Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi azt állítjátok,...

Jehova Tanúi azt állítjátok, hogy jobbak vagytok a többi vallásnál mert nállatok nincsenek bűncselekmények. Ez mi akkor?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom,hogy a katolikus papok ilyenek olyanok és a Jehova Tanúinál ilyen sose fordulhat elő stb. mert ugye ők az "igazvallás".Nos találtam egy ilyet ami szerintem túltesz pár katolikus papon.Nem vagyok vallásos se katolikus se református se semmi.

[link]

2014. júl. 31. 11:20
1 2 3
 11/28 szabolcs1988 ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem kell mindent elhinni amit Jehova Tanúiról mondanak vagy írnak. Mi sem vagyunk tökéletesek, és követünk el hibákat. De mindenképp próbálunk a biblia irányelvei szerint élni az életünket. Az pedig igaz, hogy nem megyünk lopni, nem teszünk büncselekményeket, és nem veszünk részt politikai vagy háborús ügyekben.

2014. júl. 31. 21:17
 12/28 szabolcs1988 ***** válasza:
Az pedig megfigyelhető hogy a papság belefolyik a háborúkba, sőt megáldják a katonákat is, hogy sikeresek legyen a harcokban, és győzedelmeskedjenek. Hol a felebaráti szeretet, ha a papok arra ösztönzik a katonákat hogy öljék meg a felebarátjukat.
2014. júl. 31. 21:24
 13/28 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Amit a Jehova Tanúi állitanak az nagyon távól áll a valóságtól.

Azért lehet olyan keveset megtudni a szekta belső életéről mert minden olyan "tévedéseket"amelyek a szervezeten belül történnek ők oldanak meg. feláll egy két három tagu vénekből álló "bíróság" és el "intézik" a próblémát olyan módon,hogy az ne szűrödjön ki. Persze az amolyan kritikusabb "ügyeket" már nem igazán tudják "cenzurázni" és ezért ki tudódik. Viszont erre is van egy kitűnő stratégiájuk,megsemmisítenek minden bizonyítékot és a tagot vagy tagokat szépen kiközősítik és magukra hagyják.

Tehát ez a szekta törvénye.

Csak egy példát mondok;

-Ha netán ki közősítenek valakit azért mert elkapták dohányozni,ugyan úgy nem fognak törődni vele mint példáúl egy olyannal aki megőlt valakit.

A szervezet mindig "mossa a kezét",hogy a "Nagy Ő"soha ne legyen beszennyezve.

De ezt megtudhatod a történelmükből is ha utána nézel.

Azért igyekeznek minél jobban titokban tartani a szervezeten belüli bűncselekményeket,hogy ne lehessen rájuk mondani azt,hogy nem Jehova szervezete.

De meglepődnél,hogy mennyi minden történik közöttük :)amiről a világnak halvány gőze sincs,hidd el ezt nekem....;-)

2014. júl. 31. 23:34
 14/28 anonim ***** válasza:

"Nem troll vagyok,hanem ember.Azért a tanúkat szólítom meg ezzel kapcsolatban mert ők hangoztatják,hogy náluk minden tökéletes."

T. kérdező! Már a feltételezés is hazugság, amire a kérdésed építetted (hogy kinek a hazugsága, mellékes). Ennyire hiteles a többi is ...

2014. aug. 1. 10:41
 15/28 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mi egyáltalán nem állítjuk azt,hogy nálunk minden tökéletes. Ugyanolyan tökéletlenek vagyunk mint a többi ember.A külömbség az, hogy mi igyekszünk a hibáink ellenére a Bibliai elvek szerint élni."

Egyetértek veled. Rengeteg keresztény ugyan így nyilatkozik ebben a kérdésben. Különféle felekezetek tagjai. Természetesen egyénekre lebontva.

Judit!

"Tehat mindenfajta vallasban elfordulnak bunok, de ebbol altalanositani nem lehet, ahogy Peter is megjegyezte itt a valaszaban."

Ez rendben is van. De akik rendelkeznek régebbi Őrtoronykiadványokkal azok bizony megtalálhatják benne hogy konkrét egyházakat hoz fel a Vezető testület a cikkekben s bizony a bűneiket ecseteli.

De amikor ezt Jehova tanúi esetében teszik meg akkor sok tanú felháborodik ezen sőt van aki azt állítja hogy hazugság.

dubitus meg azt állítja hogy a kérdező trolkodik. Ami nincs kizárva én ebben nem foglalok állást. De szerintem abszurd egy kicsit a helyzet.

2014. aug. 7. 19:08
 16/28 anonim ***** válasza:

""Mi egyáltalán nem állítjuk azt,hogy nálunk minden tökéletes. Ugyanolyan tökéletlenek vagyunk mint a többi ember.A külömbség az, hogy mi igyekszünk a hibáink ellenére a Bibliai elvek szerint élni."

