Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » új és ó szövetségre milyen...

új és ó szövetségre milyen bizonyítékok vannak h a mese történelem?

Figyelt kérdés
vagyis arra lennék kíváncsi h milyen bizonyítékok vannak magára a könyv hitelességére, anélkül h kinyitnám. Mert elvileg a prófécia beteljesedések a bizonyítékok, nekem ennyi nem elég h elhiggyem.

2014. aug. 7. 02:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
történelmi hátterére vagyok kíváncsi, elvégre egy több ezer éves könyvről lenne szó.
2014. aug. 7. 18:03
 12/16 anonim ***** válasza:
ÉS most akkor röviden kellene írnunk arról a témáról, amelyről könyveket írnak? Bemész a legközelebb könyvtárba, és a vallás részlegen megtalálod a választ a kérdésedre.
2014. aug. 7. 18:06
 13/16 A kérdező kommentje:

Sajna nem úszom meg h regényt írják, de hátha ha nem tudok a sorok között olvasni...

Nem tudom h hiszek istenbe, engem nem így neveltek ettől még lehetek olvasott, amúgy a kérdés melyik részénél lehet rájönni arra h olvasatlan lennék? Nah mind1 ezt hagyjuk, elvégre elolvastam a harry potter összes seriáját (most aztán faszán olvasott vagyok mi :D ( + 30-40 könyvet kb, ettől nem tudom h bekerültem-e a könyvmoly klubba, remélem nem ) De a kérdésem most nem azért tettem fel h megkérdőjelezzük az én olvasottságomat, és erről vitázzunk. Nézzük pl a harry potter könyv sorozatot, elolvastam, elhiszem? nem... és ha azt mondták volna h igaz történet alapján írták, akkor sem hittem volna el, pedig tényleg jól megírt story. A Bibliát ráadásul nem 1 ember rakta össze, és nem 5 perc alatt hanem pár szász évig írtak egy fantasztikusan jól összerakott mesét(vagy tényleg igaz minden betű belőle, én ezt honnan is tudjam? ). Ószövetség alapján akár megírhatták az Újszövetséget, volt rá idejük. Itt bukott az a bizonyítás h a proféciák miatt hiteles a könyv, vagy tényleg valós adatokat írtak le, attól h más emberek azt mondják h igaz, még nem fogom elhinni, előre is bocsánat a hívőkért ezekért a gondolatokért ha ez esetleg sért vkit. Persze nem lehet visszapörgetni az időt de logikusan ennyi infoból nem tud mást feltételezni egy könyvről az ember(bármilyen könyvről legyen is szó). Gondolhattok hitetlennek vagy h én most az ördög szolgálatában állok és ezért írok ilyeneket. Nem, én csak elkezdtem keresni vmit, amit először megfogok cáfolni még egy párszor, mert azt azért nehezen hiszem el h aki hívő az egyből elhitt mindent, vallások se ezért alakultak nyilván, és kivettek pár dolgot ami épp nem tetszett vkinek vmi belőle. ha ez megtörtént, 2000 ezer év sok idő, bármi történhetett még addig.

Mielőtt elkezdek kutakodni, gondoltam ezen az úton végigment már valaki, mégse kéne azért éveket erre pazarolnom, hanem egy olyan kutató könyvét olvasni aki már végig ment ezen az úton, és közben alá tudja támasztani tárgyi bizonyítékokkal akár, a történelmi hátterét a könyvnek. Sajna nekem ez kell ahhoz h egyáltalán elkezdjem olvasni, nem úgy állnék elolvasni a könyvet h attól félek h ez lehet a világ létező legnagyobb megvezetése... Vagy egy szent könyv, nah ezért ez nem mind1.

2014. aug. 7. 19:12
 14/16 anonim ***** válasza:

Én annak idején ateista voltam egy masszívan ateista közegben, számomra is fontosak ezek, ahelyett hogy összelaikuskodom neked a kérdést, javaslom inkább olvass a biblia.hu-n, olvasd el Zsidók Története c. könyvet ill a Kereszténység története címűt (ezeket egy paul Johnson nevű ateista történész írta), ill olvasd magát a Bilbiát, mellé a Jubilleumi komentárt, ezt a könyvet bár keresztények írták, de nagyon alapos tudományos igényességgel, apszolut nyitottan arra, hogy a Bilbia egyes helyeken téved vagy pontatlan...

Egyébként meg a bibliakritika gyakran silány, sokszor a tudatlanságra alapoz, pl "Jézusról nincs semmiféle kortárs forrás", de igen van, olyannyira, hogy 3-at leveszek neked egy könyvesbolt polcáról, és még megannyi amit nem fordítottak magyarra

Ja és még valami: tapasztalatból tudom ,hogy ezek a dolgok fontosak, de ha te eldöntötted, hogy a Bilbia hiteltelen, persze igyekszel magadnak is azt hazudni, hogy te nyitott vagy, akkor ha emelkedik melletted egy tűzoszlop és túlvilági hang szól hozzád, majd számos ember megerősít, hogy ők is látták hallották amit te is, még felvételek is vannak stb stb, akkor sem fogsz hinni

2014. aug. 7. 19:25
 15/16 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Milyen bizonyítékok vannak arra hogy nem mese hanem történelem a Biblia?

A válasz az hogy: - Régészeti!

2014. aug. 7. 19:35
 16/16 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen, végre egy igen hasznos válasz :)

Nem én igazából hiszek valamibe, de nem egy személyes dologba, ami létrehozott mindent, mert valahogy a "nincs"-ből lett az amit látunk nehéz elképzelni, nehezebb mint a "Van"-t(ami maga az isten igazából).

2014. aug. 7. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!