Ha egyet kéne választanom, mi az, ami legjobban jellemzi Magyarországot?
Sok találmány. A két leghíresebb, vagy legalábbis amikről én tudok: Golyóstoll, Rubik(Ernő) kocka. Vagy magic box-nak hívják angolul.
A harmadik ha jól tudom, a vezetékes telefon. A tesztelések során használták a "halló?"-t telefonban külföldön, de magyar mérnökök, vagy mik, és úgy maradt meg ott is ez a köszönés.
Volt is egy apróbb 'botrány' erről, hogy egy filmet forgattak budapesten, és ahogy beszélgetek a külföldivel kinevette őket, amiért azt mondták hogy szinte mindent a magyarok találtak fel. Később elnézést kért a kamerába...
En az USA-ban elek. Magyarorszagrol az emberek nem sokat tudnak, azonban ha azt mondod, hogy magyar vagy, az emberek 95%-a Gabor Zsazsa nevet fogja mondani akar fiatal, akar idos es nem rosszbol. En pl. nagyon hasonlitok ra (marmint amikor fiatal volt) es szoktak mondani, hogy a magyar nok milyen szepek. :) Ot itt sok ember szereti, en orulok, hogy vele azonositanak, nem pl. Gyozikevel. :) A Nobeleseket meg nem emlegette nekem senki, az atlag ember szerintem nem tudja errol (es nem is erdekli).
Azt nem tudom, hogy mas orszagokban mirol ismerik a magyarokat. Gulyas, puli lenne a tippem, plusz nemetektol hallottam a Balatont.
vízilabda
vagy
tejföl :)
(dönts te!)
A politikát hagyjuk...
Szomszédos országok: gulyás, Hungaroring (Kelet-Európa egyetlen F-1 versenye és qrva nagy az érdeklődés).
Egész Európa: vizilabda, Puskás Ferenc, Balaton
USA: http://www.youtube.com/watch?v=jj6AQCMLUNc erről ennyit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!