Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten ugye nem fogja cserben...

Isten ugye nem fogja cserben hagyni a Római Katolikus Egyházat? Ugye bízhatunk a vallásvezetőkben?

Figyelt kérdés

2014. aug. 14. 18:23
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Égyébként nekem is sok dilemám van az egyházzal kapcsolatban. Sok mindent szeretek benne, de sok minden zavar is.
2014. aug. 15. 01:42
 22/36 anonim ***** válasza:
Nem egyház fog üdvözíteni, se a hagyomány. Baptista vagyok, mert oda vezérelt Istent és mindennap olvasom a Bibliát, minden nap imádkozom és a saját szavammal. Gyülekezetemben Krisztus áll a középpontban, semmi hagyomány imádat nincs nálunk, az egyszerűség a mérvadó és a mások felé szolgálat, így visszautasítom, hogy sületlenségnek nevezd azt, amit nem ismersz. Nem tudom ki vagy, de nekem úgy tűnik, hogy fogalmad sincs semmiről, csupán tartozni akarsz valahová. Azt sem tudod hogy eszik vagy isszák a protestánsokat, de szidod őket. És tudod mit? Bármikor vitába szállnék azokkal a nagy írástudókkal, akiktől te annyira el vagy ájulva. Mert a Bibliát ismerni nem nagy kunszt. Isten akaratát annál inkább Te befogadtad már Jézust?
2014. aug. 15. 09:06
 23/36 anonim ***** válasza:

"skinzbox nevű felhasználó válasza:

Kedves Kérdező!

Talán érdekelhet a link."

Egyébként tényleg érdekes a cikk. Lehet, hogy az öregnek van igaza. Hiányzik egyfajta spiritizmus, mentalizmus, varázslás a szertartásokból. Az emberiség a materializmus felé mozdult, a protestáns vonal pedig arra tereli. Mostanában inkább ezoterikusok foglalkoznak a gondolat erejével, pedig az újszövetség nagy része is erről szól.

2014. aug. 15. 12:27
 24/36 anonim ***** válasza:

"Vallási hovatartozás nélkül meg hogyan vállalja fel az ember Jézus Krisztust? Nem akarom őt megtagadni ezért szeretnék közösséghez tartozni és ez vagy a katolikus egyház vagy semmi más...."

Most Jézus Krisztust akarod felvállalni,vagy a katolikus egyházat? Jézus nem azt mondta,hogy akkor vállalod őt fel,ha az egyházhoz csatlakozol,hanem azt,hogy ha követed,akkor te is eljuthatsz oda,ahová ő.És az emberek gyümölcseidről fognak megismerni,onnan fogják tudni,hogy hozzá tartozol,ha példát mutatsz."Onnan ismeritek meg őket,hogy szeretet van közöttük" Jézus elmondta a legfőbb parancsot:Szeressétek egymást(és önmagatokat)

Ehhez nem kell egyház.legyél éber,mert bizony mondom,félrevezetnek! ÉBRESZTŐ!

"Csak félek, hogy pont az okosságuk miatt terelnek majd tévútra a tanításaikkal. Sátán nem lehet, hogy az egyházban van? Nem férkőzheti be oda magát?"

Ettől nem kell félned,mert már rég megtörtént...:-) A hatalom sok embert vezetett/vezet félre,ez mindig is így volt.Jézus a katolikus egyházat látván forogna a sírjában,ha most ott lenne...De a többi sem kutya,gondolj csak az ő idejében létező egyházra,meggyűlt velük a baja rendesen.Ha ma eljönne újra,a mai egyház lenne az első,aki elferdítené a tanítását,és keresztre feszítené.És a Sátán...Igen,bárhova beférkőzhet,ahol megtelepszik az önzés,kapzsiság,hazugság,félrevezetés,személyes hatalom dicsőítése,okkultizmus.Bizony,a keresztény egyházak szeretnek ezekkel a dolgokkal játszadozni.Mint a kívülről szép fehérre meszelt sírok,amikben rothadó testek,csontok vannak,olyanok.

2014. aug. 15. 15:20
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Azért Jézus sem használt semmiféle dolgot az ördögűzéshez, csupán imádkozott. És felszólította, hogy távozzon.

A "szentelmények" használata később került be a képbe. Szerintem nem spiritalizmus, varázslás hiányzik, hanem igazán mély kapcsolat Jézussal.

De ez csak az én véleményem.

