Földi reménységű Jehova tanúi, miért nem kell nektek Jézus szövetsége, kegyelme, haláláldozata?
Ha jól tudom ti nem esztek/isztok az Úrvacsorából. Pedig Jézus mondta:
1. Hasonlóképen a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely ti érettetek kiontatik.
2. És vevén a poharat és hálákat adván, adá azoknak, ezt mondván: Igyatok ebből mindnyájan;
28.
Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, a mely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára.
3. És vévén a poharat, és hálákat adván, adá nékik; és ivának abból mindnyájan;
24.
És monda nékik: Ez az én vérem, az új szövetség vére, a mely sokakért kiontatik.
E szerint, aki nem issza Jézus "vérét", azzal Jézus nem köt szövetséget, és így nem fogadhatja el Jézus áldozatát.
Ti hogyan látjátok ezt?
Jó, akkor nevezzük földi Paradicsomnak. A kérdés ettől még nem változik: Miért rontod a földi Paradicsomba történő kerülésed esélyeit azzal, hogy másokat is megpróbálsz jehovahívővé tenni? Hiszen a létszám limitált (144.000 fő), és minél többen lesztek, annál inkább csökken az esélye, hogy beleesel majd a 144E-be. Szóval miért?
KZitus, hozzád szintén ugyanez a kérdésem. :)
Sceptic
Figyelj csak!!
Tudod mit ír a Biblia arról, hogy hány ember lesz megmentve?
Figyelj kérlek, ha van Bibliád neked, vagy a nénikédnek keresd ki, hogy nem tréfálkozok :)
A Jelenések 7:9 "egy NAGY sokaság, amelyet senki meg nem számolhatott, minden népböl és nyelvböl....."
Sceptic, Te is közöttük lehetsz. Mond nem tetszene neked egy értelmes, tartalmas, fiatal erövel, rengeteg aktivitással, jó barátokkal, gyönyörü természetben egészségesen....megvalósuló élet?
Nem ilyen nyomorúságos, mint amit élünk. Ne mond kérlek, hogy Te igy elégedett vagy. Nem vagy... egyik napról a másikra senki sem tudja mi várja, akár a munkahelyét veszti el, akár szeretteit....akár egészségét
Elnézést kérek kedves kérdező.
Föltettek egy kérdést, és szeretnék rá válaszolni.
Muszály nekem is kérdeznem: Miért gondolod, hogy rontom a földi paradicsomba való bejutásom esélyét azzal, hogy igyekszem másoknak is elmondani azt, hogy ezt a paradicsomot Jehova Isten hozza létre számunkra a Fia Krisztus által.
Most, hogy ezt neked is elmondtam, ahogy másoknak is szeretném elmondani, ez azt jelenti a számodra, hogy "jehovahívővé" akartalak tenni? Mert egyáltalán nincsen ilyen szándékom. Ahogy én szabad akaratombol döntöttem amellett, hogy tanú leszek, ugyan igy dönthetsz te is, hogy mit teszel vagy miben hiszel.
"Hiszen a létszám limitált (144.000 fő), és minél többen lesztek, annál inkább csökken az esélye," -irod. Ugy gondol egy kicsit összekevered itt a dolgokat. Az általad irott szám azok száma akik tényleg a menybe mennek és Krisztussal fognak uralkodni a föld fölöt. Biztos a Jelenések könyvéből olvastad te is, hogy ennyi a számuk.(Jel 14:1)
Viszont a Jelenések 7:9 ir egy nagy sokaságrol (akár rólad is) akik élhetnek majd itt a földi paradicsomban. A te szavaiddal élve ebbe a nagy sokaságba szeretnék "beleesni".
Ha esetleg lenne még kérdésed, szivesen válaszolok.
Remélem nem volt túl bonyolult.
Magyarul, ez nem egy tól-ig létszám, hogy Jézustól az apokalipszisig bezárulva, a méltó 144000, hanem akkor élnek abban az időben és azokból lesznek kiválasztva.
"Sceptic, Te is közöttük lehetsz. Mond nem tetszene neked egy értelmes, tartalmas, fiatal erövel, rengeteg aktivitással, jó barátokkal, gyönyörü természetben egészségesen....megvalósuló élet? "
Dehogynem, tetszik ez az élet :)
"Nem ilyen nyomorúságos, mint amit élünk."