Egyetértek veled. Rengeteg keresztény ugyan így nyilatkozik ebben a kérdésben. Különféle felekezetek tagjai."

Kedves Vidiripi! Bocsi, de erre gyorsan válaszolnék, csak hogy ne maradjon elvarratlan szál.

A különbség csak az, hogy a különböző felekezetek, különbözőképpen értelmezik a bibliai elveket! Innentől kezdve pedig sajnos különbözőek a cselekedeteink is, és itt a baj.

A másik felvetésedre pedig: Jehova Tanúi mindig a Biblia igazságai fényében leplezik le a "nagy paráznát", nem mennek bele kicsinyes személyeskedésbe, vagy személyek alaptalan vádolásaiba. Ez a másik oldalon abszolút nem így zajlik! De nem is csoda ...

2014. aug. 7. 22:57
 17/28 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A különbség csak az, hogy a különböző felekezetek, különbözőképpen értelmezik a bibliai elveket! Innentől kezdve pedig sajnos különbözőek a cselekedeteink is, és itt a baj."

A bibliai elveket? Milyen elvekre gondolsz? Jehova tanúi is másképp értelmeznek dolgokat. Külön egyház. Peddig vannak egyházak amelyek jóval régebben keletkeztek mint a tanúk egyháza.

Tehát ebben sem kivételek a tanúk. Mindenki a maga igazát fújja. Máriát is meg lehet magyarázni meg a szenteket is. Pont úgy ahogyan te is érvelsz azzal hogy finomodnak a tanítások és azért változnak.

"A másik felvetésedre pedig: Jehova Tanúi mindig a Biblia igazságai fényében leplezik le a "nagy paráznát", nem mennek bele kicsinyes személyeskedésbe, vagy személyek alaptalan vádolásaiba. Ez a másik oldalon abszolút nem így zajlik! De nem is csoda ..."

Ó hát persze hogy nem.

Mert a tanúk kivételek. :)))))

Van nekem egy régi beszélgetésem egy tanúval. Na ott van ám személyeskedés meg hazugság is. De addig nem jutott el a illető hogy legalább elismerje hogy tévedett. Az meg pláne nem hogy bocsánatot kérjen a rágalmakért. Ott mindkettőnk írása megmaradt.

De tudod mit bizonyítsd be hogy igaz az állításod. Miszerint más felekezetek azt teszik amit állítasz róluk. Hogy személyeskednek hogy vádaskodnak alaptalanul. Mi erre a bizonyíték?

2014. aug. 8. 22:16
 18/28 anonim ***** válasza:

Régebben keletkeztek? És ez most mire érv? Mert ettől még Isten elvetheti őket, mint a zsidókat.

"Máriát is meg lehet magyarázni meg a szenteket is."

A bibliából biztos nem!

Amikor az utolsó mondatot írtam, sajnos kimaradt, hogy a hivatalos irodalomról van szó, nem egyes tagok sajnos néha megkérdőjelezhető stílusáról (az enyémet is beleértve). De ez a hirdetett bibliai igazságokon mit sem változtat. A személyeskedés szintjén MINDIG, MINDENKI esetében lehet találni kifogást - ha nem itt, akkor ott (ha mást nem is, félreértést), teljesen mindegy. Aki hibát akar találni, talál! Éppen ezért nem ezen a szinten kéne MÉG VÉLETLENÜL SEM gondolkozni és érvelni, hanem mindig a Bibliára irányítani a figyelmet.

"De akik rendelkeznek régebbi Őrtoronykiadványokkal azok bizony megtalálhatják benne hogy konkrét egyházakat hoz fel a Vezető testület a cikkekben s bizony a bűneiket ecseteli.

De amikor ezt Jehova tanúi esetében teszik meg akkor sok tanú felháborodik ezen ..."

Ugye nem gondolod komolyan, hogy Jehova Tanút (MINT SZERVEZET!!) ért megkérdőjelezhető emberi kritikákat összeveted az általunk is biblikusan, tehát jogosan kritizált nagy Babilon borzalmas bűneivel? Ahogy nyilvánvalóan igaz, nem vagyunk tökéletesek, de azért az igaz és a hamis között óriási különbség van!

2014. aug. 8. 23:34
 19/28 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Régebben keletkeztek? És ez most mire érv? Mert ettől még Isten elvetheti őket, mint a zsidókat."

Persze hogy elvetheti őket. Ez nem is volt vita tárgya. A lényeg ott van hogy az egyházak különféle képpen értelmezik a Bibliát. A tanúk is másképp értelmezik a Bibliát. Viszont vannak olyan egyházak amelyek már jóval a Jehova tanúi előtt is léteztek és értelmezték a Bibliát. Erre akartam kilyukadni. Hogy az egyház értelmezheti a Bibliát de az még nem garancia semmire. S igaz ez az Őrtorony szervezetre is. Különben nem kellene "finomítani"!

