Bibliában hol van h házasság előtt tilos a szex?
huu igen sokat írtatok köszönöm :) Mindjárt végigolvasom most csak átfutottam a hsz eket.
még1 kérdés, ez mit jelent?
Máté 5-30:
"És ha a te jobb kezed botránkoztat meg téged, vágd le azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék."
Mert én csak arra tudok gondolni h ne végezzek önkielégítést magamon, ez is bűn?
"Mert én csak arra tudok gondolni"
Azt látom. Tényleg csak arra tudsz, akár Móricka....
Ateista vagyok és a költészetért sem vagyok oda, de azért még én is sejtem, hogy ez csak olyasmit jelent: határolódj el a bűnös dolgoktól és tartsd őket távol magadtól.
Ha tévedtem, javítsatok ki.
az zavar össze, h előtte a paráználkodásról ír. Mert így külön egymagában, lopásra, vagy más egyéb bűnös dolgokra asszociál az ember. De így h :
Máté 5:27 Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál!
Máté 5:28 Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.
Máté 5:29 Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.
Máté 5:30 És ha a te jobb kezed botránkoztat meg téged, vágd le azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.
Gondolom ezeket folyamatosan írták, és aztán azért trakták pontokba h könnyebben lehessen idézni, kikeresni stb... De 1 gondolat síkon fut végig, az pedig a paráználkodás, azért gondoltam h ez a jobb kezes téma is erre utalhat, de lehet csak nekem túl világi a gondolkodásom h egyből a szexre gondolok.
Igazából pontosan mit jelent a gyehenna ? :) vagy hol van? :)
Kedves KZitus!
Tökéletesen egyetértek a válaszoddal.
Azt is mondhatjuk, hogy maga a bujaságra való gondolás, rágondolás, amely a szívben megjelent már bűn, hiszen csírája a az erkölcstelen fertőnek, a paráznaságnak.
"Azt is mondhatjuk, hogy maga a bujaságra való gondolás, rágondolás, amely a szívben megjelent már bűn, hiszen csírája a az erkölcstelen fertőnek, a paráznaságnak."
Ne általánosítsunk! Aki ASSZONYRA gondol így vagy úgy. Nem nőre, hajadonra. Tehát más asszonyára - házasságot tör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!