Milyen dolgok által vezeti ma félre Sátán az embereket?
Ennek a Sátános kísértős dolognak semmi értelme nincs. Ha van Sátán, és tényleg hatalma van az emberek fölött, akkor teljesen ki vagyunk neki szolgáltatva, soha, semmiről nem tudhatjuk, hogy igaz-e, madzagon rángathat minket, nem tudunk védekezni ellene.
A baj az, hogy soha, senki nem tudta kimutatni ilyen láthatatlan lények tevékenységét, sosem volt egy nyom, vagy bármi, ellenben nekik tulajdonított "kísértések" mindig visszavezethetőek racionális okokra, vagyis végső soron mindig sikerül kizárni a láthatatlan rosszindulatú felbujtókat, félrevezetőket, stb.
Persze, a következő csavar az, hogy a Sátán műve az is, hogy ne higgyünk a létezésében, mert így tud zavartalanul tevékenykedni. Erre nincs válaszom igazából. Az emberek mindent a Sátánra fognak, pedig soha nem kaphatta rajta senki.
Ozmium42.
Jo a fejtegetesed.
Ez satan celja.
Ugy tudjuk felismerni mikent tenykedik,ha Jezus ,es Isten szavara figyelunk,es pontosan betartjuk amit ker tolunk.
Mert ha sajat magunkban bizunk,elveszettek vagyunk,mert o nyert.
...esélyünk egyáltalán:
De van, ha a szentlélek által megtérsz Istenhez.
...akkor nem lenne annyi értelmezés, annyi felekezet, annyi téves tanítás:
„hamis krisztusok és hamis próféták” támadnak majd, akik még a választottakat is megpróbálják megtéveszteni (Máté 24:23–27)"
A legjobb módja a hamisság és a hamis tanítók elleni védekezésnek az, ha ismered az igazságot. A hamisítvány felismeréséhez tanulmányozd az eredetit. Bármely hívő azonosítani tudja a hamis tanítást, aki „helyesen fejtegeti az igazság igéjét” (2 Timóteus 2:15)
Baptisták a legmegbízhatóbbak, sőt. Nézz utána és láss.
"De van, ha a szentlélek által megtérsz Istenhez."
De nincs, mert attól ugyanúgy megtéveszt. Milliók hitegetik magukat ezzel kismillió felekezetben és szektában, hogy ilyen létezik, de ha létezne, akkor nem lenne miről beszélnünk.
"A legjobb módja a hamisság és a hamis tanítók elleni védekezésnek az, ha ismered az igazságot."
SENKI nem ismeri az "igazságot", aki ezzel ámítja magát, az messze elrugaszkodott a valóságtól. Pont ez az illúzió okozta régen a vallásháborúkat, mindenkinek igaza volt.
"A hamisítvány felismeréséhez tanulmányozd az eredetit."
Hogyne, megtanulok óhéberül, arámul és ógörögül, jobban mint a nyelvészek, a hibáikat is én fogom kijavítani. Ez most komoly?
"Bármely hívő azonosítani tudja a hamis tanítást, aki „helyesen fejtegeti az igazság igéjét”"
Szóval mégiscsak visszakanyarodunk oda, hogy nem segít semmilyen láthatatlan lény, neked magadtól kell rájönnöd valamire, de azt, hogy jó úton jársz-e, vagy csak a Sátán hiteget, soha nem fogod megtudni. Soha senki nem fogja megtudni.
"Baptisták a legmegbízhatóbbak, sőt. Nézz utána és láss."
Na ja, az egyik felekezet a kismillióból, amelyik azt hiszi, hogy igaza van, de nem, mert senkinek sincs igaza, tudniillik eldönthetetlen kérdésekről beszélünk. Te csak reméld, hogy jól választottál felekezetet, reméld, hogy az alapítók és a vezetők jó teológiát fogalmaztak meg, de ne ámítsd magad azzal, hogy te, vagy bárki "utánanéz és lát".
#Ozmium42
(nem csak neked)
Nincs Isten? Honnan veszed? Betudod bizonyítani, hogy nincs? Nem.
Vallás háborúz a katolikusok csinálták, ők ugyan úgy a "rossz" oldalhoz tartoznak. Pl. ők alkották az iszlám vallást, hogy kordában tartsák őket, de az Iszlám megerősödött ...
