Elfogadható a hamvasztás a kresztényeknek?
Köszönöm:-)
Katolikusoknál miért nem?
"épen maradt test"
Te valamit eltévesztettél, ez itt nem a vicc kategória.
Még a csontokból a mészkő lehet, hogy megmarad... ha jól elzárod a víztől.
Ma már a katolikusok is bíznak annyira Isten hatalmában, hogy megengedik a hamvasztást. Ha nem így hinnénk, akkor mumifikálnánk halottainkat.
Egyes katolikus közösségek ragaszkodnak még a koporsós temetéshez.
No élménybeszámoló:
Evés közben világosodtam meg arról, hogy miért nem lettem eddig öngyilkos, de te is segítettél egy picit.
Annyi jó módszer van hogy nem győzök dönteni :D
Úgy hallottam, hogy a hamvasztás, pogányoknál volt szokás és egy negatív dolog a Bibliában, meg a bűnösöket égették el. A gyerekekekt meg bedobták a tűzbe a Moloknak.
A zsidók is negatív dolognak tartják, csak temetkeznek. Izraelben csinált valami világi zsidó egy hamvasztót, és oltári botrány lett belőle.
Ettől függetlenül döntse el, ki mit akar.
Ez az épen maradt test jó nagy hülyeség és soha nem tanított ilyet az Egyház.. Sokáig azért nem hamvasztottak, mert az a pogány rítusokhoz volt hasonló. Ma màr senkinek sem a pogányság jut az eszébe a hamvasztásról.
De aki nem hiszi, járjon utána: egy csomó katolikus templomban van urnatemetõ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!