Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a New Age...

Mi a véleményetek a New Age mozgalomról?

Figyelt kérdés

2014. júl. 29. 21:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
De abban egyetértek veled, hogy a Biblia a válaszok könyve. A banálisan ostoba, és hamis válaszoké.
2014. júl. 31. 23:48
 12/14 pelgrim ***** válasza:

# 6

Az axiómák melyekre a tudományok alapulnak vajon mennyiben különböznek a vallások dogmáitól? Nincs semmi bajom a tudománnyal, de szertelenül ragaszkodni azokhoz éppen olyan helytelen dolog mint a vallásos vakbuzgóság.

Igen, egy kutató/tudós számár a teljesen irrelevánsak a vallások és az áltudományok, annyira hogy pozícióját, hírnevét veszélyezteti, egojába óriási csorba eshet ha azokkal próbálkozik.

A hit nem feltétlen irracionális. Míg a tudomány kutatóinak a hit, kivéve az axiómákat, szinte teljesen hasznavehetetlen, az őszinte vallásos kutatónak azonban egy nagyszerű eszköz.

2014. aug. 1. 16:08
 13/14 anonim ***** válasza:

"Az axiómák melyekre a tudományok alapulnak vajon mennyiben különböznek a vallások dogmáitól?"

Nézd meg az értelmezői kéziszótárban az "axióma" és a "dogma" szócikket. Látni fogod az óriási különbséget.

"Igen, egy kutató/tudós számár a teljesen irrelevánsak a vallások és az áltudományok, annyira hogy pozícióját, hírnevét veszélyezteti, egojába óriási csorba eshet ha azokkal próbálkozik."

Áhhá... na eljutottunk a szokásos "nem engedik őket érvényesülni" összeesküvés-elmélethez?

Egyébként már leírtam, hogy eleve miért is hibás abból kiindulni, hogy hiszek valamiben, és akkor nekiállok bizonyítékokat keresni erre. Ha én tudós vagyok, és elkezdem kutatni a Marsról ideteleportált, zöld-lila pöttyös egyszarvú létét a tudomány eszközeivel, mert nekem az a hitem, hogy létezik a Marsról ideteleportált, zöld-lila pöttyös egyszarvú, a te logikád mentén, én teljesen komplett vagyok, mert tudósként csak nyitott vagy az új dolgokra.

Teljesen irrelevánsak az áltudományok és vallások tudományos vizsgálata, mert sosem az elméletből indulunk ki (pl. abból, hogy létezik a Marsról ideteleportált, zöld-lila pöttyös egyszarvú), hanem a bizonyítékokat értelmezzük, és ezekből állítunk fel elméleteket.

"A hit nem feltétlen irracionális. Míg a tudomány kutatóinak a hit, kivéve az axiómákat, szinte teljesen hasznavehetetlen, az őszinte vallásos kutatónak azonban egy nagyszerű eszköz."

Tévedés. Egy vallásos tudós számára a hite teljesen kívül esik a tudományos munkásságán. A hit nem használható eszközként a kutatás során. Plusz megint összemosod az axiómát, a hittel. Tényleg vedd már elő azt az értelmezői szótárt, vagy legalább a wiki-t nézd meg.

2014. aug. 1. 16:47
 14/14 Mr Orange ***** válasza:
Tudtok esetleg valami konkrét new ages csoportot vagy valamilyen filozófiai klubot, aminek az egyik tagjával lehet filozofálni, teológiáról beszélgetni és ha szimpatikus a nézet rendszer akkor érdekelne. Vagy az ilyen full individualista cucc és mindenki oldja meg a saját hitét?
2021. máj. 27. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!