Hogyan tudok evangelizálni?
Szerintem érdemes ez után érdeklődő kisgyerekekkel kezdeni, mesélni nekik Biblai, illetve vallásos történeteket,de Luther kalandos életét, és bátorságát is előadhatod, esetleg mint valamilyen Szuperhőst. (Ezzel nem a vallást akarom kigyúnyolni, de talán a gyerekek így jobban kaphatóak a dologra.) Később érdeklődni fognak. Továbbá kezdetben a barátaid között is felhozhatod, hogy beszélgessetek róla, de inkább először a véleményüket kérdezd, mert saját véleménynyilvánítással mindenki nyitottabbá válik. Meg szerintem a keresztény kisugárzás is már fél siker. Viszont "erőszakosan" szerintem ne evangelizálj, mérd fel, hogy kinek mennyire van rá igénye.
U.I: Azért jó olvasni, hogy ilyesmire törekszel. Minden jót!
Szia!
Én 17 évesen ezt az igét kaptam az Istentől:
"Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól." (Jak 1,27).
Én akkor felkerestem a hozzám legközelebb eső öregotthont, és az ottani idős emberekkel beszélgettem sokat. Nagyon nagy áldás volt rajta! Ehhez nem kell tudás, csak szeretet! Jó szívvel ajánlom Neked is!
Üdv. Péter
Szia!
Az evangelizálás nem azt jelenti, hogy megpróbálod lenyomni másoknak a torkán a Bibliában írtakat, mint információt.
Tedd a saját életedet evangelizációvá: Tartsd meg Isten parancsait! Ez a hiteles út. (Erre remek igehelyet hozott Péter, éppen az jutott nekem is eszembe, elolvasva a kérdésedet.)
A szóban való evangelizálás ez után már magától fog jönni.
Egy Római Katolikus
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!