Hány keresztény vallás létezik, és mi az eltérés köztük?
Szerintem olvasd a Bibliát, mert itt nagyon öszze vissza válaszokat kapsz.
Vallás van több ezer, millió,és naponta születhetik vallás.
De Jézus Krisztus csak egy van ,aki a keresztyénséget megalakította,éa azok a keresztyének akik Krisztust követik.
És nem Budhát vagy Krisnát ,vagy Jehovát,vagy Zajdaruhát, Máriát stb...
Érted?
"Figyelj, szerintem hagyjuk ezt. Ne mondd már nekem, hogy a Bibliában nem úgy jelenti ki magát Isten, hogy Atya, Fiú és SzentSzellem."
Isten SEHOL sem "jelenti ki magát" a szent Szavában "Atya, Fiú, szent szellem"-ként! Nem hiszed? Pedig így van. Vagy szerinted az, hogy az "Atya, Fiú, szent szellem 'nevében'", azaz "ELISMERÉSÜKKEL" kell megkeresztelni az új tanítványokat egyenlő azzal, hogy Isten így jelentette ki magát? Mi köze ennek ahhoz a NEM BIBLIAI filozófiához, amit háromságként akartok eladni minden laikusnak? Ez csak három szereplő felsorolása egymás után, mint pl. "János, Jakab, Lukács" neveinek a felsorolása, de SEMMI egyéb.
Mellesleg csak igen kevés helyen szerepel mindhárom egyszerre így, felsorolásként is, a legtöbb helyen csak Jézus és az Atyja, Jehova kerül szóba.
Jézus a Kereszténységet alapitotta meg nem pedig Egyházat.Hát a legjelentősebb hatalommal biró keresztény egyház a Római Katolikus utána pedig a történelem viharaiban kiszakadt egyházak a reformáció következtében
értsd: Kálvin János- református egyház
Luther Márton-evangélikus vagy lutheránus vallás
A reformációnak is van több ága persze például a cseheknél a huszita felekezetek:kelyhesek-liberálisabb protestáns felekezet,illetve a huszitizmus táborita ágazata mi inkább ortodox jellegű a kelyhesekhez viszonyítva.Maga a protestáns annyit takar bizonyos tanokban illetve dogmákban nem követik Rómát a protestáns egyházak.Például a Katolikus Egyház szerint 7 Szentség van a Református Egyház szerint viszont 2 van.
Üdv.Tomi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!