Bűn ha jobban tetszik más vallás, mint a keresztény?
Sosem szerettem keresztény lenni, mert kiskamasz koromban azt mondták, hogy nekem márpedig meg kell keresztelkedni, mégpedig katolikusra.
Amig nem voltam ebbe, meg a templomba járásba belekényszerítve, addig nagyon szívesen látogattam a templomokat, mindegy volt, hogy milyen vallású, jól éreztem magam.
Aztán amikor rám erôltették a kereszténységet, erôs ellenszevvel kezdtem viseltetni mindennemû vallási téma és esemény iránt.
Most viszont van egy barátom, ô erôsen hisz az "ô" istenében (szerintem mindegy, hogy hogyan nevezzük, Isten, az Isten. Legalábbis annak aki hisz benne) Na mindegy. Szóval ô hisz, és szeretem amikor mesél a vallásáról, sokkal szívesebben hallgatom meg az ô történeteit, mint anno a hittanórákon.
Milyen vallású a barátod?
Terjedő budhizmus se nem jobb mint kereszténynek lenni. Ott a szobor hasát símogatják, ahhoz imátkoznak, és még a katolikusokat szólják meg!
A hit és a vallásosság nem ugyanaz. Hihetsz istenben anélkül is, hogy tartoznál valamelyik valláshoz. Az ilyen istenhitet deizmusnak nevezzük.
Amúgy a keleti vallási és filozófiai irányzatokra jellemző, hogy a követői nem egy darab isten-entitásban hisznek, hanem azt mondják, minden egyénnek saját belső istene van. A barátod lehet így értette, amikor a "saját" istenéről beszél.
Bűnnek pedig nem bűn. Semmilyen vallási dogma megszegése nem minősül bűnnek. A "ne ölj" és hasonló tételek pedig nem vallási tételek, a vallás csak "kisajátította" magának ezeket.
vallás csak "kisajátította" magának ezeket
Akkor a Tízparancsolatot is kisajátították? Abban is szerepel hogy ne ölj!
Az "ô" Istenét, mint olyan, csak azért tettem idézôjelbe, mert ôk másként nevezik. De sosem mondta úgy nekem, hogz "az én Istenem".
A barátom muszlim...Na igen, kaptam már hideget meleget, amiért vonzó számomra az ô élete. Eléggé dogmatikus az ô vallása is, viszont elég sok mindenben hasonlít a keresztény valláshoz, ami meg eltér a két vallásban, az megegyezik az én életfelfogásommal.
Úgy látszik és ez már nem első eset, mikor ilyenről olvasok, hogy egy vallást erőltetnek.
Katolikusok már hagyományt és erényt csináltak belőle a csecsemő kereszteléssel. Észre sem veszik micsoda kárt okoznak vele.
Egy csecsemő ráadásul tehetetlen. Jogaiban csorbítják, mert képessége és lehetősége sincs szabadon választani. Majd felnőve, csodálkoznak a szülők, hogy a gyermek lázad ez ellen. Hogyne lázadna, hiszen az ő döntése sehol sem volt ebben.
Hangsúlyozom, bibliai értelemben előfeltétel az önkéntes és tudatos döntés Jézus Krisztus mellett. Logikus, hogy erre sem csecsemő, sem kisgyermek nem képes.
Szokták mondani, hogy jószándékkal van a pokolba vezető út kikövezve.
Hiába akarja a szülő biztosítani a gyerek jövőjét, többségében ez éppen visszájára fordul.
Tudatos, értelmileg érett korban és szabad akaratból lehet megtérni és elfogadni Jézus helyettesítő áldozatát.
A szörnyű egyébként az, hogy a szülők fel sem fogják mit tesznek, mert úgymond vakon hagyomány követőek. Értelem nélkül, mert az ő szüleik is ezt tették, akkor ők is.....és így tovább.
....és sok vallásnál előfordul még.
Természetesen a bibliában nem szerepel ilyen.
Nagyon félre kell valamit magyarázni, ha valaki emellett kiáll.
Az olyan embert, aki bibliai igazságok tudatos elferditésével indokol valamit, finoman fogalmazva is ostobának írja.
Sajnálom, hogy szüleid brutális hibája miatt megcsömörlöttél a kereszténységtől, de tudod kell, Isten sokkal nagyobb és csodálatosabb személy, mint a szüleid torz iránymutatása azt kifejezhette volna.
Adj még egy esélyt magadnak. A kereszténység nem egyenlő a katolicizmussal, bár ők ezt nagyon szeretnék. :D
"Az "ô" Istenét, mint olyan, csak azért tettem idézôjelbe, mert ôk másként nevezik. De sosem mondta úgy nekem, hogz "az én Istenem".
A barátom muszlim..."
Az iszlám isten (Allah) UGYANAZ az isten, akiben a keresztények is hisznek. Allah csupán az arab megfelelője az "isten" szónak, de nem két külön entitásról van szó. Szóval ha keresztény vagy, te is ugyanabban az istenben hiszel, mint a barátod, aki muszlim.
ha eltér az igazi kereszténységtől és a bibliától az baj.
nekem korábban sok budhista eszme tetszett és tetszik is, amiket fel tudsz használni keresztény emberként is. ragadt ki azokat a vallási jellemvonásokat amik jóra ösztönöznek, és amik nem térnek el a bibliától és használd fel őket a keresztény vallásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!