Elméleti kérdés? 2 lehetőség közül kell választanom. Mind a kettő rossz.
Melyiket választjam?
Alapból azt választjuk, ami a kevésbé rossz, de itt egyformán rossz mind a kettő, nincsen különbség közöttük.
Legyek önző, s hagyjak mást szenvedni, vagy "áldozzam fel magam" azért, hogy más ne szenvedjen? A végkifejlet ugyanaz: valaki sínylődni fog.
Semmiképp se menj bele, nagyon rosszul jársz vele, ha a szüleid álmát akarod megvalósítani a sajátjaid helyett. Tapasztalatból beszélek. Ugyanígy jártam, érettségi után oda felvételiztem, ahova a szüleim szántak, nem is csináltam végig, 2 év után testileg-lelkileg egy roncs voltam.
Mostanra úgy-ahogy összeszedtem magam, és végre elkezdtem építeni a saját jövőmet. Nagyon nem kellett ez a vargabetű, most nem itt tartanék...
Annak aki kardoskodik a szülők akarata mellett: Az valóban benne van, h 18 évesen vki még nem tudja pontosan, h mit szeretne. Az viszont 100%, h a szülők nem tudhatják jobban, h mit szeretne a gyerekük. A közgáz nem egy mikiegér-képző, még akkor sem ha ez az álma vkinek. Ha pedig nem az, akkor egyenesen a földi pokol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!