Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyek azok a Biblia versek...

Melyek azok a Biblia versek ahol Jézus említi Jehovát?

Figyelt kérdés

Említi, vagy beszél róla mint Apjáról? Ahol beszél magáról mint messiás?

És ahol vissza utal az Ószövetségi iratokra,versekre?

2014. aug. 19. 21:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nem az Újvilág fordítást kérdeztem, hanem idézd ezt az eredetiből vagy nekem jó egy Károli is, amit tudom, hogy elfogadtok és ugyanezt igét írd ki onnan.
2014. aug. 22. 12:21
 12/24 A kérdező kommentje:
Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
2014. aug. 22. 12:46
 13/24 A kérdező kommentje:

Tehát engem azok a versek érdekelnek, ahol Jézus nevén említi Atyját,

Ahol visszautal az Ószövetségi iratokra! De ilyet idéztetek!

És ahol Jézus ki mondja,hogy Ő a messiás akit Isten küldött!

2014. aug. 22. 12:52
 14/24 sandor76 ***** válasza:

Azt biztos tudod ,hogy a heberben egy tetragrammonnal jeloltek Isten nevet.

A Karoli forditasbol cenzura miatt,toroltek ahonnan tudtak.

Bar van egy par resz ahol muszaly volt eggyertelmuen odairni.

Azt nem tudjuk hogyan ejtette ki Jezus ezt a nevet,de mivel azt mondta ,hogy;megismertettem veluk a nevedet;valoszinu ,hogy igy is volt.

Azt a tetragrammont ami Isten nevet jeloli,magyarul Jehova-nak forditjak.

Mas nyelveken termeszetesen mashogy,de a jelentese minden forditasnak ugyanaz.

Istent jeloli.Akibol csak egy van.

Nem a betu szerinti ;nev'fog megmenteni hanem akit a nev takar.

Komolyan sajnalom,hogy neked ez lenne a gondod,hogy Jezus a neven emliti-e Jehovat.

Olyan ez amikor egy kisgyermek azt mondja az apjanak,akit sanyinak hivnak;Sandor kerek toled ezt,es ezt.

Nem utal bensoseges kapcsolatra.

Olyan igazi Atya-fiu kapcsolatra.

2014. aug. 22. 21:34
 15/24 A kérdező kommentje:

Jó de ha most meg hirtelen nem számít Isten neve, hogy ki ejtette-e, akkor ti miért ragaszkodtok olyan buzgón hozzá ?

Hiszen tanításotokban mindig azt mondjátok,hogy ha imádkoztok is hozzá nevén kell szólítani!

2014. aug. 23. 09:32
 16/24 A kérdező kommentje:

De utalt Jézus Isten nevére? Egyáltalán arról tanított ?

Vagy ti most csak bele kavarjátok ?

Azt akartam kideríteni,hogy Az Újszövetség összhangban van-e az Ószövetséggel ! Ugyan arról az Istenről beszél?

Jézus ugyan arról az égi Atyjáról tanított mint aki az Ószövetségben van?

Ha nevén említette akkor biztos! Egyáltalán Jézus ki mondja magát messiásnak, akit az Ószövetségben említenek mint megváltót? Jézus ki mondja,hogy ő a megjövendölt megváltó ??

Egyáltalán utalnak az Újszövetségben az Ószövetségre?

2014. aug. 23. 09:38
 17/24 A kérdező kommentje:
Nem az érdekel,hogy,hogy ejtette hanem az,hogy ki mondja-e ?
2014. aug. 23. 09:40
 18/24 FCs ***** válasza:

Kedves Sándor!

Az idézet pontosan (Károli fordítás szerint):

37Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

Uradat, nem Jehovát.

Szeretettel és Imával

2014. aug. 26. 22:20
 19/24 FCs ***** válasza:

Kedves Hozzászólók!

Valaki végre leírhatná, hogy hol mióta mondják Jahve-t Jehova-nak. A jehova tanúi előtt sehol nem írták, említették ezen a néven. Ám amikor leült jehova rt. alapítója gondolkodni, akkor hirtelen felbukkant ez a név.

Végignézve a jehvások szentírásának mondott könyvet, érdekes dolgokat olvasok benne. És ezek után még a jehovások mondják, hogy cenzúrázzák a magyar nyelvű Bibliákat?

Sok blogot olvastam végig, sokszor hozzá is írtam. Egy nagy tanulságot sikerült levonnom: jehovással teljesen feleslegesen próbálsz vitázni. Mindig ugyanaz a néhány kiragadott mondat, amit érvként használnak. Nem lehet józan ésszel beszélni velük, mert nem hallják meg. Mindenesetre köszönöm nekik a sok-sok hozzászólást, mert kitűnő anyagokat produkálnak a szakdolgozatomhoz!

Szeretettel és Imákkal

2014. aug. 26. 22:34
 20/24 sandor76 ***** válasza:

19-es.Mar a 17-18-19-dik szazadban is ismertek Jehova nevet,sot meg igy is irtak,es akkor a Tanuk meg nem toltottek be a Biblia jovendolesenek megfelelo tevekenyseguket.

A legtobbszor a templomok homlokzatan vagy bent az uvegdisziteseken szerepelt ez a nev.

Ez lehet Jah ,Jahve,es Jehova is.

Az eredetiben nem igy szerepelt,de ez a nalunk es sok mas orszagban is elfogadott.

Egyebkent ezt nem csak Jehova Tanui hasznaljak igy,hanem sok vallastortenesz is elismeri.

Mi ezt mar kinyomoztuk,tedd meg te is.

Karoli forditas;Zsoltarok,83;18-19.

2014. aug. 27. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!