Kedves Jehova tanúi, elismeritek ezt a bizonyságtételt?
Tamás bizonyságtétele: ἀπεκρίθη Θωμᾶς καὶ εἶπεν αὐτῷ Ὁ κύριός μου καὶ ὁ θεός μου.
Magyarul: Én Uram és én Istenem!
János 20,28
És hogy ne mondhassátok, hogy kiragadtam a szöveget: Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, a kit Kettősnek hívtak, nem vala ő velök, a mikor eljött vala Jézus.
25.
Mondának azért néki a többi tanítványok: Láttuk az Urat. Ő pedig monda nékik: Ha nem látom az ő kezein a szegek helyeit, és be nem bocsátom ujjaimat a szegek helyébe, és az én kezemet be nem bocsátom az ő oldalába, semmiképen el nem hiszem.
26.
És nyolcz nap múlva ismét benn valának az ő tanítványai, Tamás is ő velök. Noha az ajtó zárva vala, beméne Jézus, és megálla a középen és monda: Békesség néktek!
27.
Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.
28.
És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!
29.
Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek.
Kérdező, felesleges, Jehova Tanúit ez nem érdekli.
A szervezetben külön oktatást kapnak, hogy mi válaszolhatnak, mert az önálló gondolkodás nekik meg van tiltva. A szervezet tanítása szerint erre azt a választ adhatják, hogy Tamás hirtelen felindulásból mondta azt, amit...
Itt viszont elfelejtik azt, hogy Jézusnak, mint akinek az egyik feladata az volt, hogy naggyá és dicsőségessé tegye a Törvényt (Ésa 42,21), Tamásnak ezt a felindulását azonnal helyesbíteni kellett volna, hiszen ez istenkáromlásnak minősült volna, ha Jézus nem Isten. Valahogy úgy, ahogyan "hirtelen felindulásból" Mária is illetni akarta Jézust, de megtiltotta neki (Jn. 20,16-20). Figyeld meg, hogy a 29. versben egy szót nem szól Jézus azért, mert Tamás Istennek nevezte, csupán egy gyengéd feddésben részesíti - nem amiatt, aminek megvallotta, hanem - a hitetlensége miatt. (ez azt jelenti, hogy jóváhagyta a hitvallomást). Márpedig az Őrtorony gondolkodás szerint ezt semmiképp sem szabad szó nélkül hagyni, ezt bizonyították már itt a fórumon is.
Jehova Tanúit nem érdekli a görög szöveg, hidd el, tapasztalatból mondom. Például több olyan ige van, ami a fordításukban ferdén szerepel, és nem egyszer mutattam már, hogy a görögben nem úgy van, azt hiszed érdekelte őket? Már abból is látszik, a fordításukat olyan emberek készítették, akik nem beszélik a bibliai nyelveket. Megtévesztő módon a külvilágnak meg olyan halandzsát adtak be, hogy a fordítók azért nem vállalják a személyüket, mert nem akarnak maguknak dicsőséget szerezni. Aztán persze amint kiszivárgott a kilétük, rögtön leesett, hogy miért akartak titokban maradni.
Szóval értékelem az őszinteségedet, de hidd el, egy olyan Tanúval, aki elkötelezett a szervezet iránt, nem érdemes vitatkozni. A gondolkodókat, akiket megtévesztettek, úgyis ki fogja onnan hozni Isten.
Csia Lajos fordítása (ismereteim szerint) a legpontosabb magyar bibliafordítás, ő pl. már az elejét így fordította le:
János 1:18 Senki sohasem látta Istent, az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, ő jelentette Őt ki.
Sokféle bibliafordítás közül lehet válogatni, én személy szerint a Csia-t ajánlanám, viszont ő csak az Újszövetséget fordította le. Ószövetségből pedig szerintem jó a Károli is.
Legyen nektek,hatha igy jobb lessz az ejszakatok.
Vannak ott is Tanuk.
Nem hulyek ,ertelmesebb emberek.
Kezdődik elölről, pedig sokszor téma ez itt. Temérdek választ olvashatnál korábbi kérdések hozzászólásaiban, ha igazán érdekelne. Nyugodtan keress utána, így a Tanúk válaszait is megismerheted.
Ha te elismered ezt a "bizonyságtételt", akkor élj a hited szerint. Béke legyen veled.
Uram és én Istenem?
Kérdés hogy ebböl mit akarsz kedves kérdezö kihozni.
Ha a háromságtant szeretnéd vele bizonyítani, akkor ez igazán nem jelenti azt.
Most figyelj kérlek: Mondtad már valamikor életedben, mikor nagyon meg voltál lepödtél, hogy jaj Istenem!!?
Tudod a gyermekem idönként a rakoncátlankodásával kiprovokált, hogy összecsaptam a kezemet és ezt mondtam: "Istenem, hát nem meg mondtam ?" Akkor most az én gyermekem az én Istenem?
Szervusz
Mivel szeretjük az alkotónkat, és a Teremtőnket, így az EGÉSZ Bibliára úgy tekintünk, ahogyan arról Jehova biztosít, hogy "a teljes Írás Istentől ihletett"
Miért ne fogadnánk el a János ebangéliumának ezt a részét?, egészen az utolsó verséig?
Isten minden szava a mi zanításunkra és okulásunkra van. Példéul az is, hogy a követőit a közötttük lévő szeretetről fogják felismerni:-)
Felebaráti szeretettel üdvözöllek: Zita :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!