Sajnálom hogy neked ilyen jutott... Vagy hogy így érzed. De tényleg. Én azért szépnek látom e világot :)
"Ne mond kérlek, hogy Te igy elégedett vagy. Nem vagy..."
Örülök, hogy ennyire ismered az életemet. De attól tartok, rosszul. Valóban elégedett vagyok. Persze, én is vágyom dolgokra, de nem szomorkodom vagy bánkódom végig az egész napomat vagy életemet azért, mert még nem értem el őket. Ezért célok a célok, hogy legyen, ami előre hajtja az embert. És nekem nem a túlvilágra vonatkozó, halál utáni céljaim vannak, hanem olyanok, amit még életemben el szeretnék érni. Tudod, ti várjátok a földi Paradicsomot, én inkább megteremtem magamnak azt itt, ebben az életemben ;) A halál utáni léttel (ha van olyan egyáltalán) pedig majd ráérek a halálom után foglalkozni. Mindent a maga idejében.
Szia csak most tudok valaszolni,most van idom.
A Biblia azonositja mind a ket osztalyt,a Felkenteket,es a Foldi remenysegueket.
Igaz nem mindig ugyanabban a konyvben.
Pal peldaul arrol beszel amikor ok [mint kivalasztottak,felkentek]elragadtatnak ,es hogy mi lessz a jutalmuk ha kitartanak a halalukig.
Azert mondhatta,a palyat vegigfutottam a hitet megtartottam.
Jezus a Janos evangeliumaban beszel a felkentekrol is eleg sokszor,es a foldi remenyseguekrol.
Itt ugy emliti oket[foldieket],hogy mas juhaim is vannak,es oket is elo kell hoznom,es egy nyaj lesznek egy pasztorral.
Jezus tudta,hogy elobb a felkentek lesznek kivalasztva,onnantol kezdve ,hogy O itt volt a foldon.
Elsok voltak az apostolok.
De azt is tudta,hogyha meglessz a szamuk[144000],utanna jonnek majd a foldi remenyseguek.
Erre akkor kerult sor amikor betelt a felkentek szama,akiket maga Isten hivott el.
Ez az idoszak az 1900-as evek elejeig tartott.
Onnan tudjuk,hogy onnantol egyre kevesebb ember tartotta magat egi elhivasunak,pedig ok is azon a hiten voltak es ugy eltek,es szolgaltak,de mar mas remenyseggel.
Mind a ket osztalynak Jezus valtsaga tette lehetove,hogy kozeledhetnek Istenhez.
Annyi kulonbseggel,hogy a felkentekkel mas a szandeka Istennek,ez egy kicsiny csoport a szamukat tekintve,ahogy Jezus is beszelt roluk.
Ok kulonleges tulajdona lettek Istennek,mert megorzik es megoriztek a huseguket Istenhez es az elhivasukhoz.
Ezert Isten,amikor meghalnak itt a foldon,hallhatatlansagot kapnak az egben,ahol Jezus is van.
Ott ahogy Pal mondta mindenkor az Urral leszunk.
Itt jon a masik kerdesed.
Jezus rajuk gondolhatott,amikor azt mondta nem hazasodnak,nem szaporodnak,olyanok lesznek mint az angyalok az egben.
Azert ,mert tenyleg azok lesznek sot meg magasabb allast is toltenek be,mert az angyaloknak csak orok eletuk van,a felkentek pedig ahogy irtam hallhatatlansagot kapnak.
A szadduceusokrol.
Ok meg nem erthettek kik a felkentek,Jezus idejetol derult ra feny.
Tehat ok a foldi remenyseguekre gondolhattak,bar ahogy irtad nem hittek benne.
Azert is van igy ,mert a zsidok el lettek vetve mint nep,amikor megolettek Jezust.
Akkor Isten kijelentette,hogy barki kozeledhet hozza aki feli a nevet es igazsagot cselekszik.
Innentol kezdodott el a felkentek kivalasztasa ,es ahogy szinten irtam az elsok az apostolok lettek.
Akik Jezus elott eltek a foldon,azoknak foldi remenyseguk van.
Ezt tudta Abraham is,Noe is es meg sok huseges.
Noe mondta,a halal allapotaban fog varakozni mig Isten ujra szolitani fogja.
A Jelenesek konyve azonositja mind a ket osztalyt,a felkenteket is es a foldi remenysegueket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!