Nem kell megtanulnod ó héberül, Károli Gáspár egy jó fordítás a Bibliából.
(Am kér egy Bibliát egy Katolikus paptól, érdekes lesz, mert ők kiszedtek pár dolgot belőle, ami nekik nem tetszett... -> hamis próféta)
Nem ismerem az igazságot? Ó, de sajnos igen ...
Azt hiszitek ilyen egyszerű a világ, ilyen vallás olyan vallás ... Amikor az összeesküvéses dolgokról olvas az ember, vajon miért jön elő a vallás? Jah, hogy most meg ebbe megyek bele... Bocs, sajnos össze függ minden mindennel. Ez van. Nem hiszed? Nézz utána. Hülyeséget beszélnek? Mindenki aki ezzel a témáról beszél, az hülye? Gondolkodj. Ja, az már nem megy, képtelenek vagytok csak egy picit belegondolni, hogy: hm ... ebben lehet valami.
Tiltakoztok minden efféle dolog ellen anélkül, hogy ismernétek. A kutya nem kéri tőletek azt, hogy legyetek hívők, sőt azt sem, hogy mondjuk az összeesküvést tanulmányozzátok (ne higgyetek, tanulmányozzátok!), de ha a témáról nem tudtok semmit, akkor miért vagytok ekkora ellenzékiek? Nem értem.
Azt sem értem, hogy amikor tényeket közölnek veletek ezzel kapcsolatban, arra mit reagáltok? Biztos kamu ... Ja persze, a tények azok kamuk ... De ami a TV-ben megy az igaz ...
Eljutottunk oda, amit a kérdező szeretne tudni:
A Sátán a gondolkodás, az összefüggések keresése megtiltásával vezeti félre az embereket.
Ebből indul minden, nem gondolkozol, csak üresen beszélsz, mert semmi alapja annak amit mondasz/mondtok, csak a saját elképzeléseiteken alapuló vélemények.
Nehéz lenne gondolkodni kicsit?
Ez kb. olyan mintha a te szakmádra, amit feltételezem jól ismersz. És tegyük fel (jogosan) én nem értek hozzá. De elkezdeném mondani, hogy az nem úgy van, mert én azt másként képzelem (!). Pedig te azt tanultad és ismered, sőt tapasztalataid is vannak. Nekem semmi, még utána sem néztem, de mondanám a hülyeségem. Jogos lenne az amit mondanék? Te mit mondanál? Jah, hogy azt, hogy nézzek utána vagy olvassak róla. Ahham. Értem.
"Nincs Isten? Honnan veszed? Betudod bizonyítani, hogy nincs? Nem."
Nem írtam, hogy nincs. De a kedvedért most felteszem, mint munkahipotézist. Honnan veszem, hogy nincs Isten? Onnan, hogy semmi erre utaló jel nincs. Nincs rá okom, hogy feltételezzem, mert semmi nyoma nincs. Ha te nem mondanád, hogy létezik, eszembe sem jutna, hogy magamtól kitaláljam. De te megtetted, felhívtad rá a figyelmemet. Bizonyítanod neked kell. Hogy túl érzékelésen, túl bizonyítékokon, túl fizikai világon, túl a formális logikán, van valaki, akiben hinni kell. Nem lehet bizonyítani valamiről, hogy nincs. Erről szól a Jupiter és Szaturnusz között fél úton lebegő láthatatlan teáskanna példázata. Bizonyítsd be, hogy nincs. Ha nem tudod, akkor az azt jelenti, hogy ott van?
"Vallás háborúz a katolikusok csinálták, ők ugyan úgy a "rossz" oldalhoz tartoznak. Pl. ők alkották az iszlám vallást, hogy kordában tartsák őket, de az Iszlám megerősödött ... "
Ez például egy eszméletlen nagy marhaság, de nem is a felekezeti hovatartozáson kellene rugózni, hanem azon, hogy a háborúzó ellenfelek mind megvannak győződve róla, hogy nagyon igazuk van, mert a Szentlélek vezeti őket. És te is, ha nem egy ilyen polkorrekt és pacifista korba születsz, mint a mostani, akkor mennél ezzel a szemléleteddel az első sorban, irtani a "rossz oldalt". (LOL, semmi általánosítás, semmi ítélkezés, semmi sovinizmus)
"Nem kell megtanulnod ó héberül, Károli Gáspár egy jó fordítás a Bibliából.
