Földi reménységű Jehova tanúi, miért nem kell nektek Jézus szövetsége, kegyelme, haláláldozata?
Ha jól tudom ti nem esztek/isztok az Úrvacsorából. Pedig Jézus mondta:
1. Hasonlóképen a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely ti érettetek kiontatik.
2. És vevén a poharat és hálákat adván, adá azoknak, ezt mondván: Igyatok ebből mindnyájan;
28.
Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, a mely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára.
3. És vévén a poharat, és hálákat adván, adá nékik; és ivának abból mindnyájan;
24.
És monda nékik: Ez az én vérem, az új szövetség vére, a mely sokakért kiontatik.
E szerint, aki nem issza Jézus "vérét", azzal Jézus nem köt szövetséget, és így nem fogadhatja el Jézus áldozatát.
Ti hogyan látjátok ezt?
Jezus a szovetseget a felkentekkel kototte meg,ok lettek Isten uj valasztott nepe,akiknek megadta Jezus valtsaga altal,hogy tronorokosei legyenek Jezusnak.
Mivel a felkentek,halaluk utan szellemi testet kapnak,amirol Pal beszelt,eggyutt lesznek Jezussal.
Magad irtad,Jezus azt mondta ;ez a szovetseg vere',ez a szovetseg pedig csak erre az osztalyra vonatkozik.
Isten a foldi remenysegu emberekkel,nem ezt a szovetseget kototte,hanem ugyanugy Jezus valtsaga altal lehetoseget kapnak a foldi orok eletre,ugy ahogy Adamnak is megvolt,de megsem volt vele semmilyen szovetseg megkotve.
A foldi remenyseguek ugyanazt a szerepet fogjak betolteni,mint ami eredeti szandeka volt Istennek Adamekkal.
A felkenteket Isten maga valasztja ki,es miutan meghaltak megkapjak a masodik elpecsetelest,ami biztositek arra,hogy ok feddhetetlenek maradnak mindorokke,es egyben halhatatlanok is.Ezert lett veluk megkotve ez a szovetseg ,es nem tartoznak oda a foldi remenyseguek.
Ennek pedig semmi koze a kegyelemhez,es halaaldozathoz amit irtal.
A szövetséges nem a kenyér és a bor zabálásáról és ivásáról szól.
Úgy sem fogod elolvasni, de bemásolom gondolkodni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
És ne gyere azzal, hogy szó szerint kell venni és nem jelképesen, mert akkor kannibálnak kellene lenni.
Egyébként meg a Biblia elítéli a krisztus megfeszítését...
A kegyelmének mi a feltétele?
Itt van szószerint is leírva pl.(de még milló helyen):
Az Apostolok Cselekedetei » 2. fejezet
22
Izráelita férfiak, halljátok meg e beszédeket: A názáreti Jézust, azt a férfiút, aki Istentől bizonyságot nyert előttetek erők, csudatételek és jelek által, melyeket ő általa cselekedett Isten ti köztetek, amint magatok is tudjátok.
23
Azt, aki Istennek elvégezett tanácsából és rendeléséből adatott halálra, megragadván, gonosz kezeitekkel keresztfára feszítve megölétek:
Pál Apostolnak Korinthusbeliekhez írt első levele » 2. fejezet
8
Melyet e világ fejedelmei közül senki sem ismert, mert ha megismerték volna, nem feszítették volna meg a dicsőség Urát:
Kedves kérdezö,
bocsi, a kérdésedben van egy bizonyos sajátságos meggyözödés, amely nem alapul az igazságon.
Próbáld meg kérlek személyesen feltenni ezt a kérdést valakinek a tanúk közül. Nyugodtan elmehetsz a Királyságtermünbe is bárhol, vedd kérlek a kezedbe a Bibliádat, és kérj meg bárkit, hogy feleljen kérdésedre :)
Van rá lehetöséged? Ha nem írj kérlek privát, elküldök neked verseket, amiket elolvashatol a saját Bibliádban. Nem titokként akarom, de igazán sok kérdést törülni szoktam.. kevéshez térek vissza. Tudod kevés az idö :)
Kedves Sceptic
Hogy te mekkora tévedésben élsz!!!
Egy másik emberről állítani, illetve olyasmit terjeszteni ami nem igaz, az nem csak nem keresztényi :(
Igazából ezzel a kérdéssel magamat is megfogtam, mivel én sem járok gyülekezetbe. És nem gondolom, hogy ez üdvkérdés lenne, mivel a lator se evett ebből a vacsorából, és mégis üdvözült.
Én ezzel a kérdéssel nem akartam senkit sem ócsárolni, csak felmerült bennem ez a kérdés.
Sándor, köszönöm a válaszodat, a felvilágosítást. Lenne hozzád egy kérdésem: honnan tudjuk, hogy ami a Bibliában áll kire/kikre vonatkozik(gondolok itt a felkentekre és a földi reménységűekre)? És kérlek válaszolj még erre: amikor a szadduceusok "kísértették" Jézust, azzal, hogy nincs feltámadás, akkor ők a felkentekre gondolhattak(bár ők nem hittek ebben) vagy csak a sima emberekre(földi reménységűekre)? Vagy Jézus kire gondolt, amikor azt mondta, hogy olyanok lesznek mint az angyalok, nem házasodnak, férjhez sem mennek?
Lucifer, tényleg nem erről szól, mivel ez "csak" egy szimbólum, de Jézus meghagyta a tanítványainak(csak nekik??), hogy ezt cselekedjék az Ő emlékezetére. És igazad van nem fogom elolvasni, legfeljebb az utolsó linket, de nem most. Nem is úgy értettem, hogy szó szerint kell venni. Ez egy jelkép.
Lehet, hogy a Biblia elítéli, de enélkül nem lenne számodra sem menekvés Isten haragja elől. Szóval akármennyire is fájt az Úrnak ez, meg kellett történnie, mivel akkor minden(?) ember a pokolra került volna.
Sceptik barátom, kijavítom súlyos tévedésedet.¨
Én nem készülök a mennybe menni. Tudod, hogy a Föld lesz újra paradicsommá téve, az Isten eredeti terve szerint, melyet még az Édenben elhatározott?
Volt már valamikor Biblia a kezedben? Ha van Bibliád megtalálhatod mit ír a jövöröl Jelenések 21:4 Ézsiás 65:21,22 Ézsaiás 35:1-7
Azt nem értem Sceptik, miért van benned ennyi elöítélet? Néha elgondolkodom hány éves is lehetsz... persze ne áruld el :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!