Melyek azok a Biblia versek ahol Jézus említi Jehovát?
Említi, vagy beszél róla mint Apjáról? Ahol beszél magáról mint messiás?
És ahol vissza utal az Ószövetségi iratokra,versekre?
A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 15. fejezet
7
Képmutatók, igazán prófétált felőletek Ésaiás, mondván:
8
Ez a nép szájával közelget hozzám, és ajkával tisztel engemet; szíve pedig távol van tőlem.
9
Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai.
Természetesen itt nem a természettudományokról van szó, hanem pontosan a bálványimádó vallásokról:
Lásd itt:
A Márk írása szerint való Szent Evangéliom » 7. fejezet
6
Ő pedig felelvén, monda nékik: Igazán jövendölt felőletek, képmutatók felől Ésaiás próféta, amint meg van írva: Ez a nép ajkaival tisztel engem, a szívök pedig távol van tőlem.
7
Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai.
8
Mert az Isten parancsolatját elhagyva, az emberek rendelését tartjátok meg, korsóknak és poharaknak mosását; és sok egyéb efféléket is cselekesztek.
9
És monda nékik: Az Isten parancsolatját szépen félre teszitek, azért, hogy a magatok rendelését tartsátok meg.
Az ószövetségi törvényekre itt:
"Ne gondoljátok, hogy eltörölni jöttem a törvényt avagy a prófétákat. Nem eltörölni, hanem inkább betölteni jöttem"
És Istenről mint Égi Apjáról hol beszél?
Esetleg nevén említi ?
És magáról,hogy Isten fia,felkent messiás?
Jézus Krisztus Jehova Istenröl úgy beszélt mint Atyjáról. Mindig is bensöséges viszony volt közöttük.
A János 17 részét kedves olvasó ha elolvasod, Jézus nevén beszélt Atyjáról. Ezt mondta: megjelentettem nekik a Te nevedet és még megjelentem"
Ugyanis abban az idöben el volt terjedve egy hiedelem, mi szerint nem merték Isten nevét kiejteni. De Jézus ezt a hiedelmet nem támogatta, ezért tanította a tanítványait imátkozni, hogy "Szenteltessék meg a TE NEVED"
Máté 16:16,17-ben is megtalálod, hogy Jézus a Krisztus, vagyis Messiás
Jézus Krisztus mikor megkezdte a szolgálatát, bement a zsinagógába és elövette az Ézsaiás tekercsét és felolvasta ezt a részt Lukács 4:16-20 megtalálod az Ézsaiás 61:1,2 -ben
Például ezt is idézte közvetlen a Héber Iratokból /Ószövetség/ Zsoltárok 82 részböl a János 10:34,35-ben
Sokat idézték Jézus Krisztus és a tanítványai is a Héber Iratokat, amelyek szövegét átírták a Görög Iratokba /Újszövetség/
--hmmmm.... de akkor miért mondta Jézus Krisztus az imájában az Atyjának, hogy megjelentettem nekik a Te nevedet.... miért én NÉVRÖL?
Miért a Mi Atyánkban, hogy szenteltessék meg a Te NEVED? Ha nincs neve? Mi Atyánk, Szenteltessék meg a Te neved...
Mit jelent ez?
Nem tanított minket így MI Atyánk, szenteltessél meg Te..... nem így van a Bibliában :)
Kedves utolsó...
nem tudom mennyire ismered az Ó és Újszövetséget.... megírtam fentebb, hogy Jézus Krisztus a szolgálata megkezdésekor bement a zsinagógába elövette az Ézsaiás tekercsét és felolvasta azt a verset, amelyet fentebb idéztem.
Elolvastad?
Csak úgy érthetjük meg az Irásokat, ha figyelmesen olvasunk. Tudtad azt hogy itt ezen a helyen az Ézsaiás a Jehova nevét tartalmazza?
Ne azt vedd alapul kérlek, hogy a fordítás ami a kezedben van, milyen nevet vagy nem nevet ír.
Sokan a fordítók közül kitörölték az Isten nevét a Bibliából.... De nem törölhették ki a régi tekercsekböl, kódexekböl.
Például hallottál a Holt-tengeri tekercsekröl?
Maradjunk az Újszövetségnél. Ott hol van leírva?
Az Ószövetségben több néven nevezték Istent, az, hogy egyet kiragadtatok, az a ti saratok. Újra kérdezem, Jézus az Újszövetségben hol ejtette ki a jehova szót? Most már követelem, hogy mutasd meg.
Mate,22;36-40.
37-es vers,'Szeresd Jehovat,a te Istenedet...
Tudod mikor a farizeusok kerdezgettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!