22:11
 19/20 anonim ***** válasza:

"Hát ez nem elfogultság. Még hogy az Őrtorony adjon nekem megfelelő bibliai választ. Már hogyan?????"

Úgy kedves kérdező, hogy megpróbálod megcáfolni, próbának veted alá! De ehhez látom nincs bátorságod, ez pedig nem a meggyőződésedet bizonyítja, hanem éppen annak alapos hiányát.

Jézus maga állította a legjobb példát ebben is, magyarázta az Írásokat, értelmezte őket azoknak az embereknek, sőt a kora vallásvezéreinek is!

2014. szept. 17. 01:15
 20/20 anonim ***** válasza:
Jézus Mária!!! ez meg milyen kérdés? kérdezhetném akár ezt is. ebben az esetben azt álítanám, hogy jézus az mária? ergó mária az isten? nem tudom, érted-e amire gondolok? 2000 évvel ezelőtti szófordulat nem biztos, hogy ma is értelmezhető, de ez a jézus mária! napjainkban is használatos, mégsem azt jelenti, hogy jézus az mária. más: ez az én feleségem, és az én kutyám, mondhatnám, amikor bemutatom a családomat. ebböl sokan arra következtethetnének, hogy egy kutya a feleségem, vagy hogy kutyaként bánik a feleségemmel, csontot kap enni, és öríznie kell a házat. valójában amikor bemutatom őket valakinek, akkor rámutatok az egyikre, majd a másikra, ergo, a valós szituáció kevesebb félreértést tartalmaz, mint az írott szöveg, mert az írott szövegben nem látod a mozdulatokat és a gesztusokat. az én véleményem szerint az én uram és istenem kifejezés csak egy általános kijelentés, csak 2000 éves, de ugyanúgy értelmezhető. mint például ha valaki ezt mondja: jézus máriám! nem igazítom ki őt sem, hogy jézus a máriád? szerinted jézus nő? ez istenkáromlás! :-) egyédként Jézus maga mondta, hogy ő Isten fia, számomra a bibliábol kiderül, hogy mindíg Istenre hívja fel a figyelmet, pl lázár feltámasztássakor kifejezetten felhívta minden ott tartózkodó figyelmét arra, hogy nem az ő erejéből lesz ez, hanem a Teremtő erejével. (azaz tanult mózes hibájábol is.)
2014. szept. 17. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!