2014. aug. 15. 15:37
 26/36 anonim ***** válasza:
Ismerd meg egyházad történetét. Az első század pápái sokkal jobban hasonlítottak egy egészséges protestáns gyülekezet fejére ,mint a mai pápák. Egyszerű emberek voltak, testvérek, akik vezették a helyi egyházat. Tiara, csillogás és pompa nélkül. Aztán a pápák császárt csináltak magukból, testvérből Őszentsége, Püspökből pontifex maximus lett, ahogy az egyház politikailag erősödött. Péter apostol majdhogynem rongyokban járt a világot, nem tiarában egy pápamobilban. Az igazi katolikus konzervatív nem a barokk ellenreformációig, hanem sokkal régebbre, az első századig nyúlnak vissza. Mondom ezt exkatolikus, exkeresztény, ex(szervezett)vallásosként.
2014. aug. 15. 19:50
 27/36 skinzbox ***** válasza:
68%

A kérdés arról szólt hogy Isten cserben fogja-e hagyni a katolikus egyházat.

Istennek lehetetlen lenne "cserben hagyni" az Egyházát amit a Szentlélek kiáradásakor létrehozott .Máskülönben nem mondana igazat vagy nem lenne Isten. A Lélek egy Egyházat alapított. A probléma ma abból adódik, hogy nagyon sokan jönnek Jézus nevében. 500 évvel a reformáció után most itt van megszámlálhatatlan protestáns hívő, aki Jézusé, de nem érti a katolikust, nem kér a hagyományból nem kíváncsi a Biblia kanonizálására, csak egyet szeretne mondani. A hit által van van mindenem még üdvösségem is. Mert van a Bibliában van egy ilyen mondat. Ez szép és jó. Az viszont már nem jöhet Istentől ha akár egyetlen protestáns is az ellenfelet netán az ellenségét a katolikusban látja. Nagy gáz az a gyüli ahol ahol ilyet tanítanak. Jézus azt mondta hogy aki nincs ellenem az velem van. Aki mást hírdet! olvassa a Bibliát hogy higyjen és értsen.

2014. aug. 15. 22:06
 28/36 anonim ***** válasza:
De a fő kérdést valóban fordítva kellene feltenni,ahogy az egyik válaszoló is írta.Isten az ami,a világosságok atyja,az,akinél nincs változás,vagy változásnak árnyéka.Ha az egyház viszont ezt kiforgatja,és hamis képet közvetítenek róla,az nem Isten baja.Gondolom így már érthető a dolog.
2014. aug. 16. 20:39
 29/36 anonim ***** válasza:
Nos nézzük a Biblia fényében a dolgot.1Timótheus 2/5"Mert egy az Isten,egy a közbenjáró is Isten és az emberek között,az ember Krisztus Jèzus."1 Korintus 3/11"Mert más fundamentumot senki nem vethet azon kívül,amely vettetett,mely a Jézus Krisztus."Csel.4/12 "Ès nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név,mely által kellene nékünk megtartatnunk."Csel 17/24"Az Isten,aki teremtette a világot,és mindazt,ami abban van,mivelhogy Ö mennynek és földnek Ura,kézzel csinált templomokban nem lakik."Mózes 3 .26/1"Ne csináljatok magatoknak bálványokat,se faragott képet,se oszlopot ne emeljetek magatoknak,se köszobrokat ne állítsatok fel a ti földeiteken,hogy meghajoljatok elötte,mert én vagyok az Ùr a ti Istenetek."2 Korintus 6/16"Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal?Mert ti az élö Istennek temploma vagytok,amint az Isten mondotta:lakozom bennük és köztük járok,és leszek nékük Istenük és ök népem lesznek."Zsoltárok 118/8-9 "Jobb az Ùrban Bízni,mint emberekben reménykedni.Jobb az Ùrban bízni,mint föemberekben reménykedni."Zsoltárok 146/3"Ne bízzatok a fejedelmekben,emberek fiában,aki meg nem menthet.""Ne bízzatok hát emberben,akinek mindene a lehelet az orrában.Ugyan mi nagyot tarthattok felölük?"Tehát mivel Isten kézzel csinált templomokban nem lakik,így felesleges a templom,ami mellesleg tele van bálványokkal,ami az Isten elött útálatos dolog!Csak a Fia Jézus Krisztus által menekülhetünk meg a haláltól,mert néki adatott minden hatalom mennyen és földön.Sem egyház,sem pap,sem pápa nem menthet meg senkit! "Monda néki Jézus:én vagyok az út az igazság és az élet,senki sem mehet az Atyához,hanemha én általam"(János 14/6)
2014. okt. 19. 21:22
 30/36 anonim ***** válasza:

II. Rákóczi Ferenc fejedelem zászlóján:

Iustam causam Deus non derelinquet.

Isten az igaz ügyet nem hagyja el.

2014. okt. 19. 21:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!