(Am kér egy Bibliát egy Katolikus paptól, érdekes lesz, mert ők kiszedtek pár dolgot belőle, ami nekik nem tetszett... -> hamis próféta)"
Ebből megint egy szó sem igaz. Kérdezd meg Jehova tanúitól, akiknek saját fordítása van. Oszlopnak fordítják azt, ami a Károliban kereszt, máshová raknak vesszőket, mert az eredeti iratokban nincs vessző, oda teszik, ahová akarják. Ami pedig a katolikusok Bibliahamisítását illeti, ennyi igaz belőle (nem kivettek belőle, hanem hozzáraktak):
A második kanonizációt ne velem vitasd meg kérlek.
"Nem ismerem az igazságot? Ó, de sajnos igen ... "
Van egy rossz hírem... nem tudsz te semmit, csak beetettek ezzel az "igaz hívők tévedhetetlensége a Szentlélek útmutatása által" dogmával. Fentebb finoman jeleztem, hogy még hozzávetőlegesen sem vagy képben azzal kapcsolatban, amiket leírsz.
"Azt hiszitek ilyen egyszerű a világ, ilyen vallás olyan vallás ... Amikor az összeesküvéses dolgokról olvas az ember, vajon miért jön elő a vallás? Jah, hogy most meg ebbe megyek bele... Bocs, sajnos össze függ minden mindennel. Ez van. Nem hiszed? Nézz utána. Hülyeséget beszélnek? Mindenki aki ezzel a témáról beszél, az hülye? Gondolkodj. Ja, az már nem megy, képtelenek vagytok csak egy picit belegondolni, hogy: hm ... ebben lehet valami."
<Please insert meaningless bullshit here>
"Tiltakoztok minden efféle dolog ellen anélkül, hogy ismernétek. A kutya nem kéri tőletek azt, hogy legyetek hívők, sőt azt sem, hogy mondjuk az összeesküvést tanulmányozzátok (ne higgyetek, tanulmányozzátok!), de ha a témáról nem tudtok semmit, akkor miért vagytok ekkora ellenzékiek? Nem értem."
Tárt kapukat döngetsz, én tanulmányozom, már most látszik, hogy többet tudok a témáról, mint te, és idézd már be nekem kérlek, hogy mi ellen tiltakoztam, és hol... Ja, amúgy fentebb, mintha mondtál volna valami olyasmit, hogy "nézz utána, és láss", gondolom a "kutya nem kéri tőletek" jegyében. Amúgy általában nem azért teszek vagy nem teszek dolgokat, mert kérik tőlem. (Tényleg, amúgy mi ez a többes szám, kikhez beszélsz?)
"Azt sem értem, hogy amikor tényeket közölnek veletek ezzel kapcsolatban, arra mit reagáltok? Biztos kamu ... Ja persze, a tények azok kamuk ... De ami a TV-ben megy az igaz ... "
<No facts detected. Please insert to continue>
"A Sátán a gondolkodás, az összefüggések keresése megtiltásával vezeti félre az embereket.
Ebből indul minden, nem gondolkozol, csak üresen beszélsz, mert semmi alapja annak amit mondasz/mondtok, csak a saját elképzeléseiteken alapuló vélemények.
Nehéz lenne gondolkodni kicsit? "
Eljutottunk oda, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Köszönjük, hogy gondolkodásra képtelennek bélyegeztél mindenkit, aki nem ért veled egyet. Ez biztos emelte a vita színvonalát.
"Ez kb. olyan mintha a te szakmádra, amit feltételezem jól ismersz. És tegyük fel (jogosan) én nem értek hozzá. De elkezdeném mondani, hogy az nem úgy van, mert én azt másként képzelem (!). Pedig te azt tanultad és ismered, sőt tapasztalataid is vannak. Nekem semmi, még utána sem néztem, de mondanám a hülyeségem. Jogos lenne az amit mondanék? Te mit mondanál? Jah, hogy azt, hogy nézzek utána vagy olvassak róla. Ahham. Értem."
