Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyek azok a Biblia versek...

Melyek azok a Biblia versek ahol Jézus említi Jehovát?

Figyelt kérdés

Említi, vagy beszél róla mint Apjáról? Ahol beszél magáról mint messiás?

És ahol vissza utal az Ószövetségi iratokra,versekre?

2014. aug. 19. 21:38
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 15. fejezet

7

Képmutatók, igazán prófétált felőletek Ésaiás, mondván:

8

Ez a nép szájával közelget hozzám, és ajkával tisztel engemet; szíve pedig távol van tőlem.

9

Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai.

Természetesen itt nem a természettudományokról van szó, hanem pontosan a bálványimádó vallásokról:

Lásd itt:

A Márk írása szerint való Szent Evangéliom » 7. fejezet

6

Ő pedig felelvén, monda nékik: Igazán jövendölt felőletek, képmutatók felől Ésaiás próféta, amint meg van írva: Ez a nép ajkaival tisztel engem, a szívök pedig távol van tőlem.

7

Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai.

8

Mert az Isten parancsolatját elhagyva, az emberek rendelését tartjátok meg, korsóknak és poharaknak mosását; és sok egyéb efféléket is cselekesztek.

9

És monda nékik: Az Isten parancsolatját szépen félre teszitek, azért, hogy a magatok rendelését tartsátok meg.

2014. aug. 19. 22:02
 2/24 anonim ***** válasza:

Az ószövetségi törvényekre itt:

"Ne gondoljátok, hogy eltörölni jöttem a törvényt avagy a prófétákat. Nem eltörölni, hanem inkább betölteni jöttem"

2014. aug. 19. 22:21
 3/24 A kérdező kommentje:

És Istenről mint Égi Apjáról hol beszél?

Esetleg nevén említi ?

És magáról,hogy Isten fia,felkent messiás?

2014. aug. 19. 22:58
 4/24 anonim ***** válasza:
0%

Jézus Krisztus Jehova Istenröl úgy beszélt mint Atyjáról. Mindig is bensöséges viszony volt közöttük.

A János 17 részét kedves olvasó ha elolvasod, Jézus nevén beszélt Atyjáról. Ezt mondta: megjelentettem nekik a Te nevedet és még megjelentem"

Ugyanis abban az idöben el volt terjedve egy hiedelem, mi szerint nem merték Isten nevét kiejteni. De Jézus ezt a hiedelmet nem támogatta, ezért tanította a tanítványait imátkozni, hogy "Szenteltessék meg a TE NEVED"

Máté 16:16,17-ben is megtalálod, hogy Jézus a Krisztus, vagyis Messiás

Jézus Krisztus mikor megkezdte a szolgálatát, bement a zsinagógába és elövette az Ézsaiás tekercsét és felolvasta ezt a részt Lukács 4:16-20 megtalálod az Ézsaiás 61:1,2 -ben

Például ezt is idézte közvetlen a Héber Iratokból /Ószövetség/ Zsoltárok 82 részböl a János 10:34,35-ben

Sokat idézték Jézus Krisztus és a tanítványai is a Héber Iratokat, amelyek szövegét átírták a Görög Iratokba /Újszövetség/

2014. aug. 20. 06:42
 5/24 anonim ***** válasza:
47%
Istent Atyaként említi, de soha nem nevezi jehovának.
2014. aug. 20. 06:49
 6/24 anonim ***** válasza:

--hmmmm.... de akkor miért mondta Jézus Krisztus az imájában az Atyjának, hogy megjelentettem nekik a Te nevedet.... miért én NÉVRÖL?

Miért a Mi Atyánkban, hogy szenteltessék meg a Te NEVED? Ha nincs neve? Mi Atyánk, Szenteltessék meg a Te neved...

Mit jelent ez?

Nem tanított minket így MI Atyánk, szenteltessél meg Te..... nem így van a Bibliában :)

2014. aug. 20. 06:56
 7/24 anonim ***** válasza:
Hol mondta ki Jézus a jehova szót? Hm? Hm? Meg tudod mutatni? Mert hogy sehol. Vajon miért nem? Hm? Hm?
2014. aug. 21. 06:06
 8/24 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó...

nem tudom mennyire ismered az Ó és Újszövetséget.... megírtam fentebb, hogy Jézus Krisztus a szolgálata megkezdésekor bement a zsinagógába elövette az Ézsaiás tekercsét és felolvasta azt a verset, amelyet fentebb idéztem.

Elolvastad?

Csak úgy érthetjük meg az Irásokat, ha figyelmesen olvasunk. Tudtad azt hogy itt ezen a helyen az Ézsaiás a Jehova nevét tartalmazza?

Ne azt vedd alapul kérlek, hogy a fordítás ami a kezedben van, milyen nevet vagy nem nevet ír.

Sokan a fordítók közül kitörölték az Isten nevét a Bibliából.... De nem törölhették ki a régi tekercsekböl, kódexekböl.

Például hallottál a Holt-tengeri tekercsekröl?

2014. aug. 21. 07:12
 9/24 anonim ***** válasza:

Maradjunk az Újszövetségnél. Ott hol van leírva?

Az Ószövetségben több néven nevezték Istent, az, hogy egyet kiragadtatok, az a ti saratok. Újra kérdezem, Jézus az Újszövetségben hol ejtette ki a jehova szót? Most már követelem, hogy mutasd meg.

2014. aug. 21. 12:15
 10/24 sandor76 ***** válasza:
0%

Mate,22;36-40.

37-es vers,'Szeresd Jehovat,a te Istenedet...

Tudod mikor a farizeusok kerdezgettek.

2014. aug. 21. 23:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!