Elméleti kérdés? 2 lehetőség közül kell választanom. Mind a kettő rossz.
Melyiket választjam?
Alapból azt választjuk, ami a kevésbé rossz, de itt egyformán rossz mind a kettő, nincsen különbség közöttük.
Legyek önző, s hagyjak mást szenvedni, vagy "áldozzam fel magam" azért, hogy más ne szenvedjen? A végkifejlet ugyanaz: valaki sínylődni fog.
Kifejtem.
A szüleim rám akarják kényszeríteni álmaik egyetemét. S ez az egyetem dolog meg a tanulás nálunk életre-halálra megy. Tudom, hogy ha nem tanulom azt, amit ők szeretnének, abba egyszerűen beleroppannak. Csak értem élnek, miattam áldozzák fel magukat, csak miattam dolgozzák magukat félholtra, naponta ezeket adagolják nekem. Mit csináljak? Ha megpróbálom érvényesíteni a saját akaratomat, akkor meg a pénzükkel manipulálnak.
Most kerek a kép.
menj el arra az egyetemre. lehet, hogy közben megszereted, ez azért nem olyan húdenagy "szenvedés" :)
ha mégsem, dolgozhatsz attól majd más területen, rengeteg embert ismerek, aki nem az eredeti végzettsége szerinti munkát végez. ha már egy diplomád lesz, onnantól variálhatsz :)
Közgazdásznak szánnak, én jobban vonzódom a humán szakokhoz, pszichológia lenne az álmom. :) De töri, szociológia, filozófia mind-mind szimpatikus.
Ilyenkor szokott előjönni a gazdasági oldala a dolognak, hogy ezekkel úgysem kapsz munkát.
Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sz@r helyzet. Kifogtad a 20.-21.század tipikus "a gyerekeimért feláldozok mindent" érzelmi zsaroló szülőket. Ez talán még annál is rosszabb, amikor nem foglalkoznak a gyerekkel. A legjobb talán az, amikor támogatnak, de ha másképp döntesz elfogadják.
Gerinctelen dolog amit csinálnak, a legtöbb magyar szülő ilyen egyébként, vannak durvább és enyhébb változatok, de kb ez a séma nagy részben.
Életed nagy döntése előtt állsz, eddig láttál sok filmet és talán olvastál könyveket is, ahol a gyerek ellenkezik szülei akaratával és más lesz, mint amit szerettek volna. Mi ezeknek a történeteknek a vége általában? A békülés, végül elfogadják, hogy más utat választottál, mint amit kijelöltek neked.
Van olyan is, hogy nem fogadják el, majd kitagadják a gyereket, de ezeknek is tudom a végét: Az apa vagy anya a halálos ágyán csak egy dologra tud gondolni, hogy felhívja a gyerekét bocsánatot kérni.
Így is úgyis nyersz, ha ellenkezel az akaratukkal, akkor csak nekik lehet lelkiismeret furdalásuk, te nem kérted őket, hogy mindent feláldozzanak az érdekedben, csak belecsöppentél az egészbe.
Én vesztesnek érezném magam, ha az ő álmaikat követném a sajátom helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!