Isten ugye nem fogja cserben hagyni a Római Katolikus Egyházat? Ugye bízhatunk a vallásvezetőkben?
Fölösleges aggódni, volt már ennél nagyobb problémában is az Egyház. Lásd reformáció: ma már nem tűnik olyan nagy dolognak, mert megszokott, hogy van más felekezetű keresztény is, de akkor az egy hatalmas szakadás volt, ami nagyon megrázta az Egyházat és egyúttal a középkori egyház végét jelentette, de ettől még nem szűnt meg létezni.
Lehet, hogy most sok a támadás, de ha egy kicsit is megnézzük az elmúlt 150 év pápáit, mind nagyszerű emberek voltak, és ez azért nem mindig volt így az Egyház történelmében.
"Az új pápát azóta nem tudom tisztelni mióta kijelentette, hogy szereti a focit és ez meg az a kedvenc focicsapata meg ennek meg annak drukkol. Ez még egy paptól is durva lenne, de magától a pápától... :("
Akkor most a mi plébánosunk is kiábrándító, hogy focizott velünk együtt a nyári táborban örömet szerezve ezzel 20 fiatalnak??
A sport nem bűn, hanem Isten ajándéka. Ép testben, ép lélek, ahogy szokták mondani. Én is nézek focit hívőként és drukkolok is csapatnak, akkor egy pap vagy a pápa miért ne tehetné meg?
Igazából a túlzottan elvilágiasodást én se szeretem, nem tudnám úgy szólítani a pápát, hogy "Hello, Ferenc, hogy vagy?", de azért nem látom a mai dolgokat annyira vészesnek.
Miért mondod, hogy a protestáns gyülekezetek tanítása sületlenség?
Bárcsak olyan fontosnak tartaná a katolikus egyház a Szentírás ismeretét, mint a protestáns egyházak. Akkor bizony komoly megújulás, megtérés lenne minden téren.
Mondom mindezt katolikus létemre.
Nem akarlak megbántani, de én is tudnék olyan könyvet írni, amitől padlót fognál, hogy milyen komoly bibliaismeretem van stb.
A protestánsok bibliaismeretét arra értettem, hogy Ők egy sima hétköznapi beszélgetésben is kapásból megmondják neked hol található egy bizonyos ige. Ez számomra azt jelenti, hogy nekik mindennapi kenyerük az ige olvasás, tanulmányozás. Amíg mi katolikusok nagyobb hangsúlyt fektetünk, mondjuk a rózsafűzér imádságra.
Pedig Jézus mondja, hogy nincs más közbenjáró ember és Isten között csak az ember Jézus Krisztus.
14-es válaszoló voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!