Mit gondoltok, a vallásosak közül hányan hisznek valóban Istenben?
Tehát azt mondjátok, a vallás valójában csak üres kéreg, máz a tortára és valójában azoknak van rá szükségük, akik nem hisznek?
Az hogy hiszek vagy bízok, szerintem egy és ugyanaz, csak a szavakkal való játszás hozhat különbséget köztük. Hogyha bízok abban, hogy Isten létezik, akkor hinnem is kell benne. Hacsak a bízok alatt nem azt értem, hogy "lehet hogy van"... Ez viszont, úgy érzem, nem elég ahhoz, hogy hívőnek nevezze magát.
Mika Waltari Johannesz ifjúsága című könyvében ezeket olvastam: "A gondolkodó ember számára, azt hiszem, olyasvalami a hit, mint egy fiatal leány számára a szüzesség. Miután elvesztette, valamilyen módon szomorúnak érzi magát, de meglepő gyorsan megtanulja, hogy az elvesztéséből számára mindenféle öröm és gyönyör származik. Végső soron természetesen mindez merő hiábavalóság, ám a hiúságnak eme világában a bölcs nem kevés örömet és szórakozást találhat, mígnem végórája eljön, s a por ismét porrá válik."
illetve:
"Ezer ember közül talán száz képes olyan sokat gondolkodni, hogy rászolgáljon az ember névre. Ebből a százból talán egy hisz igazán, tíz pedig egész életére kétkedő marad, ami szintén a hit jele, bár ezt talán még nem érted meg. Néhány gyenge ember boszorkányságba meg okkult tudományokba tévelyeghet, hogy ezekkel vezesse félre önmagát. De a többiek, igen, ők az emberek megszokott életét választják és csendben maradnak. Számukra az egyház szokássá válik, amit a rend kedvéért követnek, és ha a hitük elvesztése után még egyáltalán gondolnak valamire, akkor talán arra gondolnak, hogy semmit sem vesztenek azzal, hogy az egyházban maradnak, hanem szorult helyzetben talán még elnyerik az örök életet, ha a valószínűtlen mégis valónak bizonyulna és az ember lelke valóban halhatatlan lenne. Ők semmit nem kockáztatnak a játékban, hogy nagy legyen a nyereményük, de azt hiszem, ők semmit sem nyerhetnek."
És ezt a középkorról írták..Akkor a mai világban a helyzet még sokkal rosszabb lehet.
„Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre
visz, és sokan vannak, a kik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az
életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.” Máté 7,13-14
Sajnos én is ezt tapasztalom, sokan csak okoskodnak és forgatják a szavakat...
Igazad lehet, az egyház hagyománnyá vált, de mivel szinte a legősibb hagyománnyá , a múlt tiszteletének értelmében nem kötelességünk-e követni és fenntartani, mielőtt ennél az erkölcsre sokkal veszedelmesebb idők jönnek? Úgy értem, talán valamilyen módon még mindig jobb irányt mutat az élethez annál világnál, amiben élünk.
Sokan megtántorodnak még a hívők közül is.De ha kitartó akkor meglátja az Igazságot.Igen, sok van aki nem hisz..mert nem kitartó.
Nem kapod öledbe azt amíg meg nem érdemled...és ez így van jól.
Tiszta szívvel kell megbánnod amit tettél ,vagy tiszta szívvel szeretnél élni.Nem hiába van az érzelem.Garantálom hogy nem marad el a jutalom....
Mindig akkor jön el amikor nem is gondolnád.
Szervusz
Megmondom őszintén neked, nem tudom a választ a kérdésedre.
De azért írtam mégis, mert szeretném elmondani, hogyha annyian hinnének Istenben ahányan mondják, nem itt tartana a világ. Mármint a borzasztó állapota.
Pl., ha a "szeresd felebarátodat"-ot megtartanák, nem fenyegetné őkológiánkat veszély. Vajon amikor vágják a fákat világszerte, gondolja azt valaki, ez milyen hatással lesz a "felebarátja" életére? Vagy amikor egyik házas megcsalja a másikat, az milyen hatással lesz az egész családra(ha már a társára nem gondol)? Mert hogy Istenre nem gondol, az bizonyos! De ettől még hihet benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!