Tavasszal fogok bérmálkozni. Addig is nevet kell választanom. Tippek?
09:37!
Jó pár szemelvényt elolvastam belőle. Kikérem magamnak a benne írtakat!
Semmi sem távolít el jobban a vallástól, mint a hasonló agresszív irományok! Semmi mást nem érzek, minthogy az író rám akarja erőszakolni a saját véleményét. Csak úgy sugárzik belőle a vallási fanatizmus. Nem, ez soha nem lesz az én véleményem.
Hidd el, értem mit szeretne közvetíteni! De ezt számomra erőszakos és elfogadhatatlan stílusban teszi.
Saját magamnak kell megtalálnom az utat. Senki kedvéért nem fogok 'megtérni'. Hiszek Istenben és nem vagyok benne biztos, hogy az egyház működése kedvére való. Ez az ostoba, elvakult hittérítés pedig az egyház egyik legellenszenvesebb műve.
Lehet, hogy már túl vagy a bérmálkozáson, és későn írok, de ha ilyen vallási nézettel leszel vagy lettél az akkor csak sajnálni tudlak, mert saját magad ellen cselekedtél ezzel.
Én most lettem 17 éves és még csak most leszek bérmálkozó pedig nagyon vallásos vagyok és nem bántam meg, h. eddig kellett várnom.
Te pedig 14 évesen lettél/leszel ráadásul úgy, h. kb. saját vallást alakítottál ki, és aszerint élsz, hát nem is tudom.Mit értél el a bérmálkozással? Mi + kaptál vagy fogsz kapni e szentség által? Szerintem a te felfogásoddal semmit csak kell, mert a családból már mindenki és hát a kicsi lány sem maradhat ki.
Na hát kb Te ezzel szánalmas vagy és inkább meg sem kellett volna szólalnod. Inkább azzal kellett volna töltened az időt, h. rendbe teszed a vallási életedet a bérmálkozás előtt és komolyan készülni rá. De mind1 is, nem az én dolgom és bajom, csak hát kicsit elszomorít, h. mostanában a fiatalok ilyen világnézettel rendelkeznek...:S
u.i.:pontozz le, mert bunkó és szemét voltam. Nem haragszom meg...:$
Miért pontoználak? Elmondtad a véleményed, kész. Bizony, vannak fenntartásaim a vallással kapcsolatban. De meggyőzhető vagyok, teljes mértékben! Addig is, köszönöm szépen, megfelel a jelenlegi álláspontom.
Megosztod velem, mi hátrányom származhat a bérmálkozásból? Kérlek! Azt pedig elárulom neked: semmilyen vallás szerint nem élek. Sem a sajátom, sem más vallása szerint. Hívő vagyok, de nem agymosott.
Kedves mélyen hívő barátom, azért egy dolgon igazán elgondolkodhatnál! Nevezett-e Jézus bárkit is szánalmasnak? Nem haragszom, sőt, jót nevettem! Te is csak olyan vagy, mint a papok: bort iszol, a többit pedig tudod... :) De majd meggyónod! Igaz?
Az más dolog, h. Jézus senkit nem nevezett szánalmasnak, de te az vagy. Egyébként akkor minek leszel bérmálkozó? Én csak ezt nem értem.Azzal, h. csak szokásból leszel bérmálkozó, azzal semmit nem érsz el. De hát a te lelkiismereted, és nem nekem kell majd azzal elszámolnom hanem neked. Mindenki a saját sarát viszi magával, én csak azért mondtam el a véleményemet, hátha elgondolkozol a dolgaidon, de látom kicsi vagy te még ahhoz, h. ezt megértsd. Ami nem is baj, mert egy pár év múlva amikor elég idős leszel rájössz, csak akkor már elmúlt a bérmálkozásod, és nem lesz az , h. szívből akartad, és stb... Tehát ennyi, és én kívánom neked, h. felnőj majd mihamarabb ehhez a dologhoz, és megértsd a valódi értelmét. Ha meg ez nem következik be, akkor is neked lesz belőle bajod és nem nekem...:S
Nah páh.
Szerelmem! Javaslom, bővítsd teológiai ismereteidet! Vedd elő a lelki tükröt és vizsgáld meg lelkiismereted, ez a viselkedés vajon tetszik-e az Úrnak! Mert így bizony, neked is felesleges bérmálkoznod. Ha pedig rendelkeznél átfogó tudással a vallásodról, ha tanulmányoztad volna a katolicizmus alapelveit, tisztában lennél vele: a bérmálkozástól még senkinek sem lett baja! Senki sem veszít vele, lám, még egy olyan szánalmas alak sem, mint én. Ez minden szentségre igaz.
Ha te 17 évesen jutottál el addig, hogy bérmálkozz, azt hiszem, az én vallási életem komolyabb múltra tekint vissza, mint a tiéd. Két dolog pedig egyértelmű: mind tudás, mind érettség terén magasan feletted járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!