Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elméleti kérdés? 2 lehetőség...

Elméleti kérdés? 2 lehetőség közül kell választanom. Mind a kettő rossz.

Figyelt kérdés

Melyiket választjam?

Alapból azt választjuk, ami a kevésbé rossz, de itt egyformán rossz mind a kettő, nincsen különbség közöttük.

Legyek önző, s hagyjak mást szenvedni, vagy "áldozzam fel magam" azért, hogy más ne szenvedjen? A végkifejlet ugyanaz: valaki sínylődni fog.

2011. júl. 13. 23:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

bocsi, szólj ha zavarlak. Addig is írogatnék.

Nem szereted a matekot? gondolom azért nem szeretnél oda menni. :) mert akkor ne menj közgázra.

jó vagy töriből, bioszból stb amik a ,,te szakjaid"hoz kellenek?

2011. júl. 14. 00:00
 12/22 napietus ***** válasza:

én is közgazdász vagyok :) ez társadalomtudomány, tehát ha úgy vesszük, humán :D

ha nagyon nem jön be, utána csinálhatsz másoddiplomát, és legalább van egy szükség esetén bármikor kenyeret biztosító diplomád is. egyébként az én férjem agrármérnök, de van olyan volt évfolyamtársa, aki pszichológus lett aztán. és akkor már lesz miből finanszíroznod :)

meg ott sokat tanulhatsz az emberi társadalomról és az emberi természetről egyébként. a piacok működése pl. erről szól.

2011. júl. 14. 00:02
 13/22 anonim ***** válasza:
elöttem szóló: én meg közgazdász leszek, és szeretem nagyon, de nem szívesen csinálnék másoddiplomát.. lehet neked ez egy csettintésre megy, de szerintem nem mindegy hogy egy ember végigszenved x évet, aztán tovább áll.. nem sok értelmét látom. Nem értem miért kellene egyáltalán elkezdeni olyasmit amit az ember nem akar. itt vagyok a sulimban, és látom hogy az emberek fele mennyire gyűlöli az egészet. Lesek is, hogy akkor minek jár ide? Lopni az időt, meg mert a szüleik fizetik nekik.. nem sok értelmét látom. Szerintem az ember célja az életben hogy azt tegye, amit szeret. Különben semmit nem ér az egész.
2011. júl. 14. 00:06
 14/22 anonim ***** válasza:

ha egész életedben olyat kell csinálni, amit nem szeretsz belebetegedhetsz, megkeseredhetsz.

És nem fogsz boldogulni, hiába elvileg olyan "jó" foglalkozás.

Oda menj, ami érdekel, amit szeretsz!!

Nagyon fontos ez! a boldogságod, a boldogulásod múlik rajta!

"Nincs alku - én hadd legyek boldog!

Másként akárki meggyaláz

s megjelölnek pirosló foltok,

elissza nedveim a láz."

/József A/

A szüleid idővel meg fogják érteni. Látják majd, hogy szeretettel, kedvvel foglalkozol azzal, ami érdekel, és jó eredményeid lesznek. Nem fognak összeomlani, ők is azt szeretnék, hogy boldog legyél, csak most hibáznak nevelés szemponból.

A jó nevelő hagyja, segíti a kibontakozását, természetének megfelelő módon.

A nevelés=növelés

- összefügg a szó etimológiailag - növelni benne a jót , a saját természetének megfelelően.

Van egy ősi szanszkrit mondás:

Ha szereted a gyermeked, engedd, hogy sajátútját (svadharma) járja.

*

2011. júl. 14. 00:10
 15/22 napietus ***** válasza:
de az ember 18 évesen nem mindig tudja, mit fog szeretni. én is úgy kerültem erre a pályára, mint Pilátus a Credoba, teljesen más érdekelt, oda nem vettek fel, közben csináltam egy gazdasági okj-t, ami plusz pontot ért, és következő évben már közg.-re felvételiztem, mert megtetszett. ma meg el sem tudom már képzelni, hogy más legyen a szakmám.
2011. júl. 14. 00:10
 16/22 A kérdező kommentje:

Töriből jó vagyok, bioszból már nem annyira.

