Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hamvasztásra szokás virágot,...

Hamvasztásra szokás virágot, koszorút vinni?

Figyelt kérdés
Sajnos elhunyt egy barátom,pénteken hamvasszák. Még sosoem voltam hamvasztáson,nem tudom ilyenkor mi illik.

2014. szept. 3. 21:02
 1/7 anonim ***** válasza:
A hamvasztás nem nyilvános. Amikor az urnát eltemetik, akkor szoktak virágot vinni,
2014. szept. 3. 21:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Hamvasztás előtti búcsúztatás,3-kor kezdődik,pénteken,bocs,ha félreérthető voltam.
2014. szept. 3. 21:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem a hamvasztásra mész, hanem a hamvak (urna) eltemetésére. Ez gyakran egy templom al-templomában zajlik, pont olyan mint egy temetés, a pap búcsúztatja. Ilyen al-templomban általában szűk a a hely és előre kérik, hogy koszorú helyett a résztvevők csak egy szál virágot vigyenek.

Legjobb felhívni egy hozzátartozót, részvéteded fejezd ki és kérdezd meg a részleteket. Jó néven fogják venni.

2014. szept. 3. 21:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk tulajdonképpen ott van a temetés, ahol a koporsós is, a templom ravatalozójában, majd így viszik a sírhelyhez az urnát.
2014. szept. 3. 21:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Mikor édesanyámnak volt a (hamvasztás utáni) búcsúztatója, azt kértem a rokonoktól, hogy egy-egy szál fehér rózsát hozzanak. Azt mindenki elhelyezte az urna mellett lévő vázában.
2014. szept. 3. 21:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Az a biztos, ha megkérdezed a családot, de ilyenkor egy szál virágot szokás vinni, mert nincs sok hely, és utána ott sem lehet hagyni a virághalmot.
2014. szept. 3. 22:35
 7/7 anonim válasza:
-.- jó hogy lehet,koszorút virágot vinni
2014. szept. 17. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!