Megint van egy rossz hírem... sőt kettő.
1. Ez nem szakmai vita, te pedig nem vagy szakmabeli. Nem tudom, miből feltételezed, hogy én kevesebbet tudok a témáról, mint te. Fentebb ennek épp az ellenkezője derült ki. Az analógiád teljesen fals.
2. A szakmám nem egy mai nyelvre pontosan nem lefordítható írásgyűjtemény sorain való szőrszálhasogatásból áll. Én a szakmámban tévedhetek, egy laikusnak lehet igaza velem szemben, és erre egyértelműen fény derülhet, amit el kell ismernem, mert a szakmai dolgok ellenőrizhetőek. A vallási kérdésben soha nem derül rá fény, én alapítok egy felekezetet, te alapítasz egy felekezetet, engem a Sátán vezetett félre, téged a Sátán vezet félre, de mindkettőnket tévedhetetlenné tesz a Szentlélek, mert imádkozunk hozzá, a többiek a gonosz buták, és soha nem lesz vége, mert soha nem lehet ellenőrizni.
Sátán legelső sikeres cselszövése , Éva megkörnyékezével kezdődőtt .Rávette Évát,hogy egyen a tiltott gyümölcsből. Sátán végtelenül kívánatosnak tüntette fel a gyümölcsöt Éva előtt. Azt állította, hogy a gyümölcs elfogyasztása valójában sokat javítana Éva helyzetén: igen vonzó kilátást csillogtatott meg az asszony előtt: Istenhez hasonlókká lesztek! mondta (1Mózes 3:5). Éva engedett a Sátán csábításának. Helytelen vágyat dédelgetett, amely bűnbe sodorta (Jakab 1:14, 15).
Sátán módszerét talán a horgászéhoz lehetne hasonlítani, aki csalit használ a halfogáshoz. A horgász is kitapasztalja, hogy melyik csali bizonyul a legvonzóbbnak a hal számára. Amikor a hal bekapja a csalétket, nem sejti, hogy horog van mögötte. Sátán és démonai valóságos ellenségeink, akik meg akarnak fogni minket! Sohase feledjük: az egész világ a gonosz hatalmában van. De sok embert szellemileg vakká tett, hogy ne vegyék ezt észre. Ne engedd, hogy veled is ezt tegye! (1János 5:19; 2Korinthus 4:4).
Sátán egyik fő csalétke az anyagi dolgok és élvezetek szeretete (1Timótheus 6:10). A Biblia utal a szemek kívánságára, és arra figyelmeztet, hogy az ilyen kívánság nem az Atyától ered, hanem a világtól (1János 2:16). Mai világunkban sokkal több vonzó dolog létezik, mint bármikor azelőtt. A legmodernebb otthonok, a legújabb kocsik stb.
Természetesen az anyagi javak és élvezetek önmagukban nem feltétlenül rosszak. Sátán sokszor éppen az ilyesmit használja fel arra, hogy eltérítse a keresztényeket Istentől.
A szexuális erkölcstelenség mint csalétek mindig is az Ördög legfőbb eszközei közé tartozott.
Rövid idővel a vízözön előtt. A Biblia feltárja, hogy az emberek vonzó külsejű leányai szolgáltak csalétekül az angyalok esetében. Többen közülük ott hagyták mennyei szolgálati helyüket és a földre jöttek, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek a szép nőkkel. Cselekedetük éppen olyan helytelen volt, mint Szodoma és Gomora lakosainak homoszexuális cselekedete (1Mózes 6:1, 2; Júdás 6, 7).
Itt van még a sok vallás ami által Sátán félrevezeti az embereket ,nagyon sok vallásban olyan tanokat tanítanak ami ellentétes a Biblia tanításával.
A spiritizmus gyakorlása .
Ha valaki spiritizmust, azaz démonizmust gyakorol, közvetlen kapcsolatba lép a gonosz szellemekkel. A jóslás, varázslás, mások megigézése és a halottaktól való tudakozódás csupán néhány formája a spiritizmusnak. Jól tudjuk, hogy a spiritizmus utálatos Isten előtt. (5Mózes 18:1012; Jelenések 21:8).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!