A számok, meg a számokkal való műveletek sosem voltak a kedvenceim, bár így is meg kell tanulni a matekot 5-ösre, de nem az én asztalom, tudom, érzem.

2011. júl. 14. 00:13
 17/22 anonim ***** válasza:
akkor te vagy a kevesebb kivétel. attól mert neked épp öszejött a legtöbb ember inkább "kivan" tőle. Nem akarok beállni a kötekedő válaszolók közé, csupán a tényekre szeretnék rávilágítani hogy "csöppet" kisebb az esély, hogy a kérdező megszeress egy szakot, ami annyira unszimpatikus hogy a szenvedés szót használta rá. És én azon az állásponton vagyok, a világért se kezdenék olyan iskolát, ami ennyire nem az én világom. Azt gondolom, felnőttek jelentős része megkeseredett amiatt hogy sosem az álmai után megy, hanem az észérvekre hagyatkozik. aztán 10 év után is azon filózik, hogy na és mi lett volna ha.. elvégeztem volna a pszichológia szakot ami mindig is érdekelt...
2011. júl. 14. 00:18
 18/22 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a bíztatást, tetszik a vers is. :)

De a szüleim hajthatatlanok.

2011. júl. 14. 00:19
 19/22 anonim ***** válasza:

Jo, hogy leirtad a kommentben, hogy mirol is van szo, mert teljesen mast vesz ki az ember abbol, mint amit fent leirtal eredetileg.

Ez a te eleted es dontesed, nem pedig a szuleide. Ok csak tanacsot adhatnak. Szerintem joszandek beszel beloluk, mert hiaba mar minden ilyen terulet telitett, megiscsak jobbak az eselyeid a kozgazzal elhelyezkedni, mint pl. a filozofiaval. Szerintem csak meg akarnak kimelni egy nagy koppanastol, amikor vegzel es rajossz, hogy hiaba tanultal kemenyen, sehova nem akarnak felvenni. De ok csak tanacsot adhatnak, mint mindenki mas is, csak ha nem sikerul majd elhelyezkedned, es csalodott leszel emiatt, ne mondd, hogy nem probaltak segiteni. Nagyon nem mindegy, hogy mit valasztasz. Olyat nem jo csinalni, amit nem szeretsz, de annak sincs ertelme, hogy azert tanulj evekig, amit szeretsz, de abszolut nem lehet vele elhelyezkedni. En a helyedben azt probalnam megcsinalni, hogy egy masik szakot keress, ami neked is es a szuleidnek is tetszik. Hatha talalsz ilyet. Pl. a nemzetkozi tanulmanyok/kapcsolatok human es pici reszt real. Igaz, az is nagyon telitett, de meg mindig jobbak az eselyek elhelyezkedni vele, mint a szociologiaval vagy filoval (es jo sok filot tanitanak nemzetkozin).

2011. júl. 14. 00:26
 20/22 anonim ***** válasza:
Mérlegelned kell. Mennyire vagy elkötelezett a neked szimpatikus szakokkal? vagy ezek csak "még mindig ezek a legjobbak" szerűek? Mert akkor akár mást is választhatnál.. Még van sok időd a döntésig? Kérdés, hogy mennyire jó az a jó töri, mennyire nem vagy jó bioszból, mennyire nem az asztalod a matek. mert pszichológián úgy tudom elég sok a biosz, közgázon meg át kell verekedned magad a matekon, és az egész nem sokat ér ha nem szereted, nem szimpatikus egy csöppet sem. Filozófia meg szerintem valami maszlag.. Nem tudom azzal mit lehetne kezdeni, azt hiszem az egy olyan szak, ami jó arra hogy ellegyél pár évig, megtömjék a fejed rengeteg blablával, aztán kigyere onnan úgy, hogy a világban az egész nem sokat ér.. Bocsánat, ez most rettentően elbagatellizált volt. De az biztos, a filozófia nem ajánlatos szak.
2011. júl. 14. 00:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!