A keresztények miért ítélik el a homoszexuális kapcsolatot/házasságot?
"Azt én sem mondom, hogy természetes. Mert szaporodás szempontjából a férfi és nő egymásnak lett teremtve."
Hogyan lehetne természetesebb annál, mint hogy természetes körülmények között, spontán jelen van a populáció meghatározott százalékában?
Nem értem azt sem, hogy miért féltitek az emberiség reprodukcióját tőlük. Ez nem egy betegség, ami terjed, hanem egy kisebbség, amelyik pont nem is tud reprodukálódni, egyébként az ő állandó jelenlétük mellett is bőven túlszaporodtunk, ezt ők nem tudják megakadályozni. A melegek nem a melegek leszármazottai, nem ideológiai megfontolás, egyszerűen csak meg kell szokni, hogy a hetero férfi és a hetero nő mellett kisebb számban előfordulnak a két kategóriába be nem sorolható nemi identitások is.
Igazad van Ozmium42. De pont ezért kezdtem el elmélkendi én is azon, hogy mi természetes és mi nem.
És ki a fenét érdekli, hogy az vagy sem?
Magunknak születtünk.
Én sem értem, az Úr mindenkit egyenlően szeret elvileg. Azt is megírta, hogy mindenki szeresse felebarátait. Értetlenül állok a dolog előtt, úgy gondolom ide illik az a mondás, hogy "bort iszik és vizet prédikál".
Nem elítélendőek, arról sem tehet valaki, hogy a kék színt jobban szereti mint a zöldet.
Egyébként várom, hogy egy hívő felhozza érvként a melegek ellen az evolúciót.
"A homoszexualitás tiltott mind az ószövetségi részben, mind az újszövetségi részben, mind a természetességben."
- Ez nem igaz: az Ószövetség csak a férfi-férfi szexuális kapcsolatot tíltja, nem általában a homoszexualitást (ahogyan a disznóhús evésé is, mégsem látom, hogy a keresztények ezen ugyanúgy felháborodnának). Az Újszövetség konkrét elutasítást nem fogalmaz meg, a természetnek meg semmi gondja a homoszexualitással.
Még jó, hogy nem nagyon szeretem a disznóhúst.
Lehet tényleg, hogy hamarosan lecsapnak, ha melegszendvicset eszek és nem fogom érteni, hogy miért.
A mekibe meg már be sem merem tenni a lábam ezek után, ennyi hívő közt :D
14-es!
"Az Újszövetség konkrét elutasítást nem fogalmaz meg"
Ha nem is konkrét elutasítás, de konkrét álláspont:
26. Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
27. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésüknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
Róma1
Biblia, leírja mi történt az ősi Szodomában hogy a város szex-őrült férfiai és a fiatal fiúk azt követelték, hogy kapcsolatot teremthessenek azokkal, akik csupán Lót férfinemű vendégeinek látszottak (1Mózes 19:411). Ez az esemény csupán 450 évvel a vízözön után történt. Azokban a korai időkben gyakorivá vált az is, hogy az emberek állatokkal léptek nemi kapcsolatra. Így, körülbelül 400 évvel később, Isten Törvénye négy különböző alkalommal feddte meg Izrael nemzetét azzal, hogy halállal bünteti az ilyen törvényszegőket (2Mózes 22:19; 3Mózes 18:23; 20:15, 16; 5Mózes 27:21). Továbbá, Isten Izraelnek adott törvénye az azonos neműekkel folytatott szexuális kapcsolatot főbenjáró bűnnek nevezte a törvény megszegőit halállal büntették (3Mózes 18:22).
Ha egy férfi férfival hál, mint ahogy nővel szoktak hálni, mindketten utálatosságot cselekszenek. Halállal kell lakolniuk. Vérük rajtuk. (3Mózes 20:13).
Az 1Korinthus 6:9, 10-ben ezt olvassuk: Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák [természetellenes célra fenntartott férfiak, NW; férfiprostituáltak, New International Version; elnőiesedettek, King James Version], se férfiszeplősítők [olyan férfiak, akik férfiakkal hálnak, NW; szodomiták, Jerusalem Bible; homoszexuális perveltáltak, Todays English Version], se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik az Isten országát. Figyeld meg, hogy Pál kifejezetten megemlítette azokat, akik szemmel láthatóan passzív szexuális szerepet vállalnak, és azokat is, akik aktívabb férfi szerepet játszanak erkölcstelen kapcsolataikban. Ezért világossá tette, hogy Isten helytelenít minden homoszexuális cselekedetet
Van az a mondás, hogy mindenki magából ki, így a felhozott luciferi okok is csak az ő lelkivilágát mutatják meg, nem a más indokát. Elég silány.
Én tudom mit tesz az ágyban egymással két egynemű és taszít, indítódom a tudattól. Márpedig ha te közlöd velem kérdező hogy neked milyen a szexuális beállítottságod, akkor ezzel kérésem nélkül adsz információt olyan dolgokról, amikhez semmi közöm, nem vagyok rá kíváncsi és hányni tudnék tőle.
Miért van nekem szükségem arra az infóra, hogy te kivel szoktál szexelni és mit szoktatok csinálni egymással?
Nem, heteróknál sem érdekel, a szex mindenkinek privát magánügye.
Heteróknál sem értem, hogy miért kell az utcán egymásra mászni, az is elég gusztustalan, hogy a buszon előttem cuppognak hangosan, turkálnak egymás gatyájában és smárolnak úgy, hogy az ember bele kifordul, mivel ez is egy magánügy, ahogy minden szexuális cselekedetnek annak kéne lennie.
Az, hogy a mai világ kivitte a szexet az utcára, még nem azt jelenti, hogy az a természetes, hanem azt, hogy leállatiasodott és már képtelenek az önuralomra. De ez látszik minden sekélyes, test központú kapcsolaton. Egy se tartós, egy se tartalmas, mert a testre redukálódott le.
Kérdem én: miért nincs jogom nyugodtan okádni azon a gondolaton, amit te kérés nélkül kötsz az orromra? Minek kell folyton közölni mindent, ami a szexel kapcsolatos? Mi van akkor, ha egyáltalán nem vinné senki utcára azt, ami a négy fal közé való?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!