A kecske miért a sátán jelképe?
Figyelt kérdés
Honnan származik, vagy mi az alapja?2014. aug. 2. 21:55
1/22 anonim válasza:
Biztosan nem tudom, de aki tartott már kecskét, annak szerintem egyértelmű. Törvénytelen egy jószág, nem tisztel sem embert, sem istent:D de azért cukik...
2/22 anonim válasza:
Az egyetlen emlős, aminek négyszögletű a pupillája. Olvastam valamit a sátán-kecske témában, de csak ennyire emlékszem belőle :)
3/22 anonim válasza:
szerintem te a szatír ra gondolsz (félig kecske, félig ember) ez egy ördögfajta
4/22 anonim válasza:
mondjuk én egy angyalt nem tudok kecskeként elképzelni (a Sátán egy bukott angyal)
5/22 anonim válasza:
A szatír nem egy "ördögfajta", hanem egy görög mitológiai lény. A sátánisták imádják valamiért a kecskét.
6/22 anonim válasza:
Nem a sátán, hanem az ördög jelképe. A középkorban terjed el egy olyan ábrázolása ahol kecske lábai, kecskeszakálla és kos szarva van az ördögnek. Az, hogy honnan ered nem tudom, de az én tippem is az, hogy a mitológiai lény ábrázolásából származik, amit később a keresztények az ördöggel kötöttek össze (ahogy tették ezt sok más mitológiai lénnyel kapcsolatban is).
7/22 anonim válasza:
Azért, mert a kecske időszaka (dec.-jan.) az évkörben a legzordabb, legsötétebb időszak, amikor legkevesebb a fény és a sötétség uralkodik.
8/22 anonim válasza:
A "juhok és a kecskék szétválasztásáról" beszélt Jézus azzal kapcsolatban, hogyan fog ez történni az "utolsó napokban".
Csupán egy szemléltetés volt, amit Jézus alkalmazott olyan állatokkal, melyeket a zsidók is ismertek. Mai napig is vannak kecskék sok juhnyájban.
9/22 hollófernyiges válasza:
A görög-római mitológiában voltak a félig kecske, félig ember szatírok/faunok, akik nem voltak gonoszok, csak öntörvényű, duhajkodó erdei népek. A korai kereszténység nem tagadta az efféle pogány istenek létét, de démonoknak nyilvánította mindet és idővel a szatírkülső rajta ragadt az ördögökön.
10/22 anonim válasza:
Hozzáfűzném annak válaszoló válaszához, amelyik Jézus kecskékről és a bárányokról szóló példázatát említette, hogy abban az időben(nem tudom, hogy most milyenek) a bárányok fehérek, és az ott tenyésztett kecskét pedig feketék voltak.
Fehér tiszta, fekete koszos, bűnös. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!