Elméleti kérdés? 2 lehetőség közül kell választanom. Mind a kettő rossz.
Melyiket választjam?
Alapból azt választjuk, ami a kevésbé rossz, de itt egyformán rossz mind a kettő, nincsen különbség közöttük.
Legyek önző, s hagyjak mást szenvedni, vagy "áldozzam fel magam" azért, hogy más ne szenvedjen? A végkifejlet ugyanaz: valaki sínylődni fog.
bocsi, szólj ha zavarlak. Addig is írogatnék.
Nem szereted a matekot? gondolom azért nem szeretnél oda menni. :) mert akkor ne menj közgázra.
jó vagy töriből, bioszból stb amik a ,,te szakjaid"hoz kellenek?
én is közgazdász vagyok :) ez társadalomtudomány, tehát ha úgy vesszük, humán :D
ha nagyon nem jön be, utána csinálhatsz másoddiplomát, és legalább van egy szükség esetén bármikor kenyeret biztosító diplomád is. egyébként az én férjem agrármérnök, de van olyan volt évfolyamtársa, aki pszichológus lett aztán. és akkor már lesz miből finanszíroznod :)
meg ott sokat tanulhatsz az emberi társadalomról és az emberi természetről egyébként. a piacok működése pl. erről szól.
ha egész életedben olyat kell csinálni, amit nem szeretsz belebetegedhetsz, megkeseredhetsz.
És nem fogsz boldogulni, hiába elvileg olyan "jó" foglalkozás.
Oda menj, ami érdekel, amit szeretsz!!
Nagyon fontos ez! a boldogságod, a boldogulásod múlik rajta!
"Nincs alku - én hadd legyek boldog!
Másként akárki meggyaláz
s megjelölnek pirosló foltok,
elissza nedveim a láz."
/József A/
A szüleid idővel meg fogják érteni. Látják majd, hogy szeretettel, kedvvel foglalkozol azzal, ami érdekel, és jó eredményeid lesznek. Nem fognak összeomlani, ők is azt szeretnék, hogy boldog legyél, csak most hibáznak nevelés szemponból.
A jó nevelő hagyja, segíti a kibontakozását, természetének megfelelő módon.
A nevelés=növelés
- összefügg a szó etimológiailag - növelni benne a jót , a saját természetének megfelelően.
Van egy ősi szanszkrit mondás:
Ha szereted a gyermeked, engedd, hogy sajátútját (svadharma) járja.
*
Töriből jó vagyok, bioszból már nem annyira.
A számok, meg a számokkal való műveletek sosem voltak a kedvenceim, bár így is meg kell tanulni a matekot 5-ösre, de nem az én asztalom, tudom, érzem.
Mindenkinek köszönöm a bíztatást, tetszik a vers is. :)
De a szüleim hajthatatlanok.
Jo, hogy leirtad a kommentben, hogy mirol is van szo, mert teljesen mast vesz ki az ember abbol, mint amit fent leirtal eredetileg.
Ez a te eleted es dontesed, nem pedig a szuleide. Ok csak tanacsot adhatnak. Szerintem joszandek beszel beloluk, mert hiaba mar minden ilyen terulet telitett, megiscsak jobbak az eselyeid a kozgazzal elhelyezkedni, mint pl. a filozofiaval. Szerintem csak meg akarnak kimelni egy nagy koppanastol, amikor vegzel es rajossz, hogy hiaba tanultal kemenyen, sehova nem akarnak felvenni. De ok csak tanacsot adhatnak, mint mindenki mas is, csak ha nem sikerul majd elhelyezkedned, es csalodott leszel emiatt, ne mondd, hogy nem probaltak segiteni. Nagyon nem mindegy, hogy mit valasztasz. Olyat nem jo csinalni, amit nem szeretsz, de annak sincs ertelme, hogy azert tanulj evekig, amit szeretsz, de abszolut nem lehet vele elhelyezkedni. En a helyedben azt probalnam megcsinalni, hogy egy masik szakot keress, ami neked is es a szuleidnek is tetszik. Hatha talalsz ilyet. Pl. a nemzetkozi tanulmanyok/kapcsolatok human es pici reszt real. Igaz, az is nagyon telitett, de meg mindig jobbak az eselyek elhelyezkedni vele, mint a szociologiaval vagy filoval (es jo sok filot tanitanak nemzetkozin).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!