Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten megbocsàtja az...

Isten megbocsàtja az abortuszt?

Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 23:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
48%
csak meg kell bánnod és megbocsájtja ;)
2010. jan. 19. 12:05
 12/24 anonim ***** válasza:
25%
Pápai áldással is öltek ezreket. Az ölés csak akkor bűn, ha oktalan, vagy önérdekű.
2010. jan. 19. 12:28
 13/24 anonim ***** válasza:
69%
08.13-kor már írtam, de azt azért tisztázzuk, az abortusz bűn, egy magzat brutális meggyilkolása, akit ha nem ölnek meg, megszületik. Ne a bűnt kicsinyítsük le, az Isten Jézusban adott kegyelmét, megbocsájtó szeretetét nagyítsuk fel, mert ez az igaz, így igaz. És Az sem mindegy, milyen körülmények között jutottál arra a döntésre, nem szülöd meg a gyermeked. A földi bíróság is figyelembe vesz enyhítő körülményeket, de a gyilkosság az gyilkosság marad. A jogos büntetést csak akkor kerülöd el, ha kegyelmet kapsz. Kegyelmet csak az az ember kaphat, akit jog szerint büntetés érdemelne.
2010. jan. 19. 14:14
 14/24 anonim ***** válasza:
76%

Az abortusz gyilkosság. Egy a bűnök közzül amiket elkövetsz.

A kérdés az az, hogy Ismered e Jézust mint megváltódat? Ha igen, akkor ő ezért a bűnödért is ugyanúgy meghalt mint az összes többiért. Ha nem, és úgy halsz meg, hogy sohasem rendezted a kapcsolatot vele, vagyis elutasítottad az Ő kegyelmi ajándékát, akkor nincs bocsánat, és örökké szenvedni fogsz a pokolban.

Isten szemében nincs olyan, hogy kis bűn vagy nagy bűn. Mi emberek másként értékeljük, mondjuk a hazugságot, mint ahogy gyilkosságot/abortuszt, de Isten szemében ez mind bűn, aminek a következménye pedig halál(Istentől való elválasztottság az örökkévalóságban). De Krisztus minden bűnünkért meghalt, és kifizette azokért a büntetést, az meg csak rajtad áll, hogy ezt elfogadod, vagy elutasítod.

2010. jan. 19. 15:46
 15/24 anonim ***** válasza:
50%
A kérdés az, hogy tudatosan vagy tudatlanul követte el valaki az abortuszt :) Ugyanis ha valaki szándékosan ölt annak ajjaj ... nincs különbség a között, hogy egy 10, 20, 30 vagy épp egy magzatot öl meg valaki a lényeg GYILKOLT. Na már most, ha valaki nem volt tisztában azzal, hogy ez mekkora bűn, akkor Isten kész megbocsátani feltéve ha őszintén megbánja bűnét.
2010. jan. 19. 17:53
 16/24 A kérdező kommentje:

De ha a màsik oldalàt nézzük a dolognak,aki megteszi,ö csak tudatban tette ezt,a "piszkos munkàt",nem ö hajtotta végre.

És én ugy hallottam,mostmàr a katolikus egyhàz sem tiltja.

2010. jan. 20. 00:14
 17/24 anonim ***** válasza:
50%

"És én ugy hallottam,mostmàr a katolikus egyhàz sem tiltja."

Akkor itt egy úljabb dolog, amivel kapcsolatban a katolikus egyház szembe megy a Biblia tanításával.

"De ha a màsik oldalàt nézzük a dolognak,aki megteszi,ö csak tudatban tette ezt,a "piszkos munkàt",nem ö hajtotta végre."----Vagyis gyilkosságban bűnrészes, vagy inkább ő maga felbújtó, aki kimondja a halálos ítéletet.

2010. jan. 20. 00:39
 18/24 anonim ***** válasza:
65%

Remélem nem vagy személyesen érintett a kérdésben, és csak elméleti síkon beszélgetünk. Az első házasságom végén megfogant egy gyermekünk. Bár kértem a feleségem tartsuk meg, ő úgy döntött elveteti. Az apukáknak ebbe semmi beleszólása nincs. De egy pillanatig sem gondolom, hogy kevésbé vagyok bűnös a gyermekem halálában, mint a volt feleségem. Én, ha szóba kerül, mindig azt mondom, a gyermekünket bérgyilkossal megölettük. Másfél havi fizetésemet kellett akkor kifizetni érte. De Jézus ezért a bűnömért is meghalt, nekem nem kell kárhozatra jutnom, bár ezt érdemelném. Hiszem, a menyben találkozom majd ezzel a gyermekemmel is.

Mert a Jézusba vetet hit reményt ad, hinni az evolúcióban is lehet, de az nem ad semmit!

2010. jan. 20. 08:21
 19/24 anonim ***** válasza:
50%
En nem olvastam el a kommentarokat, de szerintem Istennek pont ez a lenyege, hogyha oszinten megbanod a bunt, amit elkovettel-legyen az barmi- akkor megbocsatja.Gondoljunk csak Palra, aki nagy keresztenyuldozobol lett kereszteny.O hany embert megolt azelott, hogy megtert volna?Isten megis megbocsatott neki.Egyebkent, ahogy Wass Albert irja az egyik konyveben:Isten megbocsatja az emberek buneit, mert szereti oket, de a hibaikat nem tudja meg nem tortentte tenni, es ezeknek a hibaknak a kovetkezmenyeit viselni kell...
2010. jan. 22. 18:20
 20/24 anonim válasza:
Isten mindent megbocsát, de ez az abortusz eutanázia, tehát emberölés, ami mint tudjuk bűn.
2010. jan. 28. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!