"A bibliából biztos nem!"

Bizonyítsd be a Bibliából ,hogy óraszámot kell leadni a tanúskodó ,szántóföldi szolgálatot végző embereknek!

Persze ezt is meglehet magyarázni. Meg a Máriát is meg a többit.

"Amikor az utolsó mondatot írtam, sajnos kimaradt, hogy a hivatalos irodalomról van szó, nem egyes tagok sajnos néha megkérdőjelezhető stílusáról...."

Én sem vagyok tökéletes.

"Éppen ezért nem ezen a szinten kéne MÉG VÉLETLENÜL SEM gondolkozni és érvelni, hanem mindig a Bibliára irányítani a figyelmet."

Nosza rajta. Tedd azt! De mindig belemész a vitába. Tehát akkor most mit is kellene tenned?

"Ugye nem gondolod komolyan, hogy Jehova Tanút (MINT SZERVEZET!!) ért megkérdőjelezhető emberi kritikákat összeveted az általunk is biblikusan, tehát jogosan kritizált nagy Babilon borzalmas bűneivel?"

Valóban ezt tettem volna? Az a baj veled hogy mindig olyasmit akarsz beállítani amit én nem is tettem. De ezt már megszoktam a tanúktól erre kaptok tanítást azért teszitek ezt.

De a helyzet az hogy én nem az elkövetett borzalmak között vontam párhuzamot. Hanem a között hogy amit az Őrtornyszervezett elkövetett hogy aki ezt felhozza kritizálja az egyből le van hurrogva a legtöbb esetben hogy az nem igaz meg hazugság meg a hitehagyottak terjesztik. Aztán meg mikor már tényleg nem lehet letagadni akkor jön a szöveg hogy nem tökéletesek a tanúk.

De addig meg van minden csak elismerés nincs az esetet illetően. Ha lehet párhuzamott vonni akkor az az hogy mint a tanúk mint a majd 2000 éves múltra visszatekintő egyetemes egyház titkolja a viselt dolgait. S csak akkor ismeri el amikor nagy nyilvánosságot kap a dolog. Na ebben lehet párhuzamot keresni. Meg más egyébben is de azt most nem fejtem ki.

"Ahogy nyilvánvalóan igaz, nem vagyunk tökéletesek, de azért az igaz és a hamis között óriási különbség van!"

Igen így van. De nyugodj meg amíg ez a világ fenn áll adig mindenki kapni fogja a kritikát én magam is személyszerint meg te is meg az Őrtoronyszervezet is.

2014. aug. 10. 19:11
 20/28 anonim ***** válasza:

"amit az Őrtornyszervezett elkövetett hogy aki ezt felhozza kritizálja az egyből le van hurrogva a legtöbb esetben hogy az nem igaz meg hazugság meg a hitehagyottak terjesztik. Aztán meg mikor már tényleg nem lehet letagadni akkor jön a szöveg hogy nem tökéletesek a tanúk."

Ez úgy, ahogy van nem igaz Vidiripi! Jehova Tanúi nem tagadnak le semmit, SŐT! Az ilyen jellegű vádak újra és újra megsemmisülnek, amikor nem pusztán felületes és egyoldalú vizsgálat tárgyává tesszük. Az lehet és természetes, hogy egy tapasztalatlanabb testvért falhoz lehet még állítani a manipulatív hazugságokkal és féligazságokkal (amíg utána nem néz maga is), de Isten szervezetének nincs titkolni valója. És ez már számtalanszor kiderült. Tudod, a feltételezés, a sárdobálás NEM egyenlő a tényekkel.

Számtalanszor megtörtént már, hogy látom a kérdező kérdése mögött a rosszindulatú manipulációt, de az elején nem árulom el, hogy tisztában vagyok vele, hova akar kilyukadni (minél tapasztaltabb vagy, annál könnyebb az ilyent felismerni neked is). Azt gondolja az emberke, hogy naiv kis senki vagyok, aki minden marhaságnak bedől. Az előítéletük és a vak önbizalmuk óriási, mert annyiféle hazugsággal tömik a fejüket. Többségében sajnos ilyenek a minket szaftos bűnökkel támadók.

Úgy vettem észre, hogy annak ellenére, hogy állítólag volt kapcsolatod velünk tanulmányozás szintjén, még te is néhány ostobaságnak bedőlsz. Példákat nem tudok most, nem jegyzem a negatív pontokat ..., de mégis: az ENSZ egy ilyen téma volt, vagy még mindig az az esetedben, nem tudom. Pedig ...

2014. aug. 11. 00:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!