Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon istent imádni kell,...

Vajon istent imádni kell, vagy szeretni?

Figyelt kérdés
csak én nekem tűnik az imádat bolondsággal összefüggő elvakult érzelemnek?szeretni nem szebb és jobb dolog?
2010. jan. 12. 15:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%

Hát, ha nem is bolondsághoz van köze, de mindenképpen saját és mások alárendelését jelenti. Ez nem jó.

Szeretni.. én azt becsülöm, ha valaki úgy él, hogy másoknak nem árt. Nekem ez éppen elegendő. Ha ennek nem tesz eleget, akkor hiába jár templomba..

2010. jan. 12. 15:57
 2/11 anonim ***** válasza:
Egyiket sem kell. Ez egy lehetőség. Egyébként az imádat a szeretet fokozása.
2010. jan. 12. 16:13
 3/11 A kérdező kommentje:
szerintem meg az imádat a szeretet őrült,és vak fokozódása,ami nem vezet fejlődéshez,sem léleknek,sem isten szemében,de csak szerintem..
2010. jan. 12. 16:28
 4/11 anonim ***** válasza:
63%
én teljesen egyet értek a kérdezővel...az imádat valami felszínes, látszólagos dolog, aminél nagyobb a füst, mint a tűz....de a szeretet az igazán mély és a végletekig mélyíthető érzés
2010. jan. 12. 17:32
 5/11 anonim ***** válasza:
63%
az imádat olyan, mint a rajongás...nagyon nagy lánggal ég, hatalmas fénye van és tombol, de nagyon hamar felemészt mindent és kialszik... a szeretet pedig folyamatosan ég egyenletes lánggal és örökké kitart, mintha gondos kezek minden órában újabb adag fát tennének rá
2010. jan. 12. 17:35
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Nem igaz. Az imádat nem azt jelenti, hogy megőrülsz valami miatt. Hanem azt, hogy azt a vmit/vkit helyezed a legelső helyre az életedben. Ha Istent helyezed 1. helyre, az azt jelenti, h imádod őt, tehát bármit megtennél érte. Azért mert őt szereted. Imádod. Az nem azt jelenti, hogy egy hisztériás őrült vagy, henm azt hogy mindenekfelett szereted őt. Mindent megtennél érte. Ilyenek. Az imádat nem rossz, vagy őrült dolog.
2010. jan. 12. 18:13
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem az imádatban van valamennyi csodálat is, hogy csodálom Istent hatalmáért, jóságáért,FELNÉZEK RÁ es nagyon szeretem, mert Ő csodálatos. Embert nem is szabad imádni.
2010. jan. 12. 18:18
 8/11 anonim ***** válasza:
A szavaink sokszor elvesztik eredeti valós értelmüket. A Biblia azt írja: egyedül Istent Imádd, csak neki szolgálj. Nyilván, mikor ezt írták, még egészen más értelme volt az imádat szónak, mint amikor ma valaki azt mondja: imádom a fagyit. Senki sem gondolja, hogy vallásos tiszteletet érez a fagyi iránt, még csak azt se, hogy őrjöngve, tombolva akarná a fagyit, egyszerűen, csak nagyon szereti. Pont úgy mint én. De azért Isten előrébb való még a fagyinál is.
2010. jan. 12. 19:31
 9/11 Zenon ***** válasza:
24%

Az imádat túl heves,de nem elég elmélyült érzelem.

A szeretet állandó.Tehát szeress,és ne imádj!

2010. jan. 12. 20:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ugyanazokat értjük a két szó alatt. Az imádat számomra nem az a gyorsan ellobbanó érzelem amit pl. a szerelmesek mondogatnak egymásnak. Ez nekem valami sokkal mélyebb mint csupán a szeretet. Benne van Isten szeretete, szerelme de a csodálat a tisztelet és a dicsőítés is. Nagyon nehéz elmondani milyen az amikor Isten valóságos jelenlétében imádod őt. Amikor már nincsenek szavaid arra amit érzel, és amikor Ő szíved legmélyéig megérint. Ez több mint a szeretet, de a kettő nem zárja ki egymást. Szerintem ezt megérteni az tudja aki át is éli.
2010. jan. 12. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!