Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten ugye nem fogja cserben...

Isten ugye nem fogja cserben hagyni a Római Katolikus Egyházat? Ugye bízhatunk a vallásvezetőkben?

Figyelt kérdés

2014. aug. 14. 18:23
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Na most akkor mi van? Sátán volt Péter vagy csak hitetlen? akkor hogy bízunk az egyházban? ajjjhh... de bonyolult ez a dolog....
2014. aug. 14. 22:11
 12/36 skinzbox ***** válasza:
100%
Valójában csöppet sem bonyolult az igerész. Jézus a sátáni gondolatra mondta hogy távozzon. Péter földi messiást várt,és ennek hangot is adott.Ezért szólította föl a Sátánt Jézus, hogy távozzon Péter gondolataiból.
2014. aug. 14. 22:21
 13/36 anonim ***** válasza:

Fölösleges aggódni, volt már ennél nagyobb problémában is az Egyház. Lásd reformáció: ma már nem tűnik olyan nagy dolognak, mert megszokott, hogy van más felekezetű keresztény is, de akkor az egy hatalmas szakadás volt, ami nagyon megrázta az Egyházat és egyúttal a középkori egyház végét jelentette, de ettől még nem szűnt meg létezni.

Lehet, hogy most sok a támadás, de ha egy kicsit is megnézzük az elmúlt 150 év pápáit, mind nagyszerű emberek voltak, és ez azért nem mindig volt így az Egyház történelmében.

"Az új pápát azóta nem tudom tisztelni mióta kijelentette, hogy szereti a focit és ez meg az a kedvenc focicsapata meg ennek meg annak drukkol. Ez még egy paptól is durva lenne, de magától a pápától... :("

Akkor most a mi plébánosunk is kiábrándító, hogy focizott velünk együtt a nyári táborban örömet szerezve ezzel 20 fiatalnak??

A sport nem bűn, hanem Isten ajándéka. Ép testben, ép lélek, ahogy szokták mondani. Én is nézek focit hívőként és drukkolok is csapatnak, akkor egy pap vagy a pápa miért ne tehetné meg?

Igazából a túlzottan elvilágiasodást én se szeretem, nem tudnám úgy szólítani a pápát, hogy "Hello, Ferenc, hogy vagy?", de azért nem látom a mai dolgokat annyira vészesnek.

2014. aug. 14. 22:45
 14/36 anonim ***** válasza:

Miért mondod, hogy a protestáns gyülekezetek tanítása sületlenség?

Bárcsak olyan fontosnak tartaná a katolikus egyház a Szentírás ismeretét, mint a protestáns egyházak. Akkor bizony komoly megújulás, megtérés lenne minden téren.

Mondom mindezt katolikus létemre.

2014. aug. 14. 22:58
 15/36 skinzbox ***** válasza:
Nem írta a 13-as hogy sületlenség.
2014. aug. 14. 23:11
 16/36 A kérdező kommentje:
Én írtam, hogy az. Hát nem tudom mit higgyek. Ez az új pápa valahogy nem szimpatikus. Mindig az ördög jut az eszembe róla. Lehet hülyeség, de a többi pápa arcán ilyet nem látok. Már magához a dolgokhoz való hozzáállása is, beszéde, stb. mintha valami bűzlene, pedig én tényleg próbálom őt elfogadni és olvasok utána és nem szeretnék eltávolodni az egyháztól.
2014. aug. 14. 23:24
 17/36 A kérdező kommentje:
Én olvasgattam katolikus könyveket és szerintem sokkal durvább a Bibliaismeretük mint a protestánsoké. Rendkívül okosak ezek a papok és egyházvezetők! A protestánsokról ezt nem tudnám elmondani pedig jártam baptistáknál is meg adventistáknál is. Csak félek, hogy pont az okosságuk miatt terelnek majd tévútra a tanításaikkal. Sátán nem lehet, hogy az egyházban van? Nem férkőzheti be oda magát?
2014. aug. 14. 23:27
 18/36 anonim ***** válasza:
Ne aggód már szét magad. "szereti a focit" - na és? ez miért baj? Ember. A Pápának van egy olyan címe is: Szolgák szolgája. Ha bűzlik valami, nézz körül, nem esett-e be egy kis sajt a az asztalod alá.
2014. aug. 14. 23:31
 19/36 skinzbox ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Talán érdekelhet a link.

[link]

2014. aug. 14. 23:36
 20/36 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megbántani, de én is tudnék olyan könyvet írni, amitől padlót fognál, hogy milyen komoly bibliaismeretem van stb.

A protestánsok bibliaismeretét arra értettem, hogy Ők egy sima hétköznapi beszélgetésben is kapásból megmondják neked hol található egy bizonyos ige. Ez számomra azt jelenti, hogy nekik mindennapi kenyerük az ige olvasás, tanulmányozás. Amíg mi katolikusok nagyobb hangsúlyt fektetünk, mondjuk a rózsafűzér imádságra.

Pedig Jézus mondja, hogy nincs más közbenjáró ember és Isten között csak az ember Jézus Krisztus.

14-es válaszoló voltam

2014. aug. 15. 00:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!